Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο miker
τελικα το εφτιαξα!
Βρηκα ενα πολυ παλιο πρωτο σταδιο απο επαγγελματια στο νησι (εαν το ξερει κανεις ας μου πει εαν αντεχει 200 bar) και το προσαρμοσα στο κλειστρο τις μπουκαλας με 2 μικρομετατροπες!
Αρχικα δεν χωραγε να περασει στο κλειστρο γιατι παλια ηταν πιο μικρα!
Απλα "ζουλιξαμε" λιγο την καμπανα με μια μεγκενη και ηρθε ακριβως.
Μετα εβρισκε το σπειρωμα τις βιδας οποτε με μια λιμα αφαιρεσαμε 1 χιλιοστο και τωρα ειναι μια χαρα!
|
1. Θέλω να επισημάνω ότι η παρέμβαση με
"ζούληγμα" της καμπάνας για να προσαρμοστεί στο κλείστρο, ειδικά αν η καμπάνα είναι κατασκευασμένη από ορείχαλκο, μειώνει πάρα πολύ την αντοχή του (δεν γνωρίζουμε σε τι βαθμό, εξαρτάται από το
"ζούληγμα") και χρήζει ιδιαίτερης προσοχής, και αυτό διότι ο ορείχαλκος σαν υλικό δεν έχει σχεδόν καθόλου ελαστικότητα.
2. Στο ερώτημά σου
(εάν το ξέρει κανείς ας μου πει εάν αντέχει 200 bar) προσωπικά δεν μπορώ να σου απαντήσω με σιγουριά, εκείνο που θέλω όμως να επισημάνω είναι ότι υπάρχει κίνδυνος κάποια στιγμή λόγω του
"ζουλήγματος" να σπάσει π.χ. από ξαφνικό άνοιγμα του κλείστρου, γι' αυτό κατά την γνώμη μου χρειάζεται αυξημένη προσοχή ή ακόμα καλύτερα για λόγους ασφαλείας να λειτουργείς την συσκευή σου με χαμηλότερη πίεση και όχι πλέον στα 200 bar.
Η συσκευή σου λειτουργεί εξ ίσου καλά στα 20, 30, ή 50 bar και δεν είναι απαραίτητη οπωσδήποτε μεγάλη πίεση.