|
Ας καταδυθούμε στην ιστορία μέσα από φωτογραφίες και περιγραφές ελληνικών ναυαγίων |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
Απάντηση: Η βύθιση του ελαφρού γερμανικού ναρκαλιευτικού R 194 στην Κέρκυρα, στις 29 Φεβρουαρίου του
Δείτε και εδώ
http://www.rpmnautical.org/modernwrecks.htm και εδώ http://www.rpmnautical.org/albaniasurvey07.htm Επίσης, στην παρακάτω εικόνα εμφανίζονται όλα τα ναυάγια που εντοπίστηκαν στις ακτές μέχρι στιγμής... κάποιο από τις κόκκινες κουκίδες θα είναι στα νότια, εκτώς αν τους ξέφυγε κάτι ακριβώς στα σύνορα Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Μπλε : 20-04-10 στις 19:44. |
|
||||
|
||||
Απάντηση: Η βύθιση του ελαφρού γερμανικού ναρκαλιευτικού R 194 στην Κέρκυρα, στις 29 Φεβρουαρίου του
Παράθεση:
Σύγκρινε τους δυο χάρτες. Το ναυάγιο του R 194 βρίσκεται νοτιοανατολικά από το ακρωτήριο Στύλος, εν αντιθέσει με την τελευταία κόκκινη ναυαγιοκουκίδα που διακρίνω ΒΒΔ από το προαναφερώμενο ακρωτήριο. Ευχαριστώ πάντως, πολύ ωραίο και χρήσιμο ποστ. Χαιρετώ DG |
|
||||
|
||||
Ναι μεν γράφουν λανθασμένα WWI, αλλά αναφέρουν ημερομηνία βύθισης 12/01/1945 για το Regulus...
Επιπλέον, γίνεται αναφορά για ένα ακόμη ναυάγιο πολεμικού πλοίου αγνώστου ταυτότητας, διαστάσεων "περίπου" 30x7.5m (περίεργο αυτό το περίπου), με ένα κανόνι στην πλώρη και ίσως ένα στην πρύμνη, στο site two... σ' αυτό αναφέρομαι, και αναρωτιέμαι αν το στίγμα που έχεις είναι ακριβές ή χωράει αμφισβήτιση (εντελώς εγκυκλοπαιδική απορεία). Είναι φυσικά πιθανό να μην ξεκίνησε το survey ακριβώς από τα σύνορα, όπως φαίνεται στο χάρτη τους, οπότε να πρόκειται όντως για διαφορετικό ναυάγιο... |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Εάν ενδιαφέρει μπορώ να αναφέρω μερικά πράγματα παραπάνω μιας και λόγω της δουλειάς μου έχω επαφές με Αλβανία και το έχω ψιλοψάξει |
|
||||
|
||||
Συγχωρέστε με, αν κάτι δεν διακρίνω, μα δεν βλέπω κάποια συνάφεια των θέσεων,
που από τις πηγές μας προκύπτουν, με τις θέσεις που έχουν προσδιορίσει και εμφανίζονται στους χάρτες. Μοναχά η θέση ενός αρχαίου ναυαγίου από αυτά που εντόπισαν μου φαίνεται να γειτνιάζει. |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
το στίγμα που παρέθεσα είναι ενδεικτικό και όχι ακριβές, προέρχεται δε από το λεπτομερές γερμανικό σχέδιο το οποίο δείχνει το σημείο βύθισης. Όπως έγραψε και ο Μανώλης, έτσι και εγώ δεν βλέπω πουθενά να υπάρχει καταχωρημένο στιγμα ναυαγίου, που έχει ερευνηθεί, στην περιοχή βύθισης του R 194. Παράθεση:
Χαιρετώ DG
Απώλειες της ελληνικής ναυτιλίας κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο www.Historisches-Marinearchiv.de Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη fivos : 28-04-21 στις 03:46. |
|
||||
|
||||
Ο μόνος λόγος που πόσταρα τα συγκεκριμένα links είναι επειδή οι ίδιοι οι ερευνητές, άσχετα με το χάρτη που δείχνουν στο δίκτυο, αναφέρουν αυτολεξεί
Παράθεση:
Από την άλλη, αν το στίγμα της τελικής βύθισης είναι ακριβές (κάτω από το ακρωτήρι) και ο χάρτης της ερευνητικής ομάδας είναι επίσης ακριβής (άσχετα με το ότι λένε ότι ξεκίνησαν από τα σύνορα ενώ τελικά ξεκίνησαν πάνω από το ακρωτήρι), τότε απλά τους ξέφυγε. Εξάλλου, μπορεί να βρίσκεται στην Ελληνική πλευρά και όχι στην Αλβανική...Όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να το ψάξει. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Μπλε : 21-04-10 στις 10:48. |
|
||||
|
||||
Πραγματικά όταν μου το αφιέρωνες ούτε κατά διάνοια δεν πίστευα ότι θα το ενόπιζα τυχαία μαζί με την ομάδα του wreckdiving.gr (Ελένη Τσοπουροπούλου, Νικόλα Βασιλάτο και Πρόδρομο Δαγλάρογλου).
Η ταυτοποίηση του πολεμικού πλοίου στα 55 μέτρα ανοιχτά από τη νήσο Βίδο στην Κέρκυρα στο οποίο καταδυθήκαμε το καλοκαίρι του 2015 έπειτα από πληροφορία φίλου ήταν μια πρόκληση καθότι δεν περιμεναμε να βρούμε εκεί κάποιο πολεμικό πλοίο. Η κακή κατάσταση της πλώρης αλλά κυρίως της πρύμνης του πλοίου δε βοηθούσε στην ταυτοποίηση, η ορατότητα ήταν κακή στη μια και μοναδική βουτιά που καταφέραμε να κάνουμε. Η φωτογράφιση όμως και η καταγραφή σε βιντεο ολόκληρου του πλοίου και η έρευνα αρχειακού υλικού μας έδωσε τη δυνατότητα να μπορούμε να αποφανθούμε ότι με πολύ μεγάλη πιθανότητα καταδυθήκαμε στο ναυάγιο του Γερμανικού ναρκαλιευτικού, ενός από τα λίγα πολεμικά πλοία της Kriegsmarine που έχουν εντοπιστεί στη χώρα μας σε βάθος που είναι εφικτή η κατάδυση. Για τα γεγονότα δεν έχω να προσθέσω κάτι, ο Δημήτρης και ο Μανώλης έχουν κάνει εξαιρετική έρευνα. Τελικά όμως το πλοίο μας έκανε τη χάρη και δε βυθίστηκε εκεί που λένε οι αναφορές αλλά λίγα μίλια πιο μακριά και στα νερά της χώρας μας προσθέτοντας άλλο ένα σημαντικό ναυάγιο στους βυθούς μας... https://www.youtube.com/watch?v=le3Y_TSC-Y8 Παραθέτω και το σύνδεσμο σύντομου video από την κατάδυση.. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ΚΑΡΕΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ : 01-09-17 στις 08:50. |
|
||||
|
||||
Συγχαρητήρια σε όλους σας Γιώργο για την ανακάλυψη του ναυαγίου!
DG |
|
|