![]() |
|
|||||||
| Ενημερωθείτε για τις δραστηριότητες του Συλλόγου. Οι προτάσεις σας είναι πάντα ευπρόσδεκτες... |
|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
|
Απάντηση: Σ.Ε.Α. "Τηθύς"-Δήμος Κέας-MΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS: "Εκδηλώσεις Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης, Kέα
Δεν είμαι ειδικός στην Οικολογία, αλλά οι προβληματισμοί σου (geogeo) , είναι στο μεγαλύτερο μέρος τους σωστοί.
΄Όταν κάνεις, όμως, μία δράση, αυτή αποτελεί μέρος ενός γενικότερου σχεδίου. Δεν είναι από μόνη της «Το Σχέδιο» ! Το να βρεθούν 10 καλά ανθρωπάκια που μαζεύουν τα σκουπίδια, όταν τα υπόλοιπα ανθρωπάκια εξακολουθούν να τα πετάνε, σύντομα θα οδηγήσει την πρώτη κατηγορία σε βαρεμάρα, μίσος για την δεύτερη κατηγορία και σταδιακή αποχή. Πιστεύω ότι η συγκεκριμένη δράση είναι τοπική. Το είδος των σκουπιδιών που μαζεύτηκαν (αν δεν λανθάνω) είναι – επίσης - προϊόν της τοπικής κοινωνίας και της συμπαθούς τάξης των αλιέων. Αυτοί θα πρέπει να είναι αποδέκτες του σχεδίου που λέγαμε πριν. Το πώς θα γίνει (Το σχέδιο και η Επικοινωνία) το ξέρω, αλλά στην επαγγελματική μου ζωή αμείβομαι για κάτι τέτοιο… Παρ΄ όλα αυτά, θα είμαι εκεί και σε επόμενη εξόρμηση. Το μόνο που θέλω να δώ, είναι – από πλευράς τοπικής αυτοδιοίκησης – την τακτική που ακολούθησε «Μετά τον καθαρισμό». Τέλος, να προσθέσω και τις καλύτερες εντυπώσεις μου για τον αντιδήμαρχο (Ο κύριος με την φόρμα εργασίας που καθόταν στο τραπέζι μας). ΄Ετυχε να μιλήσω αρκετή ώρα μαζί του. Με δυό λόγια: αυτό που πρέπει να είναι ένας πολίτης που κατέχει αυτή τη θέση, και τίποτα λιγότερο ! Αν το «Συν Αθηνά και χείρα κίνει» ισχύει… Εμείς είμαστε «η Αθηνά». Περιμένω τις κινήσεις της χείρας. Ελπίζω να μην είναι η γνωστή παλινδρόμηση. Υπάρχουν – ευτυχώς – και άλλες, απείρως προτιμότερες. Σύγχρονες και παραγωγικές. |
|
|