|
Θέλετε βοήθεια ή συμβουλές για να διαλέξετε τον πρώτο σας καταδυτικό εξοπλισμό; |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
Απάντηση: εξοπλισμος.. ακουω γνωμες...
Ως αναφορά στους ρυθμιστές ένας καλός οδηγός είναι ο παρακάτω:
Παράθεση:
Κάπου μεταξύ Scubapro και Apeks σε βλέπω.... Ως αναφορά στα split fins, άκουσε τον ai_sixDIR (δεν νομίζω να έχει καμία όρεξη να τρέχει γυμνός στο Σύνταγμα...) Κάπου κοντά στα JetFins σε βλέπω...... Σε σχέση με το BESEA W50, άκουσε πάλι τον ai_sixDIR..... δεν υπάρχει τίποτα πιο βολικό-εργονομικό-αποτελεσματικό από ένα απλό bp/wing για όποια χρήση και αν το θέλεις (αρκεί να διαλέξεις τον σωστό ασκό) Κάπου μεταξύ Halcyon - frog- Agir Brokk -Dir Zone - DTD σε βλέπω...... Ακόμα και για την μάσκα, δεν είναι τυχαίο οτι όσοι δοκίμασαν την Beaver Atomic (παρ'οτι πολύ φθηνή) πήραν και μια δεύτερη για backup ........ |
|
|||
|
|||
ok με πεισατε
σε ποιο μαγαζι μπορω να βρω apeks?? kai pou halcyon?? ποιο ειναι το σωστο μεγεθος? και αν ειναι για 1 μπουκαλα 2η δεν περνει? τι κανεις σ αυτη την περιπτωση? |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Εχω παρει και εγω Apeks (οχι τοσο προχωρημενο....) αλλα οι ανθρωποι της Aqua Team ειναι φιλικοι και δεν θελουν να σου δωσουν κατι που δεν θα σου κανει.(ειναι αντιπροσωποι της Apeks) http://www.aquateam.gr/0000000000/index.html |
|
||||
|
||||
Όλα μαζεμένα μπορείς να τα βρεις εδώ:
Aquatec και σε τιμές εφάμιλλες των ευρωπαϊκών e-shops. Επικοινώνησε με τα παιδιά και θα σου λύσουν όλες τις απορίες. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη darisg : 23-10-10 στις 22:25. |
|
||||
|
||||
στην αγορά υπάρχουν πολλά πολύ καλά προϊόντα και κάποιοα που δεν είναι άξια του ονόματός τους και είναι υπερτιμημένα.
Αν δεν έχεις σημαντική εμπειρία στις καταδύσεις μη βιαστείς να πάρεις πράγματα, πήγαινε προοδευτικά και δοκίμαζε. Ακου κόσμο, αλλά μην ακολουθείς δόγματα. Γιατί κάτι που κάνει σε κάποιον άλλο (τρόπος κατάδυσης, είδος καταδύσεων, σωματότυπος, εμπειρία, φιλοσοφία κλπ) μπορεί να μην κάνει σε σένα. Σίγουρα δεν υπάρχουν μόνο συγκεκριμένα καλά προϊόντα. Υπάρχουν όμως προϊόντα για συγκεκριμένους σκοπούς. Αν και καμιά φορά και εκεί σηκώνει πολλή συζήτηση |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Αν σκοπός σου είναι να ασχοληθείς με την τεχνική κατάδυση "χτίσε" κατευθείαν στον εξοπλισμό που απαιτείται γι' αυτήν... Είναι κρίμα για παράδειγμα να δώσεις ένα σκασμό λεφτά για να πάρεις ένα κορυφαίο ρυθμιστή όταν η τεχνική κατάδυση βασίζεται στην ότι όλα είναι (τουλάχιστον) διπλά. Δημήτρης
|
||||
|
||||
Κατά τη ταπεινή μου άποψη ότι δίνεις παίρνεις και το φτηνό το κρέας το τρώνε τα σκυλιά, και στου κουφού τη πόρτα το σαπόυνι σου χαλάς και όλα τα σοφά λαικά γνωμικά. Τα παιδιά που μίλησαν προηγουμένως καλά τα είπαν. Το μοναδικό που έχω να πώ είναι ότι αστοχία υλικού κ να σου συμβεί πλην του ρυθμιστή πιέσης το πολύ-πολύ, να σε ενοχλήσει στη βουτιά σου. Αντε κ να σε λυπήσει ο πέραν επιδιόρθωσης ρυθμιστης πλευστότητας που βουτάγατε παρέα καμιά 13-αριά χρόνια.
Θυμάμαι αποσυμπίεση όπου είμασταν κρεμασμένοι καμιά δεκαριά δύτες στο αγκυρόσχοινο και το ρεύμα ηταν τόσο δυνατό που κυματίζαμε σα τη γαλανόλευκη. Η καλή μου φίλη κ εκπαίδευτρια μόλις είχε αγοράσει ένα τοπ μοντέλο ρυθμιστού γνωστής μάρκας (που θυμίζει τη λέξη Άβυσσο) και άρχιζε να καταπίνει νερό διότι η πίεση του ρεύματος είχε γίνει ίση με την αντίσταση αναπνοής οπότε η μεμβράνη του β' σταδίου δεν δούλευε. Ευτυχώς δεν πανικοβλήθηκε και απλά γύρισε το κεφάλι της όπου ο ρυθμιστής άρχισε να λειτουργεί σωστά. Περιέγραψα ένα γεγονός(ακραίο μεν) ότι η στραβή μπορεί να κάτσει και στα 5 μέτρα. Προσωπικά χρησιμοποιώ Scubapro και δεν έχω συναντήσει κανένα πρόβλημα, χρόνια τώρα. Καλές αγορές και πάνω απ'ολα καλές βουτιές |
|
|||
|
|||
το αιώνιο θέμα, τι εξοπλισμό να πάρω.
Εχετε υπόψη σας κάποιο περιστατικό, όπου πνίγηκε δύτης επειδή δεν πήρε τον τόπ ακριβό ρυθμιστή (να φταίει όμως ΜΟΝΟ αυτό και όχι πχ συντήρηση, λάθος στην εκτέλεση της καταδυσης ή κάτι τετοιο) ή εχετε υπόψη κάποια περιστατικό, όπου κάποιος νεος δυτης δεν έγινε τοπ δύτης, επειδή πήρε λάθος πέδιλα, λάθος στολή υγρού τύπου ή οχι ισοροπημένο και πανακριβο ρυθμιστή ? Αν και στα δύο δεν σας έρχεται κάτι κατα νού, ρωτώ, μήπως το έχουμε πάρει το θέμα λίγο ... μονόπατα ? Ο τοπ πανακριβος εξοπλισμός κάνει και τους τόπ ... δύτες ?
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Mk3-jetstream πισω απο το μοδερνο ειναι το κλασικο . Ο jetsream σαν δευτερο σταδιο παραγεται απο τις αρχες της δεκαετιας του 80 και φυσικα ειναι ενα δευτερο σταδιο up stream . Διαθετει ενα κουμπι συν πλυν το οποιο αφορα αποκλειστικα και μονο την αποθηκευση του και οχι την παροχη του κατα την διαρκεια της καταδυσης . Η λειτουργια του ειναι αξιοπιστη και αναμφισβητη κατι που αποδυκνειεται μεσα απο τα χρονια λειτουργιας του και εμπιστοσυνης που του εχουν δειξει σωματα ασφαλειας, στρατος , ναυτικο , επαγγελματιες δυτες , εξιδικευμενοι , και αλλοι ανα τον κοσμο . Φαινομενα freeflow μπορει να παρουσιασει οπως και ο καθενας ρυθμιστης .κυριως για τους λογους που αφορουν την συντηρηση του αλλα το σωστο και προβλεπομενο service ..και οχι απο την κακη λειτουργια του ιδιου ρυθμιστη . Προσωπικα απο το 1986 που τον συναντησα τον ερωτευτικα τον εμπιστευτικα σε καθε μορφης καταδυσης μου . Βεβαια για να εχω αντικειμενικη αποψη στην προσωπικη μου συλλογη υπαρχουν και αλλοι ρυθμιστες οχι μονο της poseidon αλλα και αλλον εταιριων .οσο αναφορα το καινουργιο πρωτο σταδιο δεν ειναι απλα αξιολογο και αξιοπιστο αλλα αρκετα πρωτοποριακο. Αποψη μου λοιπον περα απο διαφορες κατευθυνσεις μια κατευθυνση θεωρω σημαντικη ............... Να τον δοκιμασεις αλλα αφου πρωτα εχεις δοκιμασει τους υπολοιπους για να καταλαβεις την διαφορα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη GKanel : 27-10-10 στις 10:00. Αιτία: Συνονόματε μην χρησιμοποιείς κεφαλαία (είναι σαν να φωνάζεις) |
|
|