|
Συζητήσεις για ρυθμιστές, φιάλες και συνδυασμούς τους (διπλές, stage, κλπ) - Υπομονή, στις 100.000 βουτιές εμφανίζονται βράγχια! :-) |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
Απάντηση: Τεχνική κατάδυση και Poseidon regulators
Καλημέρα
Δεν έχω βουτήξει ποτέ με poseidon άρα, πέρα από το ότι είμαι νέοπας, δεν δικαιούμαι να έχω άποψη... Ας μου επιτραπεί να πω όμως πως στην ζόρικη βουτιά που θα δείτε εδώ (λασπούρα και κρύο) σαν να μου φαίνεται πως πήρε το μάτι μου ένα poseidon. Το ότι χρησιμοποιήθηκε βέβαια εκεί δεν σημαίνει φυσικά πως αναιρούνται τα θεματάκια που έθεσαν οι πιο έμπειροι (συντήρηση, ρύθμιση, ευπάθεια, τυποποίηση εξοπλισμού κλπ) Δημήτρης ΥΓ. Στο 7.14 για όσους βαριούνται να το δουν όλο. Φυσικά νομίζω πως είδα κι έναν Apeks αλλά δεν είμαι σίγουρος.
Ανοικτό Σπηλαιολογικό Εγχειρίδιο: απλά, προσθέστε τη σπηλιά! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη dimkar : 08-11-10 στις 08:36. |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Άντε ξανά-μανά τώρα και η επιχειρηματολογία του Mark Ellyatt για το DIR, από το παρελθόν......κουράζει. Μια χαρά είναι tallspiro οι ρυθμιστές για τις βουτιές που τους θέλεις. Πάνε και βαθιά. Καλές βουτιές και καλή τύχη. Φιλικά DG |
|
|||
|
|||
Tallspiro, η βαθύτερη βουτιά στον κόσμο -318.25μέτρα έχει γίνει με Poseidon.
http://www.youtube.com/watch?v=zFUZCp22JkE&translated=1
|
|||
|
|||
guys, εκτός από το άσπρο και το μαύρο υπάρχει και το γκρί!
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς |
|
||||||
|
||||||
Υπάρχουν αρκετές αμφιβολίες που έχουν δυστυχώς εκφρασθεί αλλού, για τις καταδύσεις με ρεκόρ βάθους των Gomez, Ellyat & Bernabe.
Παράθεση:
Παράθεση:
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη RNA : 08-11-10 στις 15:24. |
|
||||
|
||||
Tallspiro σκέφτηκα και άρχισα να γράφω ένα ολόκληρο κατεβατό αλλά στην πορεία κατάλαβα ότι αναλύω μια φιλοσοφική συζήτηση και έτσι πάτησα ένα delete και αποφάσισα για άλλη μια φορά να σου πω .
Καλορίζικοι και Καλόβούτηχτοι οι καινούργιοι σου ρυθμιστές . Ειλικρινά όμως με όλη την αγάπη που σου έχω σε παρακαλώ μην παραγκωνίζεις την Εμπειρία κάποιων τουλάχιστον μέσα από αυτό εδώ το forum . Με φιλικούς χαιρετισμούς (εγώ έτσι λέω για τούς φίλους και γνωστούς μου) από έναν δύτη με επικίνδυνο set up που όμως καλός η κακός για εσένα ρώτησες την γνώμη του για κάποια πράγματα και απορίες σου. Πιστεύω και είμαι σίγουρος για εσένα ότι τις απορίες σου είτε από εδώ μέσα είτε με προσωπική αναζήτηση τις έλυσες με τον πιο εμπεριστατωμένο τρόπο . Ps. Κάποια πράγματα ευτυχώς η δυστυχώς στην ζωή μας είναι Άσπρο η Μαύρο .
|
|||
|
|||
TallSpiro καλησπέρα,
Προσωπικά κρίνω την επιλογή σου μια από τις καλύτερες χωρίς να αναιρώ τις επιλογές άλλων.Το τι είναι οι συγκεκριμένοι ρυθμιστές το έχει αποδειξει η διαχρονικοτητα τους και ασφαλώς δεν σημαινει με τιποτα , το αν ενας ρυθμιστης είναι καλός , κάποιος άλλος ΔΕΝ είναι, Στα χρόνια που βουταω ειχα την τυχη να γνωρισω πολλούς «εργάτες» του βυθού, όπως κοραλλάδες, ιχθυοκαλιεργετές αλλα σπηλιοδύτες οι οποιοι χρησιμοποιουν poseidon κατά κόρον μέσα σε ιζηματα, ιχθυαλευρα,στρειδώνα και ότι άλλο μπορεις να φανταστείς και ποτε δεν παραπονέθηκαν για τις επιδοσεις των ρυθμιστων τους. Λειτουργουσαν όπως θα λειτουργουσε ο κάθε ρυθμιστής από την στιγμη που θα είχαν την σωστη συντηρηση και το σωστο service , είτε από την χρήστη ,είτε από την αντιπροσωπεια του. Από και πέρα οι επιλογές είναι καθαρα υποκειμενικές και δεν υπάρχουν αξιώματα.
|
|||
|
|||
χαιρετώ την επιλογή σου και σου λέω το εξής απλό .. απόλαυσε την αίσθηση του καινούριου σου ρυθμιστή και μην αγχώνεσαι ... η ουσία είναι στα απλά .. δεν πιστεύω πως ο ρυθμιστής σου θα σε προδώσει ποτέ και σίγουρα εδώ και πολλά χρόνια η καταδυτική κοινωνία έχει παραδεχτεί την ποιότητα της poseidon.. η σωστή χρήση και συντήρηση του ρυθμιστή , σε συνδυασμό με τον αξιόπιστο αντιπρόσωπο στην ελλάδα δεν σου δίνει περιθώριο αμφισβήτησης.. σοβαρότητα στις βουτιές σου και πειθαρχία στο προφίλ σου είναι ο δρόμος της σοβαρής κατάδυσης ..
ολα τα άλλα τα έχουν καλύψει οι προγράψαντες απ'όσο είδα .. είναι κοινή παραδοχή πως η poseidon εχει κατακτήσει την καταδυτική κοινότητα και πως οι επαγγελματίες στηρίζονται σ'αυτήν.. είναι σαν να έχεις αγοράσει μια ferrari και να ρωτάς αν είναι καλό αυτοκίνητο.. αν ξέρεις να την οδηγήσεις δεν έχεις λόγους να αναρωτιέσαι... και ούτε μπορεί κανείς να σου πει πώς είναι η αίσθηση του να οδηγάς με 300 χλμ την ώρα.. όλα είναι θέμα προσαρμογής... ΑΠΛΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ... |
|
|