Απάντηση: Ρυθμιστής για αποσυμπίεση
Θάνο είναι γεγονός πως στα 8 χρόνια που ασχολούμαι επαγγελματικά με service ρυθμιστών (ιδιάιτερα Zeagle) αλλά έχω δουλέψει και με πάνω από 20 άλλες μάρκες δεν έχω δει κανένα 50D (με περιστρεφώμενο 1ο στάδιο) να έρθει με πρόβλημα απώλειας. Το δε service του σε σχέση με τον DS IV που είναι ο ίδιος χωρίς περιστρεφώμενο 1ο στάδιο διαρκεί περίπου μισό λεπτό παραπάνω. Η χρέωση στον πελάτη είναι η ίδια διότι δεν κάνει ρε φίλε να σε χρεώσω για μισό λεπτό εργασία παραπάνω το κατιτίς μου. Κάνει? Έχω επίσης δουλέψει με κάτι παλιούς Sherwood με ενσωματωμένο swivel αλλά και knob για ρύθμιση της θέσης του orifice σατο 2ο στάδιο και τους συμπαθούσα ιδιαίτερα για αυτή την "παραπανίσια" πατέντα διότι έδιναν το πλεονέκτημα της ρύθμισης (σωστής ρύθμισης 2ου σταδίου) με τον ρυθμιστή στημένο και χωρίς εργαλεία. Swivel έχω και στους δύο MK2 που χρησιμοποιώ στο Megalodon για να έρχονται οι σωλήνες από εκεί που θέλω. Άρα ας μην διυλίζουμε τον κόνωπα για αυτό το ελάσσων θέμα. Κάνεις τις επιλογές σου με βάση την γνώση και την εμπειρία σου και είναι σεβαστές. Αφού σε βολέυει έτσι τότε είμαι σίγουρος ότι για εσένα αυτό είναι το σωστό. Τώρα αν πάμε με λογικές πιθανότητες να έχεις αστοχίες στα o-rings που κάνουν δυναμικά seals στα swivels θα πρέπει να ζητήσουμε κάποια μελέτη στατιστική. Τέτοιες μελέτες δεν ξέρω αν υπάρχουν αλλά πολύ αμφιβάλλω. Τότε και όταν θα υπάρξουν πάρε τα αποτελέσματα κάνε αξιολόγηση του ρίσκου, κάνε τους υπολογισμούς σου με τα νέα δεδομένα και αποφάσισε εκ νέου τι θα κάνεις. Το γεγονός ότι κάποια εξαρτήματα έχουν αποσυρθεί λόγο επικινδυνότητας αυτό δεν σημαίνει τίποτε. Μα απολύτως τίποτε. Διότι ρε Θάνε μας. Τι είδος εξαρτήματα ήταν αυτά. Ποιός τα κατασκεύασε και με τι προδιαγραφές. Ποια η σχέση τους με άλλα εξαρτήματα που κάνουν την ίδια δουλειά. Διότι Θάνε μας υπάρχουν εξαρτήματα και εξαρτήματα. Αν ήταν να πάρουμε την άποψη ότι κάποια έχουν αποσυρθέι και να την γενικεύσουμε τότε δεν έπρεπε να βουτάμε δίοτι φίλε Θάνο και ρυθμιστές έχουν αποσυρθεί και εξαρτήματα έχουν ανακληθεί και αντικατασταθεί και BCDs έχουν αποσυρθεί και θεωρείες έχουν καταρριφθεί. Η ευελιξία και η απουσία ακαμψίας στη σκέψη είναι μεγάλο προσόν τελικά.
Την άποψή μου λέω ε!!!!
|