|
Ας μοιραστούμε τις εμπειρίες μας, για ακόμη πιο απολαυστικές βουτιές... |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
Απάντηση: Πως φουσκώνουμε/απελευθερώνουμε ένα DSMB?
Αντρέα είπα;
Σώτο εννούσα Πάντως η απάντηση μου δημιούργησε κι άλλες απορίες Πόσα μέτρα σε ανέβαζει (περίπου) η διαδικασία; Από ότι κατάλαβα ξεκινάς την προετοιμασία και με την εκπνοή θεωρούμε εκ προοιμίου ότι κάποια μέτρα θα τα ανέβουμε (φαντάζομαι 1-2 μέτρα είναι το αποδεκτό όριο) . Έτσι συνεχίζουμε να εκπνέουμε βαθιά προκειμένου η ελαφρά αρνητική πλευστότητα να μας επαναφέρει στο βάθος που ξεκινήσαμε. Εντωμεταξύ το SMΒ το κρατάμε ακόμα και επόμενο είναι κάποιες από τις φυσαλίδες μας να μπούνε μέσα (στο δικό μου διατηρώ κάποιες αμφιβολίες, έχει ένα μεταλλικό έλασμα το οποίο περιορίζει το άνοιγμα) και η τάση του προς τα πάνω να αυξηθεί. Όταν νοιώσουμε ότι έχει αρκετή δύναμη (προκειμένου όταν φτάσει στην επιφάνεια να είναι επαρκώς φουσκωμένο) το αφήνουμε. Το τελευταίο είναι και θέμα εμπειρίας – πειραματισμού με το συγκεκριμένου SMB. Το κατάλαβα σωστά; |
|
||||
|
||||
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Πάντως από εμπειρία η όλη διαδικασία δεν πρέπει να σε ανεβάσει πάνω από μερικά δέκατα του μέτρου. Αν θέλεις μπορείς να γίνεις ελάχιστα αρνητικός, -1/2 Kg (ιδιαίτερα αν θα αφήσεις το DSMB από μικρό βάθος διότι από εδώ θέλει περισσότερο αέρα ώστε να βγει πάνω φουσκωμένο) και να κρατάς βάθος με τα πόδια μέχρι να το αφήσεις να φύγει. Από τα μεγαλύτερα βάθη με 3-4 εκπνοές έχεις αυτό που θέλεις στην επιφάνεια. |
|
||||
|
||||
Βρε δεν πα να κοροϊδεύεις. Εγώ βρήκα ανθρώπους που απαντάνε και θα ρωτάω!
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Το... "σχολιο" μου παντως πηγαινε σε ολο το thread... απο τα πιο διασκεδαστικα που εχω διαβασει
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Παράθεση:
Πάντως αυτά με το μολύβι στο στόμιο κάνουν μόνο για rec!
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Surface Marker Buoy Distinctive Specialty Instructor Rating The Surface Marker Buoy Distinctive Specialty has been written to assist PADI Instructors in teaching students the skills required to use both delayed and standard Surface Marker Buoys. In order to apply for this rating, you must be a Teaching status Open Water Scuba Instructor or higher, and you must have issued at least 25 PADI certifications. You must also have conducted at least 20 dives using delayed or traditional Surface Marker Buoys.The outline below can be applied for as a PADI Distinctive Specialty rating. To apply for it, you will need to submit a Specialty Instructor Application form, and state that you are applying for a distinctive specialty (method 3). Please be sure to state the correct title of the course on page one, and to sign the appropriate section on page two of the application. Under section four, (history of experience) you will need to state that you agree to use and abide by the Specialty outline, as published on the PADI Pro Site. Surface Marker Buoy Distinctive Specialty Instructor Outline (MS Word)
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Παράθεση:
Μπορεί η εκπαίδευσή μου να είναι PADI αλλά εγώ το λέω συχνά: Σε μερικά χρόνια το OW θα σπάσει σε δύο σχολεία (*): (1) OW-D - Open Water Descent - Κατάδυση (200 ευρώ) (2) OW-A - Open Water Ascent - Ανάδυση (400 ευρώ) Μόλις σε κατεβάσουν κάτω, θα σου ζητάνε την πιστωτική σου κάρτα για να σου μάθουν πως να ανέβεις - πως λέμε η είσοδος δωρεάν η έξοδος 1000 ? (*) Ελπίζω οι εκπαιδευτές PADI που μας διαβάζουν να έχουν αρκετό χιούμορ για να καταλάβουν ότι δεν σχολιάζω την ποιότητα της εκπαίδευσης αλλά την χρηματοθηρική της πολιτική και το "σπάσιμο" της εκπαίδευσης σε πολλά προϊόντα.
Φοίβος Βιλανάκης :: μερικές φωτογραφίες μου :: Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη fivos : 19-06-08 στις 18:40. |
|
||||
|
||||
Τόση κουβέντα και ανάλυση για χρώματα, τα +/- 35,446 cm απόκλισης και τις +/- 10,45 μοίρες από την αρχική θέση, πεδιλιές και τσαρουχιές και κανείς δεν επεσήμανε ξεκάθαρα δύο βασικά πράγματα :
Τώρα, για την ακριβή διαδικασία υπάρχουν πολλές προσεγγίσεις. Σημαντικό είναι να μην υπάρχει μεγάλη απόκλιση στο βάθος και με τους χειρισμούς που επιλέξει ο δύτης να μην υπάρξει κίνδυνος εμπλοκής. Επίσης, για ορισμένες καταδύσεις τίθεται και θέμα ταχύτητας ολοκλήρωσης της όλης διαδικασίας. Από εκεί και πέρα, αρχίζει το πανηγύρι με τα posts... Πάντως η χρήση του DSMB είναι πολύ σημαντική δεξιότητα αλλά και εξαιρετικά επικίνδυνη διαδικασία για όποιον την εκτελέσει λάθος (βλ νόσο, εμβολή κλπ βαροτράυματα)… /GKAM
|
||||
|
||||
Αν εγώ τώρα ήθελα να αγοράσω και να εκπαιδευτώ σε αυτό το .... πως το λένε!!!
Τι θα μου προτείνατε ? χρώμα ? Μέγεθος ? Spools ήReels ? Πόσα μέτρα κορδόνι ? (λύπει κάτι?) Να κάνω την αγορά και μετά να εκπαιδευτώ ή να εκπαιδευτώ και μετά την αγορά ? Πολλά τα ερωτηματικά ! ...... δύσκολη η απάντηση ?