![]() |
|
Ό,τι ξέρουμε ή θέλουμε να μάθουμε για τους θαλάσσιους οργανισμούς |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
Απάντηση: Μέδουσα-Ψάρι
Πάρη, εξαιρετικές οι περσινές....!
Ελπίζω να δούμε και τις φετινές κάποια στιγμή! Βασίλη όμορφα λινκς, thx! ![]() (έχω την εντύπωση ότι το commensalism μεταφράζεται ως "κομενσαλισμός" -μπλιάχ!- και ως "συμβίωση", σε αντίθεση με το mutualism που μεταφράζεται ως "αμοιβαία συμβίωση". Αλλά περιμένω καλύτερα να το ψάξεις...)
|
||||
|
||||
Απάντηση: Γαρίδα - Ανεμώνη
Δηλαδή, αν συμπεραίνω σωστά, αυτά τα ψαράκια μπορεί να είναι οποιαδήποτε ψαράκια και όχι κάποιο συγκεκριμένο είδος. (?)
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Βέβαια η συγκεκριμένη μέδουσα νομίζω είναι σχετικά αθώα (μάλλον δεν πολυ-τσιμπάει). Ας μας διαφωτίσει ο Βασίλης ![]() Παρόμοια είναι πάντως και η συμβιωτική σχέση που φαίνεται και στις παρακάτω φωτογραφίες μεταξύ της ανεμώνης και του συγκεκριμένου είδους ψαριού. Δεν έχω δει κανένα άλλο ψαράκι να μπαίνει μέσα στα πλοκάμια της - μόνο αυτό. Η τελευταία φωτογραφία είναι ένα close-up σ' ένα "συννεφάκι" από μικρά ψάρια (μέγεθος γύρω στο 1/2 cm) μέσα στην ανεμώνη που υποψιάζομαι ότι είναι γόνος των συγκεκριμένων ψαριών, μια που τα μεγαλύτερα ήταν πολύ προστατευτικά και επιφυλακτικά όταν τα φωτογράφιζα. ΥΓ: Με πρόλαβε η Μαρία - τελικά μάλλον δεν είναι συγκεκριμένα τα ψαράκια στη μέδουσα ![]()
|
||||
|
||||
Παράθεση:
![]() Ίσως τελικα η συμβίωση να είναι όντως αμοιβαία. Ίσως τα ψαράκια-μεζέδες να ξεγελιούνται από τα ψαράκια με ανοσία και να πέφτουν οικειοθελώς στην τοξική αγκαλιά της μέδουσας (πάω για νόμπελ ή απλά θα με μουτζώσετε; ![]() (Μεταγενέστερη προσθήκη: Απλά μουτζώστε με διότι το μεγαλύτερο ψάρι που τρώει η Cotylorhiza ανήκει στην κατηγορία ιχθυοπλαγκτού! ![]() Παράθεση:
Αν είχαμε φωτό σε μεγαλύτερη ανάλυση ίσως καταφέρναμε να διακρίνουμε καλύτερα τις ανατομικές λεπτομέρειες. Μπράβο ρε παιδιά.... Ωραίες εικόνες και ωραία "ταξίδια" σήμερα.... ![]() *Διαβάστε πόσο ανώδυνα την παρουσιάζει ο Αλέξανδρος Φραντζής εδώ αν και -μεταξύ μας- δε θα τολμούσα να το δοκιμάσω....
The fish doesn't think because the fish knows everything Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Physalia : 26-04-08 στις 10:10. |
![]() |
|
|