|
Φωτογραφικοί προβληματισμοί για αρχάριους και προχωρημένους |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
Απάντηση: Silica gel
Παράθεση:
(χυμα με τους τονους μπορει να προμηθευτει κανεις απο υαλοκοκατασκευαστες) διπλωμα γωνιας και συρραπτικο;
|
||||
|
||||
Big-blue ένα μηχανικό χρειάζεσαι
Ρίξε μια ματιά και εδώ http://www.scubadive.gr/forum/showthread.php?t=2788 |
|
||||
|
||||
|
|||
|
|||
Alki ευχαριστώ για τη συμβουλή ρε συ
Αν και με έχεις παρεξηγήσει, δεν τα έχω με τους μηχανικούς γενικά, τα έχω με τους παπατζήδες και με τους ξερόλες. Ε τώρα αν στους 300, όχι του Λεωνίδα, το 99,999% είναι παπατζήδες και ξερόλες και αν από αυτούς το 45% είναι μηχανικοί, εγώ φταίω; Άλλωστε δουλεύω συχνά με το σινάφι σου, άσε που όταν ανέφερα το πανεπιστήμιο εννοούσα το εργαστήριο των Χημικών Μηχανικών όπου είμουν φιλοξενούμενος. Καλά που πήγα εκεί και δούλεψαν κανά 2-3 συσκευές Έφυγα και ήρθε το χάος...Άσε που τα κολόπαιδα πήραν και πλυντήριο...με τα φωσφορικά με είχε φάει το πλύσιμο... Στο θέμα μας τώρα...Να φανταστείς αυτό το πόστ που το είχαμε ξανασυζητήσει το είχα κάνει save σε word αρχείο πριν καν πάρω ψηφιακή και δεν το θυμόμουν. Η απορία μου είναι στο πόσες φορές μπορείς να αναγεννάς το σίλικα και για πόση ώρα...Προφανώς θα εξαρτάται απ΄το κάθε υλικό. Στο εργαστήριο βάζαμε για 12 ώρες στο φούρνο αλλά δε φαντάζομαι πως είναι καλή ιδέα να ψήνω στο σπίτι επί 12 ώρες σίλικα Την τελευταία φορά έκλεισα τη θήκη στο δωμάτιο που μέναμε και όχι στο σκάφος του Πάρη. Σκεφτείτε τη υγρασία είχε εκεί! Ποιο θερμοκλινές, από την επιφάνεια της θάλασσας θόλωσε το εργαλείο |
|
|||
|
|||
Για να φύγει η υγρασία απο το silica gel στους 250 βαθμούς στον φούρνο για 15 λεπτά μέσα σε ένα ταψάκι.
Όταν κρυώσει και χωρίς να πάρει υγρασία το βάζουμε σε ένα στεγανό κουτί. Επίσης μέσα στις κάμερες μπορεί να τοποθετηθεί αφού το βάλεις πρώτα σε τουλίπα από μπομπονιέρες. Το επάνω μέρος το πιάνεις με ένα λαστιχάκι, και το πουγκί καταλαμβάνει το σχήμα του περιβάλλοντος. Έτσι βλέπεις και τα επίπεδα κορεσμού της silica gel από την αλλαγή χρώματος. |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Προσοχή γιατί τα μπαλάκια από το silica gel τρίβονται μεταξύ τους και θρυμματίζονται, σύντομα θα έχεις σκόνη silica μέσα στο housing! Καλύτερη λύση μου φαίνεται το φίλτρο καφέ |
|
|||
|
|||
Απάντηση: Υγρασία σε housing και πιθανοί τρόποι αντιμετώπισης
Ευχαριστώ πολύ παιδιά,
ήδη ψήθηκε, η πρώτη ατομική συσκευασία μπήκε στο housing ενώ το υπόλοιπο σίλικα τοποθετήθηκε - αποθηκευτηκε - σε γυάλινο βαζάκι αμέσως. Νομίζω πως τι φίλτρο είναι the best. Μπας και να το πάω για πατέντα; |
|
|||
|
|||
Silica θα βρείτε στον Καλογερόπουλο και στον Μπακάκο σε δοχείο.
Υπάρχουν διαφορετικές ποιότητες αφενός και με διαφορετική διάμετρο κόκκου. Αν πάρετε με χοντρό κόκκο δεν θρυμματίζεται εύκολα. |
|
|||
|
|||
Την χρησιμοποιω παντοτε μεσα στο housing , αλλα εχω προβλημα με το θεμα συσκευασιας τους (καθε φορα προσπαθω να αφαιρω την σκονη ). Το αλλο θεμα , στο οποιο θα με βρειτε υπερβολικο , ειναι τι το κανουμε οταν θελουμε να το πεταξουμε ? Ειναι ασφαλες , αρα το "ξεφορτωνομαστε" στα υπολοιπα σκουπιδια , οργανικα και μη ? Εχει καποιες κακες ιδιοτητες και πρεπει να το δινουμε καπου συγκεκριμενα ? Υποκειται κι αυτο στο "εεελλλα μωρε μ@λλλ@κ@ , με τετοια θα ασχολουμαι ριχτο οπου βρεις " ?
|
|||
|
|||
Οκ Κώστα, ευχαριστώ.
Έχω πάρει από ένα χημικό εργαστήριο και είναι χονδρόκοκκη και απ' ότι μου είπαν καλής ποιότητας... Όλα έτοιμα λοιπόν, το νερό μας λείπει!!! |
|
|