Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ'  

Επιστροφή   Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ' > Καταδυτικός Εξοπλισμός > Ρυθμιστές Αναπνοής και Φιάλες
Εγγραφή Forum Συχνές Ερωτήσεις Λίστα Μελών Ημερολόγιο

Συζητήσεις για ρυθμιστές, φιάλες και συνδυασμούς τους (διπλές, stage, κλπ) - Υπομονή, στις 100.000 βουτιές εμφανίζονται βράγχια! :-)

Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας: Σερβις Ρυθμιστών Αναπνοής
Παραπάνω από 1 φορά ετησίως 2 2,70%
Κάθε χρόνο 36 48,65%
Κάθε 2 χρόνια 22 29,73%
Όταν χαλάσει... 8 10,81%
Πληρώνω <€20 3 4,05%
Πληρώνω €20-€30 7 9,46%
Πληρώνω €30-€50 17 22,97%
Πληρώνω πάνω από €50 16 21,62%
Κάνω μόνος μου σερβίς, είμαι πιστοποιημένος 5 6,76%
Κάνω μόνος μου σερβίς, αλλά ΔΕΝ είμαι πιστοποιημένος 7 9,46%
Multiple Choice Poll. Ψήφισαν: 74. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 05-12-08, 14:54
Το avatar του χρήστη Manta
Manta Manta is offline

Περιοχή: Κύπρος
Απάντηση: Σερβις Ρυθμιστών

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο neokles Εμφάνιση μηνυμάτων
Βρε παιδί μου πόσα;
Ανάλογα και με τον ρυθμιστή
Αλλη η τιμη για τον ΜΚ2 και άλλη για τον ΜΚ25

Why can't I just dive more often!

http://www.postimage.org/aV2OmUL0.jpg
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 05-12-08, 14:57
Το avatar του χρήστη ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ is offline

Περιοχή: ΑΘΗΝΑ

το ανα εξαμηνο σερβις ειναι αυτο που ακολουθω προσωπικα....

thx Herr Kamar

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 05-12-08, 15:07
Το avatar του χρήστη neokles
neokles neokles is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Περιοχή: Ν. Ψυχικό

To θέμα δεν είναι να πάρω τηλέφωνο το θέμα είναι να δούμε πόσα πληρώνει ο καθένας μας στην πραγματικότητα. Στο τηλέφωνο μπορεί ο καθένας να λέει κάτι πολύ υψηλό ή κάτι πολύ χαμηλό ανάλογα με την πολιτική του καταστήματος. Το θέμα είναι (πιστεύω) να βγάλουμε ένα συμπέρασμα με βάση την εμπειρία των μελών. Αλλιώς τι το ανοίξαμε το topic;

(Βέβαια είναι κατανοητό κάποιος να μην θέλει να πει)

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη neokles : 05-12-08 στις 15:11.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 05-12-08, 15:48
fivos fivos is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Περιοχή: Αθήνα, Αγ.Ανάργυροι

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο neokles Εμφάνιση μηνυμάτων
Το θέμα είναι (πιστεύω) να βγάλουμε ένα συμπέρασμα με βάση την εμπειρία των μελών. Αλλιώς τι το ανοίξαμε το topic;
Νεοκλή, δε σου απάντησα γιατί δεν θυμάμαι ακριβώς, οπότε δε θέλω να δημιουργώ ψεύτικες εντυπώσεις. Νομίζω πως τυπικά είναι γύρω στα 35 ευρώ, εκτός κι αν πρέπει να αλλαχτεί κάποιο εξάρτημα παραπάνω.
Έτσι κι αλλιώς ο ρυθμιστής μου θέλει service αυτή τη στιγμή, οπότε μόλις έχω νέα θα ενημερώσω για την τιμή
Παλιά 10-12-08, 14:46
Το avatar του χρήστη akef
akef akef is offline

Περιοχή: ΑΘΗΝΑ

MK25/S600/R290

Ιούλιος 2006 - 48ευρώ
Αύγουστος 2007 - 36ευρώ
Σεπτέμβριος 2008 - 40ευρώ
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-12-08, 08:41
Το avatar του χρήστη gmav
gmav gmav is offline

Περιοχή: thessaloniki

εγώ παρέλαβα τους ρυθμιστές μου απο service πριν απο μερικές μέρες.
2 ρυθμιστές MARES MR12 συνολικό κόστος 85 ευρώ.
τα ανταλλακτικά που αντικαταστάθηκαν μου τα έδωσε πίσω σε σακουλάκι χωρίς να του τα ζητήσω.

έκανε 3-4 βδομάδες για να τους κάνει συντήρηση (και μου τους τελείωσε μετά απο αρκετή πίεση.)

πάντως έχω αρχίσει να το σκέφτομαι να αρχίσω να τους συντηρώ μόνος μου...

συνήθως τους κάνω συντήρηση μια φορά το χρόνο ή μια φορά τα 2 χρόνια, ανάλογα τις βουτιές που έχω κάνει...

www.sailman.gr
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-12-08, 08:57
Το avatar του χρήστη Χρηστος Ευθυμιου
Χρηστος Ευθυμιου Χρηστος Ευθυμιου is offline
Μέλος ΔΣ του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Περιοχή: Άλιμος

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο gmav Εμφάνιση μηνυμάτων
εγώ παρέλαβα τους ρυθμιστές μου απο service πριν απο μερικές μέρες.
2 ρυθμιστές MARES MR12 συνολικό κόστος 85 ευρώ.
τα ανταλλακτικά που αντικαταστάθηκαν μου τα έδωσε πίσω σε σακουλάκι χωρίς να του τα ζητήσω.

έκανε 3-4 βδομάδες για να τους κάνει συντήρηση (και μου τους τελείωσε μετά απο αρκετή πίεση.)

πάντως έχω αρχίσει να το σκέφτομαι να αρχίσω να τους συντηρώ μόνος μου...

συνήθως τους κάνω συντήρηση μια φορά το χρόνο ή μια φορά τα 2 χρόνια, ανάλογα τις βουτιές που έχω κάνει...
Πες μας και τι ανταλλακτικά σου επέστρεψαν για να έχουμε μια καλύτερη εικόνα.
Παλιά 11-12-08, 16:05
Το avatar του χρήστη gmav
gmav gmav is offline

Περιοχή: thessaloniki

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Χρηστος Ευθυμιου Εμφάνιση μηνυμάτων
Πες μας και τι ανταλλακτικά σου επέστρεψαν για να έχουμε μια καλύτερη εικόνα.

διάφορα o-ring, το φίλτρο, και το "thrust pin" (έδρα? δε ξέρω πως λέγεται... όνομα το βρήκα στο http://www.mares.com/download.php?id=159 )

ΥΓ.
η απόδειξη είχε 40 ευρώ το κόστος εργασίας για τον κάθε ρυθμιστή και 5 ευρώ τα ανταλλακτικά

www.sailman.gr
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-08-09, 12:56
Το avatar του χρήστη Lepidas
Lepidas Lepidas is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Πρόσφατα έκανα σερβις στον παλιό μου ρυθμιστή APEKS ATX200 (3χρ. περίπου, με 100+ καταδύσεις). Πολύ καλός ρυθμιστής, δεν είχε παρουσιάσει πρόβλημα, εκτός από κάτι freeflow (τους τελευταίους μήνες) του εφεδρικού 2ου σταδίου (ATX20) όταν έπεφτα στο νερό, που όμως διορθωνόταν αμέσως.
Το κόστος του σερβις 80€. Όταν τον παρέλαβα το μόνο που παρατήρησα ήταν πως ένα πλαστικό προστατευτικό από την Suunto κονσόλα περιφερόταν στο σωλήνα υψηλής αλλά δεν έδωσα σημασία και το ξαναέβαλα μέσα στην κονσόλα (έπρεπε να την λύσω).
Στην πρώτη δοκιμαστική βουτιά στα 10+μ κανένα πρόβλημα.
Στη συνέχεια της μέρας τον έδωσα στη φίλη μου και βουτήξαμε μαζί με γκρουπ από καταδυτικό. Μόλις πέρασε τα 30μ και στο 7' της κατάδυσης, το χταπόδι άρχισε να κάνει freeflow. Πλησίασα, προσπάθησα να σταματήσω το freeflow αλλά ήταν αδύνατο. Ο αέρας τελείωσε σχεδόν αμέσως και αναγκαστικά σταματήσαμε την κατάδυση και βγήκαμε χωρίς πρόβλημα με το δικό μου αέρα. Όταν μαζευτήκαμε μετά τη βουτιά ο υπεύθυνος του καταδυτικού έκανε ένα πρόχειρο έλεγχο και μου είπε πως το εφεδρικό δέυτερο στάδιο φαινόταν σωστά ρυθμισμένο, ενώ το πρώτο έδινε λίγο πιο δύσκολα (ευτυχώς λέω εγώ γιατί τότε μπορεί να κάνανε freeflow και τα δύο...).
Τα συμπεράσματα δικά σας. Έχετε αντιμετωπίσει παρόμοια κατάσταση με ρυθμιστή από σερβις ? Τι κάνατε μετά ?
Δε θα ήταν άσχημα να μάθαινα να κάνω μόνος μου σερβις αλλά εκτός από τα 300€ που θα πρέπει να δώσω για την πιστοποίηση χρειάζομαι και μηχανήματα κ.λ.π που κάνουν την ιστορία ασύμφορη.
Ίσως αν άλλαζα ρυθμιστή κάθε 3 χρόνια και αγόραζα καινούριο και πιο οικονομικά να μου ερχότανε και πιο σίγουρος θα ένοιωθα...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-08-09, 16:14
Το avatar του χρήστη GKanel
GKanel GKanel is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Περιοχή: Αθήνα

Μου έχει συμβεί και εμένα κάτι παρόμοιο μετά από σέρβις (είχα ζητήσει εγώ να ρυθμιστεί έτσι ο ρυθμιστής μου).
Όταν είχε προκύψει το free flow στο εφεδρικό δεύτερο στάδιο και αφού δεν σταμάταγε, αναγκάστηκα να συνεχίσω και να ολοκληρώσω την βουτιά μου χρησιμοποιώντας-αναπνέοντας από το εφεδρικό δεύτερο στάδιο (το free flow ήταν λίγο, και είχε προκύψει κατά την προληπτική στάση).

Παντός μετά από σέρβις καλό είναι να κάνουμε κάποια τεστ βουτιά (όπως μας λες ότι έκανες) και να ξανά επισκεφθούμε το σέρβις αν αντιληφθούμε ότι κάτι δεν μας άρεσε για περαιτέρω ρυθμίσεις.

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Lepidas Εμφάνιση μηνυμάτων
Δε θα ήταν άσχημα να μάθαινα να κάνω μόνος μου σερβις αλλά εκτός από τα 300€ που θα πρέπει να δώσω για την πιστοποίηση χρειάζομαι και μηχανήματα κ.λ.π που κάνουν την ιστορία ασύμφορη.
Σίγουρα συμφέρει αν έχεις πολλούς ρυθμιστές, βέβαια το σημαντικότερο σε αυτή τη περίπτωση είναι ότι έχεις εσύ ο ίδιος την ευθύνη και την γνώση της κατάστασης του δικού σου ρυθμιστή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Lepidas Εμφάνιση μηνυμάτων
Ίσως αν άλλαζα ρυθμιστή κάθε 3 χρόνια και αγόραζα καινούριο και πιο οικονομικά να μου ερχότανε και πιο σίγουρος θα ένοιωθα...
Με την ευκαιρία να σου αναφέρω και κάτι ακόμα που μου έτυχε σε ολοκαίνουργιο ρυθμιστή (πριν την τεστ βουτιά) που πήρα πρόσφατα. Ο ρυθμιστής είχε πρόβλημα και έκανε free flow που δεν σταμάταγε με τίποτα και αυξανόταν συνεχώς, αυτό συνέβαινε μερικά δευτερόλεπτα (5-10) αμέσως μετά το άνοιγμα της φιάλης. Υπήρχε πρόβλημα και αν δεν έκανε free flow θα έσκαγε η σωλήνα λόγο over pressure στην μέση πίεση όπως μου εξηγήθηκε. Τελικά επισκευάστηκε και λειτουργεί άψογα.
Άρα και να είσαι σε θέση να αλλάζεις κάθε τόσο ρυθμιστή και πάλι δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ότι θα είναι οκ.

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Forum Jump

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 12:25.