|
Nitrox, Trimix κι άλλες άγνωστες λέξεις... |
Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας: Ρυθμιστής για αποσυμπίεση; | |||
Πιστόνι | 11 | 44,00% | |
Διάφραγμα | 7 | 28,00% | |
Το ίδιο μου κάνει | 7 | 28,00% | |
Ψήφισαν: 25. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
Απάντηση: Ρυθμιστής για αποσυμπίεση
Παράθεση:
/GKAM
|
||||
|
||||
Παράλειψή μου ότι αναφερόμουν κυρίως σε αποσυμπίεση σε "ρηχά" βάθη.. δηλαδή 21μ και άνω
Μιας και συζητήθηκε απο πολλούς, το μείγμα του αέριου (δηλαδή ΕΑΝχχ ή O2 ) τι επίδραση έχει;
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Ο δεύτερος έιναι πιο compact αλλά είναι διάφραγμα... (είναι και 30 Ευρώ πιο ακριβός) Θέλω να τα βάλω στην ζυγαριά να δώ προς τα που γέρνει
|
||||
|
||||
και τα δύο... 3 διαφράγματα και ένα πιστόνι:
2 Apeks UST (με πυργίσκο... και μια και δεν βουτάω στα <10C δεν χρειάζεται ο DST) με ΑΤ20 Η πρώτη μου επιλογή, άψογοι ρυθμιστές, τους προτείνω ανεπιφύλακτα 1 Dive Rite RG2500 Είχα ένα 2ο στάδιο DR και μάζευε σκόνη, και έτσι πήρα και ένα πρώτο να τα παντρέψω. 1 Divex 950 (χρησιμοποιείται μόνο για πλούσια, πάντα δεξιά και έτσι λύνεται το θέμα έλλειψης πυργίσκου...). Αυτός μου ξέμεινε, το είχα αγοράσει για ένα φίλο που τελικά άλλαξε γνώμη και έτσι έγινε stage reg. Περι swivels, το μόνο που έχω να πώ είναι...μακρύτεροι σωλήνες κύριοι.... ΥΓ. Κάναμε μια rec βουτίτσα στο Λουτράκι το Σάββατο ...μούρλια!
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Παράθεση:
Η δική μου εικόνα είναι πως οι ρυθμιστές με τα λιγότερα ελαστικά μέρη είναι καλύτεροι για αυτή τη χρήση. Τα unbalanced piston όπως Mk2, Calypso και άλλα της ιδίας κλάσης, πέραν της αξιοπιστίας τους είναι ιδανικά για Ο2 καθώς έχουν ένα κινητό μέρος που στεγανώνει με δύο o-rings (πέρα απο τις θύρες LP / HP) και δεν φέρουν διαφράγματα. /GKAM
|
||||
|
||||
Και τους δύο τους προσφέρει η Scubapro και σε Nitrox version καθαρισμένους.
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Εγω ειμαι piston maniac ακομα και σε μεγαλυτερα βαθη. Οσο για τα προ-καθαρισμενα reg, κριμα τα φραγκα. Επισης αν και ανDIRησιας εχω αλεργια στα xtra (με failure point). Το service ειναι χρονος, ο χρονος ειναι χρημα και εγω δεν ειμαι για εξοδα . Δεν χρειαζεται να τρελαθουμε παντως και να βγαλουμε και νομοσχεδιο. Ολοι εχουν τα επιχειρηματα τους.
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
||||
|
||||
Η επιλογη ρυθμιστη stage ειναι σχετικα απλη κατα τη γνωμη μου. Η απλοτητα (κατασκευαστικα) του πρωτου σταδιου ειναι πρωταρχικης σημασιας και λιγοτερο τα υπολοιπα χαρακτηριστικα. Η απλοτητα συνεπαγεται αξιοπιστια.Αν έχεις 4-5 ρυθμιστες εχεις 5πλασια πιθανοτητα να παρουσιαστει βλαβη και φυσικα οι πιο πολυπλοκοι μηχανισμοι ειναι πιο επιρεπεις. Τωρα οσον αφορα hose routing, turrets κλπ ειναι απλα πλεονασμος. 2 σωληνες θα εχεις, σιγα το πραγμα. Νομιζω οτι οταν ερχεται η συζητηση σε αυτα τα θεματα μας αρεσει να ξεφευγουμε αλλα καλυτερα να ειμαστε λιτοι και ουσιαστικοι.
Ps. οποιος εχει δει swivel να σκαει με τα ματια του να σηκωσει το χερι... |
|
||||
|
||||
Παράθεση: