|
Διαβάσατε για κάποιο καταδυτικό ατύχημα? Σας έτυχε κάποιο επικίνδυνο περιστατικό? Βάλτε στην άκρη τις ντροπές κι ας ανταλλάξουμε τις εμπειρίες μας για ακόμη πιο ασφαλείς καταδύσεις... |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
Απάντηση: Προβλήματα εξοπλισμού στην κατάδυση
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
|
|||
|
|||
Μόνο δύο:
1. Ευτυχώς πρίν την βουτιά, πέφτοντας στο νερό απο φουσκωτό, έφυγε ο ένας φακός της μάσκας (Και καταδύθηκε μονάχος του, ευτυχώς όχι σε αβυσσαλαίο βάθος. Τον μάζεψα, αλλά δεν ήθελε με τίποτα να μπαί, χωρίς να περνάει ο καταράκτης του Νιαγάρα). Εφεδρική μάσκα υπήρχε, αλλά δεν ήταν μυωπική. ΄Εβγαλα την βουτιά κανονικά, αφού είχα ενημερώσει το ζευγάρι μου οτι δεν έβλεπα Χριστό. Το θέαμα παραπέμπει σε πέρασμα αόματου απέναντι στον δρόμο... Αηδές θέαμα ! 2. Κόλλημα του inflator, που μου έδινε αργά και σταθερά αέρα συνεχώς. Το πρόβλημα λύθηκε, κλέινοντας τον ρυθμιστή που ήταν συνδεδεμένο, και χρησιμοποιώντας τον δεύτερο. Διπλό κλείστρο γαρ, δύο ρυθμιστές πάντα. Εννοείται οτι το φούσκωμα - ξεφούσκωμα γινόταν χειρο - στοματοκίνητα. Εντάξει, υπάρχει και ένα τρίτο, που δεν το λέω γιατί θα φάω κράξιμο (έχουμε ένα κάποιο όνομα στην κενωνία) για τον τρόπο που το αντιμετώπισα. Πολύ "αντρικά", πολύ "σιγά τι έγινε / εντάξει μωρέ..." και απολύτως και επικύνδυνα ΛΑΘΟΣ ! |
|
||||
|
||||
[quote=΄Ακης Γκούμας;20961]
1. Ευτυχώς πρίν την βουτιά, πέφτοντας στο νερό απο φουσκωτό, έφυγε ο ένας φακός της μάσκας (Και καταδύθηκε μονάχος του, ευτυχώς όχι σε αβυσσαλαίο βάθος. Τον μάζεψα, αλλά δεν ήθελε με τίποτα να μπαί, χωρίς να περνάει ο καταράκτης του Νιαγάρα). Εφεδρική μάσκα υπήρχε, αλλά δεν ήταν μυωπική. ΄Εβγαλα την βουτιά κανονικά, αφού είχα ενημερώσει το ζευγάρι μου οτι δεν έβλεπα Χριστό. Το θέαμα παραπέμπει σε πέρασμα αόματου απέναντι στον δρόμο... Αηδές θέαμα ! Το θυμάμαι αυτό το ατυχές περιστατικό με το ματογυάλι σου... Μου έγινε μάθημα να κουβαλάω δύο μάσκες μαζί μου από τότε. |
|
|||
|
|||
Μια φορά έκανα βουτία με εξοπλισμό γνωστού καταδυτικού(Ονόματα δεν λέμε τεσπα) και μου βγήκε ξυνή.
1.Σκισμένο επιστόμιο στο κάτω μερος του Β σταδίου(βέβαια κακώς που δεν του έκανα έλεγχο απο την αρχή),το ανακάληψα στα 10μ,μια εβαζε νερό και μια οχι.Αναλογως ποσο μετακοινούσα το ρυθμιστή στο στόμα μου. 2.Μετα το σκισμένο επιστόμιο στο Β σταδιο,πήρα το χταπόδι αλλα το προβλημα συνέχιστηκε με λιγότερη εισροή νερου(μαλλον χαλασμένη μεμβρανη Β σταδιου ή αστοχία o ring Α σταδιου,δεν ξέρω,δεκτές αλλες γνώμες) Η απάντηση του καταδυτικου δεν πρεπει να ακουστεί γιατι θα φύγουμε ολοι ΠΟΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑ Οτι λάμπει δεν ειναι χρυσός ΠΡΟΣΟΧΗ με αυτους που βουτάμε
|
|||
|
|||
για πόσες από τις αστοχίες αυτες μας προετοιμάζουν οι εκπαιδευτές μας
στο OW ? για καμμία είναι η απάντηση... σου τα παρουσιάζουν όλα απλά και εύκολα... νομίζω θα έπρεπε έστω να γίνει μία αναφορά για αυτά τα ατυχήματα έστω σε επίπεδο στατιστικών για να έχουμε υπόψη μας τι μπορεί να μας συμβεί προσωπική εμπειρία : λύσιμο ζώνης του ζευγαριού μου στα 20 μετρα σε κατάδυση αναψυχής |
|
|||
|
|||
και μενα μου ετυχε να μπαζει ο μεταχειρισμενος ρυθμιστης μου λιγο νερο και να κανω γαργαρες και αμεσως πηρα καινουριο!
Το επομενο που χρειαζομαι ειναι ενα τζακετ μιας και το επισης μτχ mares εχει μικρη διαρροη απο τις κολλήσεις του!!! |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
και οσο για τη σκαλα μπορει να συντελεσει σε πολυ θεαματικες εξόδους!!! |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
τουλαχιστον οι Οργανισμοι που ξερω σε μαθαινουν
επισης ενδιαφερον ειναι το Multiple Gas Supplies 0 0 Incidents: 0??? Morbidity: 0??? Mortality: ??? κυριως λογο του τελευταιου φανταζομαι οτι αυτη η λιστα αφορα κατα κανονα αφορα recreational diving... στατιστικες υπαρχουν http://www.scubadive.gr/forum/showthread.php?t=5631 και συνηθως ειναι user error... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη submarine1980 : 22-06-12 στις 14:40. |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Ολα τα σχολεια ολων των οργανισμων σε διδασκουν πρωτα να φροντισεις να αποφυγεις μια αστοχια και μετα αν τελικα ειναι αδυνατο να την αποφυγεις πως να μειωσεις τυχον συνεπειες και να βγεις σωος. Προσωπικα και αυστηρα στις πρωτες ρηχες καταδυσεις του OWD θα λυσω την ζωνη των μαθητων μου ξαφνικα μονο εαν δω οτι παρ' οτι το εχουμε συζητησει αναλυτικα, δεν την εχουν ασφαλισει σωστα ή ετυχε να αγορασουν ζωνη με πλαστικη πορπη, ετσι μαθαινουν να φροντιζουν να μην τους συμβει ποτε ξανα αυτο. Σε καμια περιπτωση δεν μπορει να γινει αυτο εκπαιδευτικα στα 18μ. Το ζευγαρι σου κατι δεν επραξε σωστα και εχασε την ζωνη του, θα πρεπει να επανεξετασει την αυτοσυγκεντρωση του οταν προετοιμαζεται για καταδυση ή την εκπαιδευση του. Δεν γνωριζω την εμπειρια σου αλλα πρεπει να γνωριζεις οτι αν εφαρμοσεις ακριβως οτι εμαθες στο σχολειο και δεν παρακαμψεις τιποτα και εισαι απολυτα πιστος στα ορια της εκπαιδευσης σου ειναι πολυ δυσκολο να σου συμβει κατι. Εξαλλου ο Ιπποκρατης εχει πει, «Κάλλιον του θεραπεύειν, το προλαµβάνειν» Στην καταδυση μπορω να πω οτι εχει απολυτη εφαρμογη. Φιλικα, Νεκταριος