|
Στολές, μάσκες, βατραχοπέδιλα, φακοί, μαχαίρια, πυξίδες... - όλο αυτό το αναγκαίο κακό που κάνει τους κατοίκους του βυθού να μας κοιτάνε με απορία |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Απάντηση: μινι φιλτρο για ασφαλες γεμισμα μπουκαλας!!!`
Παράθεση:
Ειναι σεβαστο το ποσο που χρειαζεται! |
|
|||
|
|||
Εχεις προσωπικο μηνυμα !
|
||||
|
||||
|
|
|||
|
|||
Παράθεση:
|
||||
|
||||
Καλησπέρα,
χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια το Personal Filter της γερμανικής εταιρείας MAVOTEC από το οποίο έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος. Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νόρμα ΕΝ12021 το ανώτατο όριο υπολειμμάτων λαδιού στον αναπνεύσιμο αέρα μιας καταδυτικής φιάλης δεν πρέπει να ξεπερνά τα 0,5mg/κυβικό μέτρο. Σε περίπτωση όμως που κάποιος γεμίζει ο ίδιος Nitrox (πρώτα O2 και μετά συμπλήρωση με αέρα) θα χρειαστεί οπωσδήποτε φίλτρο καθαρισμού. Στην περίπτωση της MAVOTEC το φίλτρο κυκλοφορεί σε 200 και 300 bar και προσφέρει καθαρό αέρα με ανώτατο όριο υπολειμμάτων λαδιού κάτω των 0,05mg/κυβικό μέτρο. Είναι αυτονόητο ότι για Nitrox και Trimix γεμίσματα είναι προτιμότερο να αγορασθεί το φίλτρο των 300 bar. Η διεύθυνση της εταιρείας MAVOTEC είναι: MAVOTEC Erbacher Str. 45 64756 Mossautal Germany Tel. 0049-6062-26620 Στον παρατιθέμενο σύνδεσμο (στα γερμανικά) μπορεί ο ενδιαφερόμενος να βρει περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο προϊόν. Τέλος θέλω να αναφέρω ότι δεν πρόκειται για διαφήμιση αλλά για την αναφορά σε ένα προϊόν το οποίο έχω επανειλημμένα τεστάρει και το οποίο συνοδεύει εδώ και χρόνια τις καταδύσεις μου. |
|
|||
|
|||
στα καταδυτικα που γεμιζεις το δεχονται?
Πιστευω οτι εδω στο νησι δεν θα το δεχονται και θα πανε τσαμπα τα λεφτα! |
|
||||
|
||||
@ Miker
Το συγκεκριμένο φίλτρο πωλείται με ανεπίστροφη βαλβίδα, γεγονός το οποίο αποκλείεται να δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα στο κομπρεσέρ με το οποίο είναι συνδεδεμένο. Είναι θέμα και δικαίωμα του καταναλωτή να καθορίσει εκείνος την ποιότητα του αέρα που αναπνέει. Προϋπόθεση είναι βέβαια το μαρκούτσι πλήρωσης του κομπρεσέρ να έχει DIN κατάληξη, αλλιώς δεν θα μπορεί να συνδεθεί με το φίλτρο. Θα πρέπει να ξεκαθαρίσεις με το καταδυτικό που γεμίζεις, στο νησί που βρίσκεσαι τα εξής: 1. Αν το κομπρεσέρ έχει μαρκούτσι με κατάληξη DIN. 2. Αν γεμίζει στα 300 bar για να κανονίσεις πιο φίλτρο θα παραγγείλεις. Στην περίπτωση που οι προϋποθέσεις αυτές καλύπτονται από τον πάροχο τότε θα πρέπει να του αναφέρεις ότι εσύ προσωπικά χρειάζεσαι στον αέρα σου, και για τους δικούς σου λόγους, ένα όριο υπολειμμάτων ελαίου κάτω από τα 0,05 mg/κυβικό μέτρο και γι΄ αυτό τον λόγο χρησιμοποιείς το συγκεκριμένο φίλτρο. Θα πρέπει να του πεις επίσης και να του τονίσεις ότι το συγκεκριμένο φίλτρο έχει ανεπίστροφη βαλβίδα. Αυτό το τελευταίο θα τον πείσει. Ελπίζω να βοήθησα. DG |
|
|||
|
|||
Εαν παρω το 300αρι και γεμισω στα 200 υπαρχει προβλημα?
|
|
||||
|
||||
Όχι κανένα, μπορεί όμως να μην φτάνει το σπείρωμα σε περίπτωση που το μαρκούτσι του κομπρέσορα είναι DIN για 232 bar.
|
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Η μπουκαλα που εχω γεμιζει στα 232 οποτε το 200αρι δεν κανει αλλα και το 300 ισως να μην κανει! Μπερδεμα η δουλεια! |
|
|