Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ'  

Επιστροφή   Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ' > Καταδυτικός Εξοπλισμός > Ρυθμιστές Αναπνοής και Φιάλες
Εγγραφή Forum Συχνές Ερωτήσεις Λίστα Μελών Ημερολόγιο

Συζητήσεις για ρυθμιστές, φιάλες και συνδυασμούς τους (διπλές, stage, κλπ) - Υπομονή, στις 100.000 βουτιές εμφανίζονται βράγχια! :-)

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 22-10-08, 11:08
Το avatar του χρήστη Andreas Triantopoulos
Andreas Triantopoulos Andreas Triantopoulos is offline

Περιοχή: Αθήνα
Απάντηση: 2μ Hose για χταπόδι

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο seafarer Εμφάνιση μηνυμάτων
Και εγω συμφωνω οτι δεν πρεπει να βγαινει απο το στομα το δευτερο σταδιο (δεν υπαρχει λογος).
Επισης συμφωνω για miflex - λιγο τσουχτερο Νεοκλη αλλα σκεψου οτι θα το αγορασεις μια φορα (δεν παθαινουν τιποτα).
Επισης αν οπως λες στο πρωτο ποστ θα το βαζεις διπλωμενο στην τσεπη του τζακετ - τοτε σιγουρα miflex.
Γιατι δεν βλεπεις την λυση σε χαμηλοτερο μηκος σωληνα (εχει ολα τα μεγεθη)
ή μπορεις να το περασεις γυρω σου και να το κλειδωσεις στο δεξι πλευρο π.χ....
ψαξε λιγο στα links που εβαλα - υπαρχουν τα παντα απο ολο τον κοσμο!

Δεν αντέχω... θα το πώ.

Κώστα & Νεοκλή κάνετε λάθος. Το standardization του εξοπλισμού έχει λόγο υπάρξης, δεν έτυχε απλώς. Αντίθετα το customization σε κομμάτι εξοπλισμού στο οποίο βασίζεται η επιβίωση σου, είναι απλά επικίνδυνο. Και μη πάρεις τη δική μου θέση, πάρε όλων των οργανισμών (χωρίς εξαίρεση).

Σε καταδύσεις ψυχαγωγίας ΔΕΝ χρειάζεται long hose γιατί ούτε διείσδυση σε ναυάγιο κάνεις ούτε θεωρητικό ταβάνι έχεις, ώστε να αναγκαστείς να κάνεις sharing για πολύ ώρα: εάν παρουσιαστεί πρόβλημα, δείνεις το χταπόδι σου και βγαίνετε και οι δύο έξω. End of story.

Καταλαβαίνω την ανάγκη μακρύτερου σωλήνα στο χταπόδι (για μη έμπειρους το μοίρασμα αέρα με χταπόδι παρουσιάσει θέματα), αλλά τα 2μ είναι overkill. Εγώ έχω μακρύ χταπόδι 1,1μ για να κάνω την ζωή μου (και του άλλου) εύκολη χωρίς να έχω 2μ σωλήνα να τακτοποιήσω μέσα σε τσέπη bcd.

Θα πετάξεις τα χρήματα σου και το αποτέλεσμα θα είναι suboptimal.

Sorry για τα παραπάνω αλλά θεωρώ ότι πρέπει να γράφονται αυτά ώστε να αποφεύγονται λάθη, τα οποία μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα και κόστος.

ΜΦΧ

Α.

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Forum Jump

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 11:53.