|
Η λέξη ταμπού. Ο κόσμος το 'χει τούμπανο... |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
Απάντηση: Τι αεριο προτιματε για τις αποσυμπιεσεις σας?
Παράθεση:
CONCLUSIONS It should be obvious from the above discussion that much decompression physiology is poorly understood, and models used at best approximate in vivo physiology. Clearly, not all decompression illness can be predicted or prevented. However, thoughtful application of available models coupled with careful diving technique can minimize risk of decompression illness. By reducing non-metabolic gas to a minimum and reducing tissue on-gassing, the oxygen window can be utilized to increase tissue off-gassing during decompression. Real life experience indicates that use of O2-enriched deco mixes can function to limit decompression time and possible the incidence of decompression illness. Use of high O2-mixes requires careful attention to dive planning and execution. As always, the careful, thoughtful diver will be the safer diver.
|
||||
|
||||
Το "ιδανικό σενάριο" είναι γνωστό (αν και δεν έχω ακούσει για κανέναν που να την έπαθε επειδή ανέπνεε ΕΑΝ80 και όχι 100%) και όχι μόνο για τις καταδύσεις.
Το θέμα είναι τι βολεύει γενικότερα (cost - benefit). |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Το θεμα δεν ειναι ποσα αερια αλλα το οτι λεει οχι σε μιγματα πλουσιοτερα σε οξυγονο απο 50% Παράθεση:
Και ακριβως επειδη δεν πρεπει να ειμαστε ευκολοπιστοι ρωταω ποια αποψη να λαβει κανεις υποψη του γιατι οσο να ναι η αποψη ενος εξειδικευμενου στο θεμα γιατρου παντα εχει μια αλλη βαρυτητα. |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
||||
|
||||
Α φίλε Sharkius!
Έχουμε να κάνουμε με την περίπτωση που δεν έχεις τις απαραίτητες πληροφορίες ώστε να μπορείς να αξιολογείς κάθε νέα πληροφορία και κάθε νέο άρθρο....Αναγκαστικά βασίζεσαι πάνω σε κάποια αρχή που θεωρείς έγκυρη. Εξηγούμαι: Ένας ειδικός αναφέρει μια καινούργια για μένα πληροφορία. Δεν έχω ακούσει κάτι παρόμοιο προηγουμένως. Έχω την δυνατότητα να ζητήσω άμεση διευκρίνηση και εξήγηση της νέας θέσης μέχρι όλες μου οι απορίες να εξαντληθούν. Ξέρω και τι λέει η άλλη πλευρά πάνω στο συγκεκριμένο θέμα και γιατί το λέει ώστε να μπορέσω να κάνω μια σύγκριση και να ακολουθήσω την άποψη που με έχει πείσει? Έστω όμως ότι δεν μπορώ να κάνω διευκρινηστικές ερωτήσεις στο άτομο που έχει εκφράσει αυτή την άποψη. Τι να κάνω? Βλέπω τι ακολουθούν οι περισσότεροι, για πόσο καιρό το κάνουνε και ποιοι στηρίζουνε αυτές τις τακτικές. Αυτό κάνω και εγώ διότι δεν έχω στοιχεία που να συνηγορούν υπέρ της μειοψηφούσας άποψης. Η κάθε νέα πληροφορία θεωρείται άκυρη μέχρι να διερευνηθεί κατάλληλα και είτε να γίνει αποδεκτή (από εκείνους που αποδέχομαι ότι κρίνουν σωστά) είτε να απορριφθεί. Σε καλύπτω? |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Δεν νομιζω να βγαινει και να πεταει ξεκαρφωτα... Ειδωμεν ξαναδιαβασα το αρθρο και λεει οτι θα εχει αναλυτικη απαντηση σε αρθρο του τον Νοεμβριο. |
|
||||
|
||||
Τον Ιανουάριο η DAN διοργανώνει το 2008 Technical Diving Conference συνέδριο... κάτι μπορεί να αναφερθεί και εκεί..
|
||||
|
||||
H απάντηση της DAN
Παράθεση:
|
||||
|
||||
Thanks Thanos.
|
|
|