|
||||
|
||||
Απάντηση: Επιλογή BCD
Παράθεση:
Exω πάρει σιγά σιγά τον εξοπλισμό μου και το μόνο που μου έμεινε είναι το BCD... |
|
|||
|
|||
Δεν υπαρχει λογος να πας για την Delux
Πιο πολλα clips (ie failure points) και D-Rings!!! που δεν χρειαζεσαι / δεν θα χρησιμοποιησεις Εδω που τα λεμε ουτε καν Harness δεν χρειαζεται να αγορασεις γιατι το να την φτιξεις μονος σου (η καποιος που ξερει) ειναι παιχνιδακι οσο για το οτι δεν το εχεις ξαναδει αυτο μαλλον ειναι αληθεια μιας και ολα τα καταδυτικα κεντρα (κυριως τα recreational diving ones) δεν πουλανε τιποτα αλλο περα απο BCD Jackets. και δυστυχως πολλες φορες ουτε και οι εκπεδευτες τους ξερουν η εχουν ξαναδει τετοια πραγματα. Αλλα επισης αληθεια ειναι οτι μπορεις να κανεις πολυ περισσοτερα με wing systems (twinsets ακομα και CCR) και σε αυτο το θεμα εγω απο εδω δεν μπορω να σε βοηθησω αλλα ξερω οτι μεσα στο forum υπαρχει κοσμος (dmanetakis)που μπορει να σου δειξει sorry |
|
||||
|
||||
Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια!
Θα μιλήσω και με φίλους που ασχολούνται πιο πολλά χρόνια και θα δω τι θα κάνω. Η αλήθεια είναι οτι θα ήθελα να το δοκιμάσω 1-2 φορές πρώτα πριν καταλήξω εκεί. |
|
||||
|
||||
Παιδες,
Ο ανθρωπος ζητησε καποιες γνωμες για καποια συγκεκριμενα μοντελα BCD και αρχισαμε να προτεινουμε το πατερα και τη μανα μας και φτασαμε να μιλαμε και για CCR. Ο ανθρωπος εχει 30-40 βουτιες και μακαρι να τις χιλλιάσει (με ασφαλεια) αλλα ας επικεντρωθουμε σε αυτο που θα ειναι το καλυτερο για εκεινον και οχι για εμας. Νικ |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Το diverite classic wing είναι παλιό μοντέλο, έχει καταργηθεί, είναι τεράστιος ασκός και είναι για πολύ μεγάλες διπλές φιάλες (ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ για rec diving). Το diverite rec wing είναι για μεγάλες μονές φιάλες ή για μικρές διπλές. Ίσως πάλι δεν είναι η καταλληλότερη επιλογή ασκού για rec diving αφού οι περισσότεροι σήμερα επιλέγουν donut αντί για horse shoe ασκό. aluminium backplate επιλέγει συνήθως κάποιος που βουτάει σε ζεστά νερά, άρα έχει λεπτή στολή neoprene και επιλέγει το aluminium για να μη του προσθέτει βάρος (επίσης, το επιλέγουν κάποιοι που ταξιδεύουν με αεροπλάνο γιατί είναι πιο ελαφρύ). Για την Ελλάδα, με θερμοκρασίες νερού από 10οC έως 25οC (αναφέρομαι σε χειμώνα - καλοκαίρι, σε βάθη rec max 30m) καλύτερη επιλογή είναι το S/S backplate, γιατί το επιπλέον βάρος του αφαιρείται από τα κιλά της ζώνης ή των τσεπών.
Κώστας Κατσιούλης SSI DMI #54328 PSI-PCI Inspector #24079 NGUE diving school NGUE @facebook Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη tecrec : 22-05-12 στις 11:15. |
|
||||
|
||||
Sorry, δεν κρατιέμαι ....
Αισθάνομαι την ανάγκη να δηλώσω εντυπωσιασμένος για μια ακόμη φορά από το πόσο έχει απλουστευθεί η κατάδυση στις 'μέρες μας. Τα "συστήματα" είναι τρομερά ευέλικτα ώστε να μπορείς να επιλέξεις κάθε φορά το καλύτερο για την κατάδυσή σου, από τα πάντα που θα έχεις αγοράσει πριν. Πάνω απ' όλα η ευελιξία και ένα τραγουδάκι μια που το σκίσαμε που το σκίσαμε http://www.youtube.com/watch?v=rkRIb...layer_embedded (Νικ, μαζί σου ...)
|
|||
|
|||
Παράθεση:
ακομα και για recreational καταδυσεις επισης "ο ανθρωπος" (Αντρεας - εχει ονομα) ζητησε και αλλες γνωμες Παράθεση:
και νομιζω οτι τα πλεονεκτηματα των wings τα ανεπτυξε παραπανω ο dmanetakis για το ss η ali backplate το αλουμηνιο ειναι πιο φτηνο και μπορει να το παρει τωρα να κανει καταδυσεις ολο το καλοκαιρι και σε ταξιδια στο εξωτερικο και αν αργοτερα χρειαστει ss δεν θα ναι δυσκολο να την αλλαξει οσο για το rec wing ηταν μια προταση για κατι που μπορει να χρησιμοποηθει και στο μελλον και απο εκει και περα δεν παιρνω λεφτα απο την DiveRIte ουτε απο κανεναν αλλον προτεινα μερικες ιδεες για σκεψη και μακαρι να μου τα ειχανε προτεινει και εμενα οταν κοιταγα για BCD παρα το μονοδρομο του Jacket που μου προτειναν εμενα οταν εψαχνα για BCD... |
|
||||
|
||||
Ολα ειναι θεμα συνηθειας πιστευω...κανεις δεν γεννηθηκε με jacket...κανεις δεν γεννηθηκε με wing.
Πριν αγορασω εξοπλισμο πηγαινα καρφι για jacket, γιατι με τετοιο ειχα κανει καταδυσεις μεχρι εκεινη την στιγμη οποτε αυτο ηξερα και εμπιστευομουν. Ακουσα καποιες αλλες γνωμες απο τα παιδια εδω και τελικα παρολο που πιστευα οπως καλη ωρα ο Ανδρεας πως επρεπε πρωτα να δοκιμασω καποιο wing για να δω αν θα μου αρεσε και μετα να αγορασω, τελικως εκανα το "ατοπημα" χυμα για να ανακαλυψω πως ηταν θεμα 15 λεπτων στο νερο για να το συνηθισω και να αναρωτιεμαι μετα πως διαβολο εκανα καταδυση με jacket τοσο καιρο... |
|
||||
|
||||
+1 για b/p wing
προσωπικά δε βρίσκω κανένα λόγο, στις μέρες με τόση πληροφόρηση, να πάρει κάποιος συμβατικό Jacket...... http://www.thessalonikidiveclub.gr/c...sg4986#msg4986 Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη darisg : 22-05-12 στις 19:08. |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Αγαπητέ Αντρέα(σορυ αν καποιοι προσβληθηκαν που σε προηγουμενο ποστ σε απεκαλεσα ανθρωπο) δοκιμασε και τα μεν και τα δε εφοσον βρεις καπου για να νοικιασεις ή να δανειστεις. Απο τη στιγμη που το αισθανεσαι σαν να ειναι κομματι του σωματος σου κανεις την επιλογη σου. Προσωπικά στις πρωτες μου βουτιες το Fenzy που ειχα παρει δανεικο μια χαρα μου χε κατσει. Νικ Υ.Γ Γιωργο και γω μαζι σου |
|
|