|
Ενημερωθείτε για τις δραστηριότητες του Συλλόγου. Οι προτάσεις σας είναι πάντα ευπρόσδεκτες... |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
Απάντηση: 02.02.2008 - Ημερίδα: Καταδυτικά Πάρκα στην Ελλάδα - Προβληματισμοί και Προοπτικές
Παράθεση:
Η διαδικασία εκμίσθωσης ενός καταδυτικού πάρκου, θυμίζει πολύ τη διαδικασία εκμίσθωσης ενός όρμου για εκατάσταση ιχθυοκαλλιεργητικής μονάδας..... Διόλου παράξενο λοιπόν να ανοίγουν την αγορά οι πλέον αρμόδιοι στις διαδικασίες εκμίσθωσης θαλασσών. Επίσης απ'όσο γνωρίζω, η σχέση Σελόντα και Καταδυτικά Πάρκα Α.Ε. είναι γνωστή και καθόλου υπόγεια. Ο ίδιος ο κος. Κούτσης, ιχθυολόγος του Σελόντα, μας είχε μιλήσει παλιότερα (σε άσχετη με το θέμα ομιλία του που είχε διοργανωθεί από το huts) για την πρωτοβουλία "Καταδυτικά Πάρκα Α.Ε" ως όραμα των ιδιοκτητών Σελόντα, οι οποίοι -όπως κάθε σωστός επιχειρηματίας οφείλει- ενδιαφέρονταν να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους. Αυτό μάλλον καλούς, παρά κακούς στη δουλειά τους τούς κάνει, n'est-ce pas?.....
The fish doesn't think because the fish knows everything Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Physalia : 28-01-08 στις 01:16. |
|
||||
|
||||
Απάντηση: 02.02.2008 - Ημερίδα: Καταδυτικά Πάρκα στην Ελλάδα - Προβληματισμοί και Προοπτικές
Παράθεση:
Κάτι άλλο που ήθελα να πω : Στα διπλώματα ειδίκευσης 2003-2004 (μεταπτυχιακές διατριβές) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, υπάρχει μία τύπισσα του Τμ. Οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων που έχει παρουσιάσει μια διατριβή με θέμα "Διερεύνηση της Σχέσης Τουρισμού και Προστατευόμενων Περιοχών. Δυνατότητα Δημιουργίας Θαλάσσιων – Καταδυτικών Πάρκων σε Συστάδες Νησιών της Λέσβου". Δεν ξέρω αν σας ενδιάφερει, αλλά μπορείτε να πάρετε περισσότερες πληροφορίες για την μελέτη αυτή, από το postgrad@env.aegean.gr
|
||||
|
||||
Σχετικά με τα μικρά νησιά, τα λινκ που έδωσες δεν δείχνουν καμία σχέση με το αντικείμενο!
Αυτό εδώ είναι καλύτερο: http://news.pathfinder.gr/announcements/432035.html Αν ήξερες πόσοι άνθρωποι έχουν ασχοληθεί με τα Καταδυτικά Πάρκα κατά τόπους και πόσους δεν μπορέσαμε να καλέσουμε λόγω περιορισμένου χρόνου και χώρου, δε θα στεναχωριόσουν τόσο για τα Μικρά Νησιά. Ελπίζω να μας συγχωρέσουν όλοι εκείνοι που δεν καλέστηκαν, κι ελπίζω να διοργανωθεί από κάποιους άλλους (πιο εύρωστους) το Συνέδριο που χρειάζεται για να κατατεθούν όλες οι επί μέρους εμπειρίες..... Χαίρομαι πάντως που το ψάχνεις τόσο. Αυτό θα πει ψαγμένος αυτοδύτης! (Σχετικά με τη διπλωματική που αναφέρεις. ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΧΕΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ. ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ - ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ ΣΕ ΣΥΣΤΑΔΕΣ ΝΗΣΙΩΝ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ. Αικατερίνη Πάικου, διπλωματική στο Παν. Αιγαίου. ... πολύ διοικητική για τα γούστα μου και πολύ κάθετη στα θέματα των εναλίων.... απορώ πού βρίσκει το θάρρος μία φοιτήτρια να φέρει τέτοια "άποψη" για την Εφορεία! )
The fish doesn't think because the fish knows everything Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Physalia : 28-01-08 στις 21:54. Αιτία: edit link |
|
||||
|
||||
Αγαπητοί Παύλε και Physalia,
Παράθεση:
Γενικότερα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στη Μυτιλήνη υπάρχει τα τελευταία χρόνια κινητικότητα σε ότι αφορά το θέμα. Αναλυτικά για όλα αυτά θα μιλήσει στην Ημερίδα και θα σας κατατοπίσει ο κύριος Κουτσούμπας (Αναπλ. Καθηγητής στο Τμήμα Επιστημών της Θάλασσας) ως κύριος συντονιστής της συγκεκριμένης έρευνας. Έχουμε φτάσει σε αυτό το forum να μιλάμε για Ερευνητικά Προγράμματα (πράγμα που όπως ξέρετε κάποιοι από εδώ παρουσιάζει κάποια ευαισθησία), να σχολιάζουμε δουλειές φοιτητών και να αποκαλύπτουμε ‘υποχθόνια’ συμφέροντα και συνομωσίες πίσω από τα επικείμενα ΠΟΑΚΠ πριν καλά καλά ακούσουμε τα όσα ενδιαφέροντα θα μας πουν οι ‘αρμοδιοι’ στην Ημερίδα. Καταλαβαίνω την αγωνία και το ενδιαφέρον που υπάρχει για το θέμα από όλους μας αλλά πιστεύω ότι έχουμε αρχίσει λίγο να ξεφεύγουμε… Άλλο μία τετ α τετ συζήτηση και άλλο ένα forum. Φαντάζομαι ότι καταλαβαίνετε τι εννοώ… Μήπως να κάνουμε λίγη υπομονή ακόμη έως την Ημερίδα; Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Μπορείτε να δείτε αυτές τις φωτογραφίες μου από τα εγκώμια που πλέκουν για εμάς οι Ισπανοί συνάδελφοι στα ενυδρεία τους στο blog μου: http://tiburondives.blogspot.com/ Μακάρι να καταφέρει η δικιά μας γενιά να το αλλάξει αλλά δυστυχώς μάλλον αυτό μας αξίζει σήμερα… Η αλήθεια είναι ότι ΔΕΝ είμαστε θαλασσινός λαός ή τέλος πάντων δεν έχουμε τη συμπεριφορά ενός πραγματικά θαλασσινού λαού όσο και αν το καυχιόμαστε!!! Ξέρετε ότι με έχουν ρωτήσει δύο φορές σε Ελληνικά αεροδρόμια (Θεσσαλονίκης και Μυτιλήνης) αν μέσα στη βαλίτσα με τον καταδυτικό μου εξοπλισμό κουβαλάω γκάζι και φιάλη με υγραέριο; Και μετά πάμε να αναπτύξουμε τον καταδυτικό τουρισμό στην Ελλάδα! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tiburon : 28-01-08 στις 13:51. |
|
||||
|
||||
100% wth you Tiburon!!!
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Εγώ απλώς παρέθεσα τα δεδομένα και ότι είναι γνωστό με κάποιον τρόπο πιο "συμμαζεμένο" αν θέλετε. Δεν είναι γνωστό πως ο κ. Μαρκάτος εργάζεται και για τον κ. Κούτση ; Γνωστό είναι. Δεν είναι γνωστό πως η ΣΕΛΟΝΤΑ Α.Ε.Γ.Ε έχει 5-6 θυγατρικές σε Ουαλία και Ηνωμένο Βασίλειο ; Οι ίδιοι τα αναφέρουν αυτά στο Δελτίο Χρήσης του Ομίλου τους. Εγώ δεν κατηγόρησα κανέναν. Και που έχει 5 θυγατρικές, τι σημαίνει ; Και που οι δυο τους είναι τάτσι μίτσι κότσι, τι σημαίνει ; Σημαίνει κάτι ; Εσάς ρωτάω, εγώ δεν ξέρω. Δεν λέω κάτι, δεν ισχυρίζομαι τίποτε. Συνεπώς, δεν είμαι εγώ αυτός που βγάζει τα συμπεράσματα παιδιά, ούτε είμαι εγώ αυτός που βιάζεται, εγώ απλώς συμμαζεύω κάποια στοιχεία. Μερικά επιλέγω να τα επαναδημοσιεύσω αυτούσια, μερικά τα κρατάω για μένα. Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο. Δεν διαφωνώ πως πρέπει πρώτα να περιμένουμε την ημερίδα, ok. Αλλά και τι σημαίνει αυτό ; Πως δεν μπορούμε να αναζητάμε κάποιες πληροφορίες δηλ. και να λέμε πέντε κουβέντες ; Εγώ δεν έκανα κάποιο σχόλιο ούτε για τον κ. Μαρκάτο, ούτε για το κ. Κούτση. Ίσα ίσα έθεσα και κάποια ερωτήματα που θα μπορούσαν να απαντηθούν από τους ίδιους. Ok πάντως, θα περιμένω κι εγώ μαζί σας. Δεν έχω κάτι άλλο να πω. Παράθεση:
Παύλος Β. Βουλουτιάδης Φυσικός Α.Π.Θ - Εκτελωνιστής PADI Divemaster Μέλος Ε.Α.Θ Μέλος Σ.Ε.Θ Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Παύλος Βουλουτιάδης : 02-02-08 στις 07:10. |
|
|||
|
|||
Καλησπέρα σας,
Ειλικρινά δεν θέλω να προσβάλω κάποιον και συγγνώμη αν ήμουν λίγο περισσότερο οξύς από ότι έπρεπε. Χαίρομαι όταν βλέπω ανθρώπους που ασχολούνται με την κατάδυση να το ψάχνουν τόσο πολύ το θέμα. Δεν προσπάθησα να υπερασπιστώ κανέναν ούτε και να ασκήσω κανενός είδους λογοκρισία. Απλά δεν ξέρω αν είναι καλό να σχολιάζουμε εδώ κάποια πράγματα που αφορούν ορισμένους ανθρώπους εν απουσία τους και χωρίς να ξέρουμε τι έχει συμβεί από ‘μέσα’. Τίποτα παραπάνω! Για αυτό και είπα να περιμένουμε την Ημερίδα. Τότε να δείτε συζητήσεις που έχουμε να κάνουμε! Ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε καλά! |
|
||||
|
||||
Βρήκα και ηλεκτρονικά τον Ν. 3422/2005 που επικυρώνει τη Σύμβαση του Aarhus "για την πρόσβαση σε πληροφορίες, τη συμμετοχή του κοινού στη λήψη αποφάσεων και την πρόσβαση στη δικαιοσύνη για περιβαλλοντικά θέματα".
Είμαι σίγουρη ότι θα τον βρείτε χρήσιμο ποικιλοτρόπως.... Καλή ανάγνωση!
|
||||
|
||||
Παράθεση:
καλοοοοόόόόό! έχει κι άλλα ... έχει κι άλλα ...
Παύλος Β. Βουλουτιάδης Φυσικός Α.Π.Θ - Εκτελωνιστής PADI Divemaster Μέλος Ε.Α.Θ Μέλος Σ.Ε.Θ Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Παύλος Βουλουτιάδης : 28-01-08 στις 23:21. |
|
|