|
|||
|
|||
Απάντηση: κατασκευη φακου #2
Λαϊκ !
|
|||
|
|||
Φυσικα Δημητρη καθε παρατηρηση και γνωμη ειναι ευπροσδεκτη...
|
|
||||
|
||||
Παιδιά ... είναι απίστευτα τα πράγματα που σκαρφίζεστε και γουστάρω τρελλά !
|
|
|||
|
|||
Καλησπερα
Στειλε σε παρακαλω αν μπορεις απο που προμηθευτικες το καλωδιο (και τυπο) και το τζαμακι. Καλωδιο ξερω εχει και η diverite αλλα θελω να ξερω αν μπορω να βρω και εδω σε καποιο μαγαζι. Το τζαμακι βεβαια με ενδιαφερει περισσοτερο διοτι εγω θα περιμενω αρκετα μεχρι να ερθει και μου κοστισε και καμποσα $ Ευχαριστω εκ των προτερων Δημητρης |
|
|||
|
|||
τωρα με τα led χρειαζονται εκεινα τα ειδικα τζαμια με βοριο ?
(borosilikat glas τα εχω βρει σε καποιο site του εξωτερικου)
|
|||
|
|||
Μαλλον οχι. Απο θεμα θερμοκρασιας δεν υπαρχει προβλημα αλλα σιγουρα χρειαζεται κατι που μπορει να αντεξει την πιεση. Ιδανικο θα ηταν το αλεξισφαιρο ή κατι αναλογο.
Αυτα που παραγγειλα εγω 5mm εχουν δοκιμαστει για 30λεπτα σε πιεση αντιστοιχη των ~300f Εγω δοκιμασα για αρχη αυτο 2mm http://www.flashlightlens.com/index....f=mag_521_Boro που μετα απο βοτια στα 48μ το βρηκα σπασμενο (το κακο ειναι οτι δεν ξερω σε πιο βαθος εσπασε, μπορει να ηταν και στα 20μ Επισης πηρα και αυτο http://www.flashlightlens.com/index....g_521_Hardcoat αλλα δεν μπαινω στον κοπο να το δοκιμασω. |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Με την πίεση δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Το Plexiglass υπάρχει σε όλα τα πάχη που μπορεί να φανταστεί κανείς και είναι πολύ εύκολο στην κατεργασία. |
|
|||
|
|||
Το καλωδιο που εχω βαλει ειναι TITANEX H07-RN 3G-1mm
Ειναι καλωδιο νεοπρεν και δεν σχιζεται ουτε σπαει απο την πολυ χρηση...ειναι ο ιδιος τυπος καλωδιο που εχουν και οι ολες οι γνωστες εταιρειες... Για τζαμακι εκοψα απλο κλασικο τζαμι 5mm σε κυκλο 52mm για να ταιριαζει στον φακο...μεχρι τα 40 μετρα ειναι δοκιμασμενος ο φακος...παρακατω δεν ξερω...θα δουμε.... |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Ο φακος που θελω να φτιαξω τελικα θα ειναι πιο πολυ προσαρμογη φακου. Συγκεκριμενα εχω ενα φακο της underwater kinetics και αφου ξηλωσα αρκετα απο το εσωτερικο του (θηκες για μπαταριες, πλακετες κλπ) θα βαλω ενα μηχανισμο απο φακο με λαμπα πυρακτωσης και μπαταριες 2x6v μολυβδου κλειστου τυπου στα 2300mah. Ο παλιος φακος ειχε παρει νερο. Μετα απο αλλαγη o-ring και μετα απο μερικες κολλησεις στη πλακετα προσαρμοστηκε ο νεος μηχανισμος στο εσωτερικο του. Πλεον εχει πιο δυνατο φως, νεο διακοπτη και θα τον ειχα δοκιμασει αν λογω λαθους δεν ειχα καψει το λαμπακι. Οποτε δοκιμες με το νεο ετος. Το absorber το θελω γιατι θεωρω πως οτιδηποτε υπερ της ασφαλειας καλο ειναι και επειδη λογω πιεσης δεν ξερω πως συμπεριφερεται η μπαταρια απο αποψη χημειας σκεφτηκα οτι "better safe than sorry". Το κυκλωμα ανιχνευσης υγρασιας δε το θεωρω καλη ιδεα για τους κατωθι λογους 1. δε μπορω να δω το λαμπακι που θα αναψει 2. Αντε και αναβει. τι θα κανω αμα ειμαι στα βαθια? Θα αφησω το φακο? θα βγω στην επιφανεια? θεωρω πως οταν το κυκλωμα ενεργοποιηθει θα ειναι ηδη αργα για το φακο και το να αγχωθω υποβρυχιως δεν ειναι οτι καλυτερο. Αμα μπει νερο παει κλαφτα και παμε για αλλα... Το μονο που μπορει να κανει δουλεια ειναι μπολικα silika gel που μπορουν και απορροφουν ποσοτητες μεγεθους σταγονας. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη armitatz : 20-12-11 στις 21:41. |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Αυτα εχουν πεθανει, παιξε με led και μπαταριες Li-Ion Παράθεση:
Παράθεση:
1. Αν η κατασκευη ηταν ιδια με αυτη του κ. Χρηστου θα μπορουσες να το δεις στο πισω μερος του Plexi Glass 2. To στελνεις με μπαλονακι στην επιφανεια μηπως και γλιτωσεις τα χειροτερα. Ασε που αν αρχισει να καπνιζει καλυτερα ειναι να γινει μακρια απο σενα απο το να τον εχεις καπου πανω σου Βαλε αν θες και καμια φωτογραφια να δουμε |
|
|