|
Dive Computers: Συγκρίσεις και απορίες |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
Απάντηση: NOAA Diving Program: VR3 & HS Explorer testing
…γιατί, πιστεύεις ότι η αποσυμπίεση είναι ποτέ ακριβής; Όπως είπα: “what works, works”.
Άσε που δε θα μας έκανε καμία διαφορά (πέρα από την ψυχολογία μας ίσως) αν έδιναν με ακρίβεια το τι συμβαίνει στον αλγόριθμο. Υπάρχει πολύ περιορισμένο και εξειδικευμένο κοινό για το οποίο θα είχε σημασία και όμως σχεδόν όλοι γκρινιάζουν. [ Κάτι παρόμοιο δηλαδή που συμβαίνει και με το source code των windows. ] Σε πείραξε ποτέ που δεν ξέρεις τι ακριβώς γίνεται στο Uwatec ή το Suunto σου; /GKAM |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Όσο μεγαλώνουμε μαθαίνουμε
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Μοιραια η επομενη απορια ειναι γιατι η καθε suunto ή uwatec δεν βασιζουν τα DC τους με βαση τον αλγοριθμο του vplanner πχ να τελειωνει το θεμα |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Τα SUUNTO έχουν RGBM που εάν δεν κάνω λάθος είναι αρκετά κοντά στους χρόνους που βγάζει το GAP. Αλλά μην ξεχνάς ότι εδώ μιλάμε για Trimix DC
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Δηλαδη σε βουτιες που δεν χρησιμοποιεις trimix ειναι ολα καλα? Τσαμπα η συζητηση? Σε καταδυσεις με αερα και χρηση καποιου μιγματος/μιγματων για αποσυμπιεση ολα καλα με τα DC ή ισχυει οτι και για τα Helium DC? |
|
||||
|
||||
Υπάρχουν στατιστικές που να αναφέρουν εμφάνιση προβλήματος σε δύτη που ακολουθούσε το DC του σε βουτιά Trimix;
Και εννοώ σε κανονική βουτιά χωρίς να συντρέχουν λόγοι ακύρωσης της βουτιάς (φυσιολογίας, συνθηκών κτλ). Για μένα είναι άλλο πράγμα το μηχάνημα που χαλάει και άλλο ότι δεν κάνει σωστά τη δουλειά του, σε παρασύρει να πας πιο βαθιά να έχεις μεγαλύτερο BT κτλ. Αν γενικά έχεις τέτοια προβλήματα καλύτερα κάτσε σπίτι σου. Όλο και από κάτι θα την πάθεις αν κυκλοφορείς εκτός. |
|
||||
|
||||
Και όμως είναι διαθέσιμος ΟΛΟΣ ο κώδικας σαν public domain.
Παράθεση:
/GKAM |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Το έχω δοκιμάσει, και σε βουτιές μέχρι τα 45μ είναι ΟΚ. Έχω το Vytec DS
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Όσο για το Vytec DS, δεν εχω δοκιμάσει τα πλάνα με GAP αλλά για βαθύτερες ή μεγαλύτερες καταδύσεις δεν πρέπει να υπάρχει ταύτιση. Επίσης, σίγουρα δεν υπάρχει ταύτιση με όλα τα άλλα RGBM στα Suunto και Mares. /GKAM |
|
||||
|
||||
Μετά όμως πρέπει να βρώ εθελοντές να βουτάνε με αυτό και να δώ πως πανε
Για βαθύτερες που το εχω συγκρίνει (55-60μ) δεν υπάρχει ταύτιση. αυτό είναι σίγουρο