![]() |
|
...δεν κολλάει πουθενά, αλλά έχει σχέση με την κατάδυση (εεε δεν μπορούμε να τα προβλέπουμε και όλα) |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
Απάντηση: ΟΥΚ και η στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου
Έλα Στέλιο έχω καμιά πενηντάρια «ακριβώς» στο τι με χαλάει άλλα-----
Εκδοχή πρώτη) με πήρε αργά η ώρα να τα απαριθμήσω και να τα βάλω σε μια σειρά οπότε θα στα γράψω άλλη μέρα. Εκδοχή δεύτερη) σαν σήμερα εκτελέστηκε ο Μπελλογιάννης. Κάποτε κάποιοι Έλληνες τιμούσαν την φυλή τούτη και κάτι παρόμοιοι με αυτούς της παρέλασης και αυτούς τους εξουσιάζοντας των ημερών μας τους εκτελούσαν (το κάποτε δεν θα με χαλάσει αν το βάλετε σε εισαγωγικά). Αντιγράφω από την wikipedia (link http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9D%...84.CE.BF.CF.85) Το πολιτικό παρασκήνιο Η δίκη και η εκτέλεση του Μπελογιάννη συνέβησαν την περίοδο που ο τότε πρωθυπουργός Νικόλαος Πλαστήρας επιχειρούσε να επιβάλει πολιτική εθνικής συμφιλίωσης. Στο πρόγραμμά του ήταν η απελευθέρωση των εκτοπισμένων και των πολιτικών κρατουμένων και ενδεχομένως ακόμα και η νομιμοποίηση του ΚΚΕ. Η ενεργοποίηση όμως του νόμου περί κατασκοπείας και η καταδίκη του Μπελογιάννη ώθησαν τα πράγματα στα άκρα, δημιουργώντας την υπόνοια ότι η όλη υπόθεση υποκινήθηκε από ανώτερους αξιωματικούς, ενδεχομένως και με τη στήριξη των Ανακτόρων, ώστε να τορπιλιστεί η πολιτική Πλαστήρα. Ο ίδιος ο Πλαστήρας φέρεται να ήταν αντίθετος στις εκτελέσεις, όμως ήταν μόνος (οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί του Κέντρου, ο Σοφοκλής Βενιζέλος, που στήριζε την κυβέρνηση Πλαστήρα, και ο Γεώργιος Παπανδρέου ήταν υπέρ των εκτελέσεων) και άρρωστος. Επίσημα όμως δέψευσε ότι δεν ήταν κύριος της κατάστασης και ότι οι εκτελέσεις έγιναν χωρίς την έγκρισή του. Η εκτέλεση Μπελογιάννη κατέφερε πλήγμα στην αξιοπιστία της κεντρώας κυβέρνησης, η οποία σε ένα από τα βασικά της συνθήματα, την ειρήνευση, φάνηκε ανακόλουθη. Με τον θάνατό του ο Μπελογιάννης έγινε ένας από τους μεγαλύτερους ήρωες της ελληνικής αριστεράς. Λίγες μέρες μετά την εκτέλεση το όνομά του δόθηκε σε ένα χωριό στην Ουγγαρία που στέγαζε Έλληνες πολιτικούς πρόσφυγες. Το χωριό Μπελογιάννης υπάρχει μέχρι σήμερα. [Επεξεργασία] Πολιτιστικές αναφορές
www.tortugadive.gr Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Έκτωρ : 31-03-10 στις 07:42. |
|
||||
|
||||
Τι με χαλάει? ας προσπαθήσω να τα απαριθμήσω:
i. τη δεκαετία του 80, θυμάμαι τους Έλληνες μετανάστες από Γερμανία να παραπονιούνται για τους ρατσιστές Γερμανούς, για την αντιμετώπιση που είχαν σαν πολίτες 2ης κατηγορίας, και για το γεγονός ότι ακόμα και τα παιδιά τους που είχαν γεννηθεί, πήγαιναν σχολείο εκεί, και δεν γνώριζαν άλλη πατρίδα, αντιμετωπιζόντουσαν αντίστοιχα. ii. Με χαλάει το ότι αντί να κοιτάμε την αλήθεια στα μάτια για την ηθική, πολιτιστική, και οικονομική, παρακμή της χώρας μας ψάχνουμε να βρούμε εύκολους αποδιοπομπαίους τράγους στους κακούς μετανάστες, και τους τρισχειρότερους γείτονες που αυτοί φταίνε για τα χάλια μας iii. με χαλάει το ότι σαν χώρα είμαστε τόσο αμόρφωτοι, τόσο αδιάβαστοι, τόσο ανιστόρητοι, που αντί να ντρεπόμαστε για το συλλογικό κατάντημα της κοινωνίας μας, και να σκύβουμε το κεφάλι αποφασισμένοι να δουλέψουμε μέχρι να γίνουμε και πάλι κάτι αξιόλογο, δεχόμαστε τις ανοησίες των πλέων φαιδρών κοινοβουλευτικών μας εκπροσώπων (Σημαία του Έθνους τα συνθήματα) για να βρούμε δικαιολογίες στους "ξένους" για τα χάλια μας iv. με χαλάει το ότι σαν χώρα είμαστε τόσο αμόρφωτοι, τόσο αδιάβαστοι, τόσο ανιστόρητοι, τόσο αδιάφοροι, που προτιμάμε να τρεφόμαστε με παραμύθια και μύθους για την εθνική μας ιστορία και δεν έχουμε το θάρρος και την τόλμη να την δούμε στα μάτια, να πάρουμε δύναμη από ότι είναι αληθινό και να νιώσουμε κομμάτι, μικρό αλλά σημαντικό, της παγκόσμιας ανθρώπινης πολιτισμικής κληρονομιάς, και οχι ο περιούσιος λαός, ελέω οποίου υπάρχουν οι υπόλοιποι Είναι και πολλά ακόμα, αλλά δεν θέλω να το συνεχίσω γιατί μου χαλά τη μέρα, |
|
|||
|
|||
Εκτωρα , εγω θα προτιμησω την εκδοχη του Μπαμπη απο την δικη σου . Ας μην μπλεκουμε περισσοτερο τα πραγματα και ας μην τα πολιτικοποιουμε . Οποτε το κανουμε αυτο , ξεκινουν οι εχθρες , τα μιση και ανοιγουμε πληγες (που σιγουρα ποτε δεν εκλεισαν ) . Αν φερει ο ενας ενα παραδειγμα , θα φερει ο αλλος δεκα . Αν δε , ο "αλλος" , στερειται παραδειγματων ή εστω παιδειας και απλα μεινει απο επιχειρηματα , προσφευγει ευκολα και αμεσα στην βια . Εδω μιλαμε για κατι το οποιο εγινε και ντροπιασε την χωρα παγκοσμιως . Γιναμε ρεζιλι , οχι επειδη αυτοι ειναι ακροδεξιοι , ακροαριστεροι ή ακροκεντρωοι (
![]() ![]() Ναι και ο παππους σου απο τους μεν και ο παππους μου απο τους δε και η κατσικα της ανηψιας του σκυλου του περιπτερα απο την δεκαοχτουρα του εραστη της κοτας του Μπαρμπαμυτουση κλπ , ολοι εχουμε να πουμε απο μια μλκια (ναι μλκια ειναι) . Και επειδη ειμαστε αυτοι που ειμαστε , τα λεμε , μονο και μονο για να φτασουμε στο επιπεδο να ειμαστε εμεις οι ηγετες και οι Θεοι , που μονον εμεις δικαιουμαστε οπως μας ελεγε η γιαγια μας οταν ειμασταν μωρα . Φτανει με τις αναφορες . Ηρωες παλιους γεμισαμε και τιμη μας . Σημερα ομως μονον παπαρδελες εχουμε να δειχνουμε και ανανδριλικια κατα της ιδιας μας της χωρας . Αυτη η ιστορια στην παρελαση για μενα , ειναι ενα τετοιο παραδειγμα ΑΝΑΝΔΡΙΑΣ και τιποτα αλλο . Εδω με edit προσθετω : Αξιομεμπτο κατ'εμε , ειναι οτι καταχραστηκαν την θεση τους ως εκπροσωποι των ΕΕΝ και ειδικα των συγκεκριμενων Σωματων (που θεωρουνται τα πιο τιμημενα) και εδωσαν την εντυπωση οτι εκπροσωπουν με αυτα τα συνθηματα την χωρα . Εκει ας εστιασουμε και ας πεισουμε τον υπολοιπο κοσμο οτι δεν ειναι ετσι . Μπορει να πιστευει ο καθε ενας ο,τι θελει . Μπορει να το εκφραζει , μεσα σε πλαισια που εχουν διευκρινιστει , ο,τι κι αν ειναι αυτο και ας μην συμφωνουμε και οντως σε αυτο ειμαι με το μερος ολων . Αλλα δεν μπορει να καπηλευεται την Σημαια μια χωρας . Η απαντηση μου , ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΟΠΛΑ , ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΦΑΣΑΡΙΕΣ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ . Εχουμε αλλα σημαντικα προβληματα να λυσουμε . Οπως ειπωθηκε πιο νωρις στο thread αυτο , να μην αφηνατε τα χωραφια σας να τα δουλευουν αυτοι που βριζετε για να καθεστε στα καφενεια με δυο τρια κινητα και σουπερ ουαου αμαξαρες μπροστα παρκαρισμενες . Ας μη διναμε το δικαιωμα να πιστεψουν οτι υπαρχουν δουλειες . Αυτοι οι ανθρωποι εχουν αναγκη απο δουλειες και δεν καλαμπουριζουν . Αδραξαν την ευκαιρια και ηρθαν . Ας μην ψηφιζαμε αυτους που ανοιξαν τις πορτες , αν δεν τους θελαμε εξ'αρχης . Ολοι μας ειμαστε συνυπευθυνοι για αυτο που καποιοι θεωρουν απαραδεκτο . Τελος edit Οσο το προεκτεινετε τοσο αξια δινετε και τοσο τους κανετε κι αυτους ηρωες . Απαξιωστε για να μεγαλωσετε την αποσταση απο αυτα . Ασε που το μεγαλυτερο ποσοστο των "υπερπατριωτων" , εχουν καταγωγη απο τον Ποντο , την Καππαδοκια , την Αρβανιτα και αλλα τετοια μερη . Οταν λοιπον ερχοταν αυτοι οι πληθυσμοι στην ομορφη αυτην βασανισμενη και φτωχη χωρα , αντιμετωπιζαν την ιδια συμπεριφορα που αντιμετωπιζουν οι σημερινοι μεταναστες και-ή προσφυγες . Ρωτηστε οσους ηλθαν απο εκει , να σας πουν για το γενικοτερο κλιμα που επικρατουσε . Δηλαδη σκεφτειτε το λιγακι . Τον παππου του ταδε , τον φωναζαν εσεκ Καραμανλη (γα'ι'δουρι Καραμανλη και εννοω την φυλη των Καραμανληδων απο το Καραμαν της Μ.Ασιας , βλ. Καππαδοκια ) , ή οσα ελεγαν για τους Ποντιους . Τα ιδια και για τους αλλους . Ερχονται λοιπον τα εγγονια - δισεγγονα τους και φερονται με τον ιδιο τροπο σε οποιους ερχονται (ΟΚ , εκεινοι τοτε θα μου πειτε οτι ηταν Ελληνες . ΓΕΛΙΕΣΤΕ αν νομιζετε οτι τους θεωρουσαν Ελληνες . Τουρκοσπορους τους- μας λεγαν ) .
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη MICHALIS : 31-03-10 στις 12:37. |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Αν όμως πραγματικά θες απάντηση, σε παραπέμπω εδώ: TVXS: Όταν πεθαίνει ο Χαμιντουλάν μπορεί να είναι νόμιμος ο ΛΑ.Ο.Σ; κι εδώ: TVXS: Συνεχίζονται οι έρευνες για την «ορφανή» βόμβα στα Πατήσια
Φοίβος Βιλανάκης :: μερικές φωτογραφίες μου :: Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη fivos : 31-03-10 στις 13:57. |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Θεσσαλονίκη, Μάιος 1941 (Copyright Bundesarchiv Bild 183-R99237) ![]() |
|
||||
|
||||
Καθαρα πολιτικη τροπη παιρνει το ποστ. Παιδιά σορρυ, αλλα ο μεσος κεντρωος πολιτης ( εγω ειμαι αυτος) συχαινεται εξισου την ακρα αριστερα οσο και την ακρα δεξια. Το να κοπιαρουμε αποσπασματα απο αρθρα δηλωμενων αριστερων οπως ο Κουλογλου, δεν λεει απολυτως τιποτα. νομιζω οτι ειναι παντελως αστοχο. Η χωρα εχει υποφερει απ τους τραμπουκους και το παρακρατος της δεξιας μεχρι τη μεταπολιτευση. Εχει υποφερει κι απ την ακραια σταση των τραμπουκων της αριστερας (τρομοκρατων και μη ) απ τη μεταπολιτευση και μετα. Και ομως, υπαρχουν κοκκινοι φασιστες , οπως και μαυροι. Συγγνωμη αλλά φρικαρω ασχημα με τον τραμπουκισμο της ακρας αριστερας που βαλε τη βομβα στα Πατησια, για να τιμωρησει τη θυγατρικη του ΣΕΒ που λεγεται ΕΕΔΕ. Φρικαρω ασχημα με τον Κουλογλου που τα χωνει μονομερως στον Καρατζαφερη. Τον οποιο θεωρω συχαμενο. Οπως θεωρω συχαμενο και τον Τσιπρα και την Παπαρηγα. Οσο νομιμοποιειται να υπαρχει ο Καρατζαφερης, αλλο τοσο νομιμοποιειται να υπαρχει η Παπαρηγα
Το Χαμιντουλαν τον σκοτωσαν αριστεροι Φοιβο. Δυστυχως για την αριστερα. Η ακρα αριστερα βαζει βομβες τριανταπεντε χρονια τωρα. Καλο θα ηταν να το υπενθυμισεις στο (αμειβομενο Μελος του ΔΣ της ΕΡΤ)Κουλογλου, ιδιοκτητη του TVXS παραλληλα. Στελιο Τερι, εχω υπηρετησει 22 μηνες στο ΠΝ. Εμενα μ ενοχλησε που 40-50 στρατοκαυλοι ΟΥΚαδες τολμουν να εκθετουν , να κανουν ρομπα την Ελλαδα. Ο εθνικισμος υπαρχει στους στρατους ολου του κοσμου. Ειναι αναποφευκτο. Υπαρχει ομως πολυ μεγαλη αποσταση αναμεσα στο να σαι εθνικιστης και στο να κανεις ρεζιλι διεθνως τη χωρα σου, προκαλωντας διπλωματικο επισοδιο, καλλιεργωντας, αναπαραγοντας και προβαλλοντας ρατσιστικες γελοιοτητες
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Προφανώς εννοείς ότι οι παραπάνω αναφορές, πάτησαν πάνω σε κάποια δικά σου "κομματικά αντανακλαστικά". Το ζητούμενο δεν είναι να κοπιάρουμε άρθρα, αλλά να δίνουμε αναφορές για να τις διαβάσουμε, ξεπερνώντας τις καταβολές μας και εστιάζοντας στη σύγχρονη (ελληνική) πραγματικότητα που επαναλαμβάνει τις τραγικές ιστορικές πραγματικότητες του παρελθόντος. Αν ο ρόλος του <μέσου κεντρώου πολίτη> όπως λες, είναι να χαρακτηρίζει τον έναν αριστερό και τον άλλο φασίστα και να τους τοποθετεί στην περιοχή του αδιάφορου, αρνούμενος να διαβάζει τα άρθρα τους και αναιρώντας κάθε έννοια κριτικής σκέψης και σφαιρικής πληροφόρησης, τότε είναι άξιος των όποιων εξελίξεων θα τον βρουν στον καναπέ του. Παράθεση:
Τα συνθήματα της παρέλασης είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου (που μόλις άρχισε να εξέχει). Εμένα άλλα μ' ανησυχούν περισσότερο, και ειδικά φαινόμενα με πρωταγωνιστές νέα παιδιά σαν αυτά εδώ: Χάραξαν σβάστικες στο μπράτσο καθηγήτριας Η κοινωνική απάθεια είναι ο χειρότερος εχθρός μας όχι η πολιτικοποίηση...
Φοίβος Βιλανάκης :: μερικές φωτογραφίες μου :: Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη fivos : 31-03-10 στις 15:51. |
|
||||
|
||||
Καλησπέρα. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για τις όμορφες και κατατοπιστικές απαντήσεις σας.
|
||||
|
||||
Τι ψάχνετε να βρείτε τώρα... έχουμε πρόβλημα ως λαός... γενικώς...
![]() Δηλαδή απομονώνοντας την άκρα αριστερά και την άκρα δεξιά "είμαστε με τους δημοκράτες" την πλειοψηφία , τους Κεντροδεξιούς και τους Κεντροαριστερούς (άσχετα που στις εκλογές μπορεί να πάιρνουν ποσοστό λιγότερο της αποχής τα ποσοστά τους φαίνονται 30-35% λες και 30 στους 100 ψηφίζουν κάποιο από τα μεγάλα κόμματα). Τι ωραίες ιδεολογίες, τι αξιοκρατία, τι διαφάνεια, τι εργατικότητα ,τι αρχές χαρακτηρίζουν τα μεγάλα μας κόμματα... Τι καλή δημοκρατία είναι αυτή, τρελαίνομαι από τη χαρά μου. ![]() ![]() ![]() Τι ιδανικό να είσαι μέσος κεντρώος πολίτης, να ψηφίζεις Πασοκ ή ΝΔ, για να παίρνεις μια θεσούλα στο Δημόσιο όπου κατά κανόνα ξύνεις τα r x / σου ή για να κάνεις τις βρωμοδουλειές σου χωρίς να σε πιάνουν, και να μην αλλάζεις με τίποτα νοοτροπία. Οσο υπάρχει η Βουλευτική ασυλία, η ατιμωρησία, η ανυπαρξία σωστών και τίμιων ελεγκτικών μηχανισμών και η μονιμότητα δεν θα αλλάξει τίποτα... |
|
||||
|
||||
Ενδιαφερουσες αποψεις πραγματι....Ο φιλος Γιωργος Καρελας κατατασσει οποιον δηλωνει κεντρωος σε φανατικο ψηφοφορο του Πασοκ ή της ΝΔ....οι συνειρμοι σου φιλε Καρελλα μ εντυπωσιαζουν πραγματι.....περι δημοσιου, ξυσιματος, βρωμοδουλειες κλπ.....προφανως πρεπει ν απολογηθει καποιος ο οποίος δηλωνει κεντρωος......
μου θυμιζει (και συγγνωμη προκαταβολικα για την ειρωνια) το το μπουζουκι ειναι οργανο, ο μπατσος ειναι οργανο, αρα μπουζουκι=μπατσος επισης να σου επισημανω οτι ενδεχομενως ενας κεντρωος ενδεχεται να ριχνει λευκο ή να απέχει (μιας και το ανεφερες αλλωστε) φιλε Φοιβο δεν τοποθετω την ακρα αριστερα και την ακρα δεξια στη σφαιρα του αδιαφορου. Στη σφαιρα του συχαμενου τους τοποθετω. τους δολοφονους του 15 χρονου αφγανου, οπως και του Αξαρλιαν παλαιοτερα τους συχανομαι. Δεν μου ειναι καθολου αδιαφοροι. Τον καναπε που τον ειδες ? Επειδη συχαινομαι τους μπαχαλακηδες τους αντιεξουσιαστες, τους χρυσαυγιτες, τους καρατζαφερηδες, τους τσιπρες, σημαινει οτι καθομαι στον καναπε ? ενδιαφερων συνειρμος επισης...... tv και media περσονες σαν τον κουλογλου εγω διαβασει αρκετα. εως πολυ θα ελεγα. μου φαινονται πλεον πραγματικα αδιαφοροι και πληκτηκοι. (να κατι που μ αφηνει αδιαφορο. ) Τα ιδια και τα ιδια εταιροχρονισμενα στερεοτυπα.
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|