|
Ό,τι ξέρουμε ή θέλουμε να μάθουμε για τους θαλάσσιους οργανισμούς |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Απάντηση: Τι γνωρίζετε για αυτό;
Παράθεση:
Μια λύση είναι να συνδυάσεις στεγανά 2 επιπεδόκυρτους φακούς - εγκλωβίζοντας μέσα αέρα - με το κυρτό μέρος των φακών προς τα μέσα, δηλ. κάπως έτσι (οι τελίτσες είναι αέρας): ------- |\.../| | ).( | |/...\| ------- Λέω εδώ και καιρό να το φτιάξω, αλλά έχω μείνει μόνο στα λόγια... ΥΓ: Μια ακόμη πιο απλή λύση, είναι να πάρεις έναν κανονικό μεγεθυντικό φακό και να βάλεις μπρος πίσω -πάλι στεγανά- ένα επίπεδο plexi-glass (εδώ οι τελίτσες είναι γυαλί): ------- | /.\ | |(...)| | \./ | -------
Φοίβος Βιλανάκης :: μερικές φωτογραφίες μου :: Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη fivos : 12-01-11 στις 16:59. |
|
||||
|
||||
Απάντηση: Τι γνωρίζετε για αυτό;
Παράθεση:
Β. Υ.Γ. τη διάμετρο των αυγών την υπολόγισα εκ των υστέρων από τις φωτογραφίες σε σύγκρισή με το πλάτος του δαχτύλου του γαντιού και πρέπει να ήταν 2-3mm (στο περίπου πάντα). Κάπου θα πρέπει να δέσω και ένα πλαστικό χαρακάκι στον εξοπλισμό μου (και τελικά από τον πολύ εξοπλισμό όταν μπαίνω στο νερό θα εκτοπίζω τόσο που θα εξαφανίζεται ένα νησάκι στις Μαλδίβες....) Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Vasilis_UW : 13-01-11 στις 00:17. |
|
||||
|
||||
Απάντηση: Αβγά ψαριού
|
|
||||
|
||||
! Καταπληκτικές οι φωτογραφίες σου ! Νυχτερινή κατάδυση ή έχεις κάτι σκουρόχρωμο πίσω και κλειστό διάφραγμα; Ναι, ενώ στις δικές μου πριν 20 ημέρες δεν διακρίνεται κάτι μέσα, είσαι πιό τυχερός, και σε επόμενο στάδιο θα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακά.
Τελικά είδατε αν δεν κρυώνει κανείς τι βλέπει το χειμώνα ! ! ? Β. |
|
||||
|
||||
Thnx! Όχι δεν είναι νυχτερινές, το 90% των φωτογραφιών που έχουν μαύρο background είναι τραβηγμένες ημέρα. Ρυθμίζεις την έκθεσή σου έτσι ώστε χωρίς φλας να βγει μαύρο σκοτάδι (ενδεικτικά αναφέρω ταχύτητα 1/250 και διάφραγμα όσο "σε παίρνει"), φτιάχνεις κάδρο με φόντο το νερό και το φλας σου φωτίζει μόνο το θέμα σου.
Όσο για τις χειμωνιάτικες βουτιές... είναι οι αγαπημένες μου! |
|
||||
|
||||
πολυ space οι φωτο σου γιαννη...
|
|
||||
|
||||