|
Στολές, μάσκες, βατραχοπέδιλα, φακοί, μαχαίρια, πυξίδες... - όλο αυτό το αναγκαίο κακό που κάνει τους κατοίκους του βυθού να μας κοιτάνε με απορία |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
Απάντηση: Στρογγυλή μάσκα
phys οπως την ειδα απο την photo μπερδευτικα για το θεμα μυτη
Αφου ειναι ετσι πρεπει αμεσα να την εγκαινιασεις και φυσικα η ιστορικη αυτη στιγμη πρεπει να φωτογραφηθει και η Photo να χρησιμοποιηθει για την πρωτη γιγαντοαφισα του ΤΗΘΥΣ ! Hey....βρηκαμε τη μασκοτ μας
|
|||
|
|||
Καλημέρα,
κυρία μου ένα πρόβλημα που θα έχετε με το συγκεκριμένο εργαλείο είναι η εξίσωση πίεσης του όγκου της μάσκας το οποίο στην αυτόνομη δεν είναι πρόβλημα λόγω συνεχούς παροχής αέρα. Στην ελεύθερη είναι τα ζόρια αλλά αυτό ξεκινάει από κάποιο βάθος και μετά, νομίζω κάτω από τα 10μ. Άντε να εξισώσεις τη μάσκα αυτή με μια ανάσα!!! Η εξίσωση της πίεσης στα αυτιά γίνεται απλά θα είναι λίγο δυσκολότερη λόγω δύσχρηστων ''υποδοχέων'' για τα δάκτυλα (καλομάθαμε με τις σιλικόνες). Επίσης, δε νομίζω πως το υλικό της είναι από σιλικόνη οπότε το μαύρο (?) λάστιχο καταστρέφεται πολύ γρήγορα από ήλιο, άλατα κτλ και αφήνει και το γνωστό κύκλο γύρω απ' το πρόσωπο. ΑΑΑΑΑ, θέλει και ένα σωρό σάλιο για να την ξεθολώνεις. Συμπέρασμα: |
|
||||
|
||||
Δεν είναι δυνατόν να είμαι τόσο παλιός!!!!!!!!! . Και γώ αυτή τη μάσκα είχα όταν ήμουν 13 χρονών. Είχε όμως δύο ενσωματωμένους αναπνευστήρες εκατέρωθεν. Ρετρό καταστάσεις. Εξαιρετική εποχή!
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
2. φυσικα και ειναι απο το μαυρο λαστιχο (νεοπρεν) που ενω πραγματικα εχει ζωη γυρω στη πενταετια εχει δυο ενδιαφερουσες διαφορες σχετικα με τη σιλικονη α. διατηρει το σχημα του (γιατι ειναι σκληροτερο) β. εχει μια χρησιμη μονιμη παραμορφωση ωστε μετα απο 5-10 καταδυσεις να παιρνει το σχημα του προσωπου που το χρησιμοποιει και μετα απο ενα χρονο να θυμιζει μασκα με παραγγελια για αυτο το προσωπο. Μαλιστα η scubapro (και σχεδον ολες οι πρωην ιταλικες) χρησιμοποιησε και χρησιμοποιει για πολλα χρονια παραμφερη λαστιχα σε πολυ ειδικα μοντελα τους. Προσοχη ομως το "λαστιχο" (συνθετικο καουτσουκ η νεοπρεν) θελει προσοχη στην αποθηκευση του (καλυτερα υφασματινη σακουλα). Αυτο γιατι στην μακροχρονη επαφη του με διαφορα κοινα πολυμερη πχ pvc κυριολεκτικα διαλυεται. |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
οντως μια must have για τεχνικη περιμενω εντυπωσεις και απο τους δυο σας |
|
||||
|
||||
Λοιπόν, ο απολογισμός λέει ότι είχατε όλοι δίκιο!!
Όντως Ηλία (big blue) τα λάστιχα είναι σκληρά και οι υποδοχείς της μύτης μάλλον ζόρικοι για κάποιον μαθημένο στις σιλικόνες. Ειδικά μάλιστα όταν συνδυάζονται με γάντια και δεύτερο στάδιο στο στόμα.... ψάχνεις να βρεις τη μύτη ως άλλος ήρωας του Γκογκολ! Συμπέρασμα, αν κάποιος δυσκολεύεται με την εξίσωση, σίγουρα δε θα του πρότεινα τη συγκεκριμένη μάσκα. Από την άλλη, αν το πρόβλημα αυτό ξεπεραστεί, όντως η οπτική αίσθηση fin είναι πολύ ανεβασμένη! Έπαθα κι εγώ Σώτο μια μικρή παλινδρόμηση με το που έβαλα το κεφάλι μου στο νερό... κάτι η μυρωδιά του λάστιχου, κάτι η στρογγυλή εικόνα, κάτι τα διάφανα νερά της Μυλοκοπής.... ένιωσα καμιά 25ρια χρόνια μικρότερη!!! Fin μου άρεσε πολύ! Νομίζω ότι θα την καθιερώσω, ειδικά μετά το Παράθεση:
Σκληρό λάστιχο, πράγματι. Όσο για τον γνωστό κύκλο γύρω από το πρόσωπο, όντως γνωστός. Νομίζω ότι έτσι που το πάω το σημάδι μάσκας θα μου γίνει τατού ούτως ή άλλως! Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας!!!
|
||||
|
||||
Αγαπητέ συνάδελφε, αν το σάλιο σας δε σας φτάνει για να φτύσετε μια μάσκα (έστω και τη συγκεκριμένη) είστε πολύ αφυδατωμένος. Αποφύγετε τη βουτιά