|
Διαβάσατε για κάποιο καταδυτικό ατύχημα? Σας έτυχε κάποιο επικίνδυνο περιστατικό? Βάλτε στην άκρη τις ντροπές κι ας ανταλλάξουμε τις εμπειρίες μας για ακόμη πιο ασφαλείς καταδύσεις... |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
Απάντηση: Υπάρχει στη θεωρία το zero accident?
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
Ακου ΥΑΝ , καταρχην σεβομαι καθε αποψη και μου αρεσει να την ψαχνω οσο παει...
Χθες(τι χθες, σημερα) εκατσα μεχρι τις 7.30 το πρωι ( και ειμαι στη δουλεια απο τις 10) για να ενημερωθω οσο περισσοτερο μπορω για το τι ειναι DIR και τι εστι GUE. Τελικα ολα αυτα τα ωραια που λεει η GUE , τουλαχιστον για την ολιστικη θεωρηση της διαταξης του εξοπλισμου στην καταδυση αναψυχης ειναι περιττα, γιατι η ασφαλεια στην καταδυση αναψυχης υπαρχει ηδη. Αποδειξη? αποδειξη ειναι τα μηδαμινα αυτχηματα στην καταδυση αναψυχης με τις υπαρχουσες πρακτικες. Τωρα αν εσυ , ο θανος , ο νικος θελετε να προχωρησετε την εκπαιδευση σας,ΜΠΡΑΒΟ, το επικροτω με χιλια ( σε αυτο το σημειο πεφτει στην αβυσσο το ειρωνικο πνευμα σου προς εμενα, που νομιζω οτι δεν μου αξιζει ρε γιαννη!) και προχωρηστε το και ενημερωστε και εμας τι ειναι αυτο το DIR. Κουβεντιαστε το ομως. Μην το παρουσιαζετε ομως σαν την υπερτατη αληθεια , καιγωντας στην πυρα ολους τους αλλους. Και μακαρι να γινετε πιο ασφαλεις δυτες μεσα απο ολη αυτη τη μαθησιακη διαδικασια. ΚΑι βεβαια συστειστε σε οποιον θελετε να εκπαιδευτει σε αυτο και οχι να δινετε αποσπασματικες πληροφοριες σε ανθρωπους που εχουν εκπαιδευτει διαφορετικα και που ενδεχομενως να κανουν τα πραγματα χειροτερα εν αγνοια σας. Δεν υπαρχει συγκρουση συμφεροντων αναμεσα σε μενα ως εκπαιδευτη και σε οποιον εκπτη DIR υπαρχει στην Ελλαδα. Υπαρχει βαθεια διαφορετικη φιλοσοφικη θεωρηση για την καταδυση. Για μενα δεν υπαρχει ΜΙΑ αληθεια για τιποτα, οπως δεν υπαρχει ΜΙΑ πραγματικοτητα για τιποτα...Υπαρχει αντ'αυτου η διαρκης αναζητηση της αληθειας.... ΥΓ2και μεχρι να ποσταρω την απαντηση μου ηρθε το ποστ του δημητρη να δειξει τι εννοω καλοπροαιρετη και παραγωγικη αντιπαρθεση θεσεων. Γεια σου DIRmitri!!! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ : 28-06-07 στις 13:19. |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
Ένας απλός τιμοκατάλογος ασφαλιστικής εταιρείας θα αρκούσε παρεπιπτόντως. Αν για παράδειγμα υπάρχει σχετικός τιμοκατάλογος όπου η παρουσίαση πτυχίου GUE να είχε χαμηλότερη τάριφα (χαμηλότερο ασφάλιστρο), θα με έπειθε πέρα για πέρα...
|
|
||||
|
||||
Δεν ξέρω τι να πώ για τα πειράματα και κατά πόσο επηρεάζουν οι οργανισμοί τα συμπεράσματα... δείτε τι έχει γίνει για το No Flying Time.. στην αρχή η DAN είχε βγεί και είχε πεί 24 ώρες, αντέδρασαν οι οργανισμοί που ήθελαν 12 ώρες, και ήρθε συμβιβαστική λύση κάπου στο μέσο... Όλως τυχαίως υπάρχει οικονομοτεχνική μελέτη που δείχνει ότι ο optimum χρόνος είναι 16 ώρες..
Σκέψεις κάνω, αλλά δεν ξέρω ποιος είναι πιο έγκυρος... μην ξεχνάμε ότι τα Deep Stops ξεκίνησαν από έναν "τρελό" της εποχής, τον Pyle, που έκανε κάτι που δεν έγραφε κανένα βιβλίο και τώρα όλοι οι οργανισμοί τεχνικής κατάδυσης το έχουν προσθέσει στην ύλη τους... Πάντως 0 ατυχήματα δεν μπορούμε να έχουμε, γιατί δεν θα ήταν αξιόπιστο το δείγμα...
Θάνος Αγγελόπουλος Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Thanos : 28-06-07 στις 12:41. |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Pyle... ...είσαι πρωτοπόρος, ας είσαι και "τρελλός". |
|
||||
|
||||
Χε χε… Αυτό με την ασφαλιστική εταιρία είναι ίσως το πλέον οξυδερκές από όσα έχουν γραφεί μέχρι τώρα…. Μαζί με την επίκληση της θεωρίας της εξέλιξης (μέσω της πίεσης για την επιβίωση) από τον Galon.
Χαίρομαι να διαβάζω ευφυή σχόλια και όχι απλές κόντρες! |
|
||||
|
||||
Είδες που τελικά συμφωνούμε;;;
|
||||
|
||||
Πρόσεξε τι λές γιατί δεν ξέρεις τι δύναμη έχουμε εμείς οι αναλογιστές στις ασ. εταιρίες..
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Σου προτείνουν αν συμφωνείς….. Welcome on board, αν όχι κρατάς ότι σε ενδιαφέρει και ότι νομίζεις είναι χρήσιμο για την μετέπειτα εξέλιξη σου. |
|
|