|
Dive Computers: Συγκρίσεις και απορίες |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
Απάντηση: Αγορά καινούριου dive computer
Η κατασκευή
Είναι ένα κυλινδρικό δοχείο plexi glas με διάμετρο περίπου 20cm, ύψος περίπου 30cm και πάχος τοιχώματος 25mm το οποίο κλείνει με ένα καπάκι πάχους 25mm. Το καπάκι στεγανοποιεί με Ο-Ring και φέρει ένα μανόμετρο ακριβείας 0-16bar, μία βαλβίδα ασφαλείας καθώς και μια βαλβίδα παροχής αέρα. Διαδικασία ελέγχου Τοποθετούμε το/τα DC ή ότι άλλη συσκευή θέλουμε να τεστάρουμε Π.Χ θήκη φωτογραφικής μηχανής, αναλογικά βαθύμετρα κ.λ.π. ώστε να βλέπουμε της ενδείξεις τους. Κατόπιν το γεμίζουμε νερό, το σφραγίζουμε και ανεβάζουμε πίεση μέχρι εκεί που θέλουμε (τα DC τα τεστάρω στα -42m) και καταγράφω τα στοιχεία για κάποιο χρονικό διάστημα ώστε να υπάρχουν ένδειξεις χρόνου και στάσεις αποσυμπίεσης. Αφού έχω καταγράψει όλα τα δεδομένα αρχίζω να εκτονώνω ελεγχόμενα την πίεση με μέγιστη ταχύτητα ανόδου 10m/min μέχρι την πρώτη στάση αποσυμπίεσης .... συνεχίζω κρατώντας τους χρόνους αποσυμπίεσης σε κάθε στάση και την αντίστοιχη προληπτική στάση μέχρι την επιφάνεια, δηλαδή ότι θα έκανα σε μια βουτιά. Η διαφορά εδώ είναι ότι η καταγραφή των στοιχείων γίνεται με απόλυτα ελεγχόμενη ακρίβεια δευτερολέπτου, βάθους και ταχύτητας ανόδου. Συγκρίνω όλα τα στοιχεία που έχω καταγράψει με τα δεδομένα του κατασκευαστή και με κάποια δικά μου προσωπικά κριτήρια. Έχω λοιπόν την συνολική εικόνα της λειτουργίας των οργάνων μου σε πραγματικές και απόλυτα ελεγχόμενες συνθήκες!! |
|
|||
|
|||
Για αγορα νεου κομπιουτερ δεν εχει γραφτει κατι ομως! Και μιας και ξαναχαλασε το zoop ειμαι και σε φαση αναζήτησης! Κατι αξιοπιστο!
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Πάρε Uwatec - scubapro και θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. απέφυγε τα DC σε μέγεθος ρολογιού και πάρε ένα κανονικό |
|
|||
|
|||
Εχω παραγγείλει ενα τις tusa
Νομιζω iq650 λεγετε |
|
|