Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ'  

Επιστροφή   Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ' > Θαλάσσιο Περιβάλλον > Γίνε Οικο-ρεπόρτερ
Εγγραφή Forum Συχνές Ερωτήσεις Λίστα Μελών Ημερολόγιο

Εντοπίσατε ρύπανση ή κάποιο άλλο πρόβλημα; Ενημερώστε μας να αντιδράσουμε όλοι μαζί

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 11-10-09, 22:40
antonis t antonis t is offline

Μέδουσες στον Πατραϊκό

Καλησπέρα

Σε βουτιά που έκανα στην περιοχή μοναστηράκι της ναυπάκτου παρατήρησα πλήθος μεδουσών οι οποίες είχαν μέγεθος γύρω στα 20 με 30cm (διάμετρος καμπάνας) με τις κεραίες να φτάνουν το μέγεθος των 40 cm. To εξώδερμα τους έμοιαζε διαφανές αλλά εσωτερικά καθώς επίσης και οι κεραίες τους είχαν κόκκινο χρώμα.Επίσης αυτό που που μου τραβηξε την προσοχή καθώς τις παρατηρούσα απο κάτω είναι ότι πάνω στις κεραίες (ή πλοκάμια) είχαν προσκολιμένες κύστες άσπρου και κόκκινου χρώματος.Επίσης είχαν έντονη κινητικότητα και παρέμεναν οι περισσότερες στην επιφάνεια και λιγότερες είχαν βυθιστή μέχρι και 3 μέτρα βαθύτερα.Πέρυσι είχε διαβάσει κάτι για ιδιαίτερα τοξικούς πληθυσμούς μεδουσών που είχαν εμφανιστεί στην ιταλία.Δέν ξέρω αν σχετίζονται τα είδη αυτά αλλά αν κάποιος έχει ασχοληθεί με μέδουσες ή αν κάποιος έχει παρατηρήσει κάτι αντιστοιχο στην ευρύτερη περιοχή πιστεύω καλό θα ήτανε να αναφέρει κάτι απλά και μόνο για να ξέρω αν είναι ασφαλές να βουτάω ανάμεσα τους γιατί το θέαμα που προσφέρουν είναι εντυπωσιακό.

Ευχαριστώ
Απάντηση με παράθεση

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Forum Jump

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 20:48.