|
...γιατί μια φωτογραφία = χίλιες ...μπουρμπουλήθρες |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
Τρισδιάστατη φωτογραφία
αγαπητοί φίλοι, μετά από πολύ κόπο , βάσανα , διάβασμα και μπόλικο μπόλικο full frame σας παρουσιάζω με χαρά την πρώτη μου τρισδιάστατη φώτο, ελπίζω να κρατήσουμε αυτό το μικρό χώρο με πραγματικά καλές φωτογραφίες
|
||||
|
||||
Απάντηση: τρισδιάστατη φωτογραφία
Να κάνω μια ερώτηση, γιατι προφανώς κάτι δεν καταλαβαίνω?
Το "τρισδιάστατο" της συγκεκριμένης φωτογραφίας, πως φαίνεται? Χρειάζεται κάποιο ειδικό πρόγραμμα, η εχει να κάνει με τις σκιές και το βάθος πεδίου??
|
||||
|
||||
Απάντηση: τρισδιάστατη φωτογραφία
καλημέρα, θέλει καλά γραφικά στον υπολογιστή, γενικά στην επιφάνεια είναι το θέμα και υπάρχουν 1-2 βάθη πεδίου ακόμα, είναι σε πειραματικό στάδιο -απλά μου άρεσε- τη μοιράζομαι μαζί σας
..................και τελικά όπως το σκέφτομαι τώρα καλύτερα να μην την έστελνα γιατί είναι κάπως δύσκολο να τη διακρίνει κανείς. Μερικούς σας βραχυκύκλωσα σόρρυ
|
||||
|
||||
Απάντηση: Τρισδιάστατη φωτογραφία
Γειά χαρά σε όλους.
Ιδού και μια απο τις πρώτες υποβρύχιες φωτο (τραβηγμένη όχι σε κατάδυση αλλά σε snorkelling) Ίδια θεματολογία - μία διάσταση μείον.....
|
||||
|
||||
?? δεν κατάλαβα
|
|
||||
|
||||
ρε παιδιά τι είναι "τρισδιάστατη φωτογραφία"?
υγ. ερώτηση κάποιου αδαή φωτογράφου |
|
||||
|
||||
Tρισδιάστατη (αλλά βλέπε και Μπαμπινιώτη: τριδιάστατη) φωτογραφία είναι, κατά τον epsilon που ξεκίνησε αυτό το θρεντ, μια ωραία φωτισμένη φωτό με τρόπο ώστε να φαίνεται ανάγλυφη.
Yπάρχει όμως και η πραγματικά τρισδιάστατη φωτογραφία (=στερεοφωτογραφία), κατά την οποία το ίδιο θέμα φωτογραφίζεται από δύο διαφορετικές γωνίες -σε μεταξύ τους απόσταση που προσομοιάζει την απόσταση των ανθρώπινων ματιών- με τρόπο ώστε όταν οι δυο φωτογραφίες ειδωθούν μέσα από ένα ειδικό viewer* να δίνουν όλη την αίσθηση του βάθους της αρχικής εικόνας, δηλαδή όπως ακριβώς θα βλέπαμε το θέμα ζωντανό μπροστά μας.... *δεν γνωρίζω αν μπορεί κανείς να δει την τρίτη διάσταση δυο στερεοφωτογραφιών χωρίς τη χρήση κάποιου εξειδικευμένου οργάνου, αν ξέρει κανείς πώς γίνεται ας κατατοπίσει κι εμένα, έχω βρει ένα σάιτ που έχει διάφορα ζεύγη και θα ήθελα πολύ να το δοκιμάσω!
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Βρήκα πώς γίνεται και αξίζει πραγματικά να το δοκιμάσει κανείς -αν και θα καταλήξει κάπως έτσι