Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ'  

Επιστροφή   Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ' > Καταδυτική Επικαιρότητα > Καταδυτικά Νέα
Εγγραφή Forum Συχνές Ερωτήσεις Λίστα Μελών Ημερολόγιο

Εξελίξεις, νέα και ειδήσεις από το χώρο της κατάδυσης

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 04-04-08, 20:22
Το avatar του χρήστη Physalia
Physalia Physalia is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Περιοχή: Αθήνα
Απάντηση: Αυτή η φώκια μου τη δίνει στα νεύρα

Μιχάλη, θα σου απαντήσω κι εγώ σαν άτομο και λίαν ξεκάθαρα.

Κατ'αρχήν, διαφωνώ με το να σβηστεί οτιδήποτε και δεν καταλαβαίνω καν γιατί το ζητάς....
Για μένα όλα τα μηνύματα που έχουν ποσταριστεί εδώ μέσα έχουν ιδιαίτερη αξία διότι δείχνουν ξεκάθαρα τις προθέσεις και τις διαθέσεις όλων μας... αλλά και πώς αυτές μεταβάλλονται με το χρόνο και τα γεγονότα.

Και πράγματι, η αρχική διάθεση των ανθρώπων του Τηθύς -και οπωσδήποτε η δική μου- ήταν να συναντηθούν και να συνομιλήσουν με τους ανθρώπους της Ύδρας.
Στην πορεία ωστόσο, όπως και είναι φυσικό, κάποιοι κάναμε τις προσωπικές μας έρευνες...
Και οι δικές μου κατέληξαν στο εξής συμπέρασμα: δεν έχω να πω τίποτα με αυτούς τους ανθρώπους και είμαι διατεθειμένη από τώρα και στο εξής να τους θεωρώ όχι μόνο γραφικούς αλλά και εχθρούς (συγγνώμη για το βαρύγδουπο της λέξης αλλά τόσο βαριά το' χω πάρει όντως).

Οι κύριοι οικολόγοι, με έχουν ήδη συκοφαντήσει αρκετά σαν δύτρια για να διατηρώ την οποιαδήποτε επιθυμία να συναναστραφώ μαζί τους... Αντιθέτως, θεωρώ πλέον ότι είμαστε πολύ μακριά από τους κυρίους αυτούς, και δε θα χάσω την οποιαδήποτε ευκαιρία να κατακρίνω και να προσβάλλω το μελλοντικό τους έργο αν κρίνω ότι αυτό συνεχίζει να περιορίζεται στην εκμετάλλευση της άγνοιας του κόσμου, τη διαστρέβλωση συνειδήσεων και τη συκοφαντία αθώων (όπως το πάνε τώρα δηλαδή)

Εκτός όλων των άλλων, οι πηγές μου λένε ότι το 90% των "οικολόγων" είναι απατεώνες που δημιουργούν προβλήματα προφασιζόμενοι την προστασία του περιβάλλοντος και δεν σταματάνε να φωνασκούν και να απειλούν ώσπου να τσεπώσουν τις μίζες τους και να πάνε χαρούμενοι σπίτι τους προσδοκώντας το επόμενο θύμα....

Δε λέω -σε καμία των περιπτώσεων- ότι οι κύριοι της Ύδρας ανήκουν σε αυτή την κατηγορία (κυρίως κάτι γάλλοι και κάτι ιταλοί τα κάνουν αυτά) αλλά με τέτοια ποσοστά καλό είναι να προσέχει κανείς τα νώτα του.

Δε γνωριζόμαστε με τους κυρίους και εννοείται ότι δεν πρόκειται να γνωριστούμε πίνοντας ένα καφεδάκι μαζί τους κι ακούγοντας αυτά που λένε αυτοί για τον εαυτό τους.
Ας αφήσουμε καλύτερα ανοιχτή την εκκρεμότητα να τους αποδείξουμε το ποιόν μας, όπως ανοιχτή μένει να μάς αποδείξουν κι αυτοί το δικό τους.
Με έργα και όχι με λόγια.

Δηλώνω υπεύθυνα ότι δεν πήγα σε αυτή τη συνάντηση διότι δεν ήθελα να πάω (εκτός αυτού ήταν και η διάλεξη του Φραντζή εκείνη τη μέρα και για εκείνον τουλάχιστον ήξερα σίγουρα ότι αξίζει τον κόπο).
Αυτό δε σημαίνει ότι οι σχέσεις μας με το Σύλλογο της Ύδρας τελείωσαν.
Αντιθέτως, μόλις αρχίζουν...

__________________________________________________ _______
Όλες οι απόψεις που κατατίθενται σε αυτό το μήνυμα είναι απολύτως προσωπικές και δεν εκφράζουν θέσεις του Συλλόγου Τηθύς.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Physalia : 04-04-08 στις 20:28.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 04-04-08, 20:31
Το avatar του χρήστη emmy
emmy emmy is offline

Περιοχή: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Panagiotis Εμφάνιση μηνυμάτων

Γενικά, μπορώ να πω πως η συζήτηση είχε πολύ καλό κλίμα, και πιστεύω πως υπάρχει κάποιο σημείο "επαφής" ανάμεσα μας, που μπορεί να οδηγήσει σε ουσιαστικό διάλογο, αν φροντίσουμε φυσικά να αναδείξουμε αυτά τα "σημεία επαφής", στα πλαίσια της καλής διάθεσης και πρόθεσης.

Μάλιστα, πρέπει να πω πως μας πρότεινε και κοινή δράση σε κάποια πράγματα, που ίσως αφορούν όλους μας.
Διαβάζοντας τις αρχικές θέσεις και κινήσεις των φίλων οικολόγων της Ύδρας, ένιωσα μούδιασμα, ενόχληση, θυμό.
Η ιδέα κοινής συνάντησης μου φάνηκε εξαιρετική ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων και προσπάθειας γεφύρωσης των αποστάσεων μας.
Δυστυχώς δεν μπόρεσα να παραβρεθώ στην συνάντηση, όχι από απαξίωση αλλά από επαγγελματικές υποχρεώσεις.

Πιστεύω ακράδαντα ότι αυτά που μας ενώνουν με την συγκεκριμένη ομάδα είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν.
Πράγματι η άγνοια ή η ημιμάθεια είναι κακός οδηγός και πιστεύω ότι οι κινήσεις που οι φίλοι πραγματοποίησαν, έγιναν όχι από κακεντρέχεια αλλά από αγαθές προθέσεις (θέλουν να προστατεύσουν τον περιβάλλον από ότι έχουν δει στο παρελθόν να το βλάπτει).
Μου ακούγεται λογικό, θεμιτό και σωστό.

Ξαφνικά εμφανίζεται μια νέα γενιά δυτών, οι οποίοι έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα, τις ίδιες ανάγκες, την ίδια αγάπη για το περιβάλλον και την ίδια κακή αντίληψη για τις την παράνομη χρήση αυτόνομων συσκευών.
Διαφοροποιεί την θέση της από τους κακούς ''αυτοδύτες'' και επιθυμεί να συμμετάσχει στην προστασία του περιβάλλοντος.
Μου ακούγεται θαυμάσιο και μακάρι όλοι να σκέφτονται έτσι...

Αναρωτιέμαι λοιπόν, (και η ερώτηση απευθύνεται στα μέλη του συλλόγου της Ύδρας), αν έχει αλλάξει έστω και το ελάχιστο η αντίληψη για την δράση των αυτοδυτών (ή τουλάχιστον του μεγαλύτερου μέρους τους...)
Θα ήμουν ευχαριστημένη, αν ακούσω πως υπάρχει έστω κάποιος προβληματισμός...

Ο Παναγιώτης περιγράφει το κλίμα με θετικά σχόλια και προσωπικά δεν θα μπορούσα να το φανταστώ διαφορετικό...
Θέλω να πιστεύω και να ελπίζω ότι οι φίλοι έχουν εγκλωβιστεί σε μια σειρά ''επιπόλαιων'' αποφάσεων, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν χωρίς να ληφθούν υπ'οψιν σημαντικές αλλαγές στον χώρο των καταδύσεων και πιθανότατα μια αναθεώρηση των σκέψεων τους να οδηγήσει σε περισσότερο εποικοδομητικά και βιώσιμα σενάρια...

Πάντως, η δική μου θέση είναι να κρατήσουμε ένα καλό επίπεδο επικοινωνίας και θετικότητας. Δύσκολά μπορείς να πείσεις κάποιον για το πόσο καλός είσαι, όταν ο τρόπος σου είναι επιθετικός ή απαξιωτικός...

Πραγματικά θα χαρώ να ακούσω σχόλια από την ''αντίπερα όχθη''...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 05-04-08, 11:26
MICHALIS MICHALIS is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Περιοχή: THESSALONIKI

δεν έχω να πω τίποτα με αυτούς τους ανθρώπους και είμαι διατεθειμένη από τώρα και στο εξής να τους θεωρώ όχι μόνο γραφικούς αλλά και εχθρούς (συγγνώμη για το βαρύγδουπο της λέξης αλλά τόσο βαριά το' χω πάρει όντως).

Με βρισκεις συμφωνο και αυτο ακριβως εννοουσα . Μπραβο σου που καταθετεις την αποψη σου , οχι μονο επειδη συμφωνω με αυτην , αλλα εισαι η μονη - πρωτη που το κανει . Οσο για το σβυσιμο , σωστα λες οτι ολα τα γραφομενα αποδεικνυουν τις προθεσεις και τις διαθεσεις μας .
Κι εγω δεν αισθανομαι ποτε την διαθεση να πιω ενα φιλικο καφεδακι με καποιον που με πληττει υπουλα και με γελοιους τροπους . Αν επισης , θεωρουν οτι μας πειθουν με τα κατοπινα "μπαλωματα" των δηλωσεων τους ειναι γελασμενοι , διοτι ειναι ανεπαρκη και αστεια .
Ας δουμε τι θα γινει στην συνεχεια .
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-04-08, 12:50
MICHALIS MICHALIS is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Περιοχή: THESSALONIKI

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο emmy Εμφάνιση μηνυμάτων
Πραγματικά θα χαρώ να ακούσω σχόλια από την ''αντίπερα όχθη''...

Μαα , Εμμυ , τι θα μας πουν ? Ποσο συμπαθηθηκαν με τον Παναγιωτη ? Τι καλο παιδι που ειναι ? Τι νοημα εχει ? Πεταξαν μια βομβα , μας προσεβαλλαν , προσπαθουν να κοψουν την χαρα μας και καποιων το ψωμι , δεν το αποσυρουν με την θλιβερη και ανανδρη δικαιολογια οτι κατετεθη τωρα και ειναι πια αργα , σας πηδηξαμε δυτες , καθηστε τωρα στο αλευρι ? Τι αλλο χρειαζεται να επιτρεψουμε για να ειμαστε αρεστοι ? Δεν καταλαβαινω . Ας δειξουν καποια ειλικρινη προθεση αλλαγης . Γιατι ασχολουμαστε ?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-04-08, 13:42
Το avatar του χρήστη Σώτος Χριστοδούλου
Σώτος Χριστοδούλου Σώτος Χριστοδούλου is offline

Περιοχή: Κύπρος

Είχα γράψει ένα Post μόλις διάβασα την αναφορά του Παναγιώτη αλλά το' σβησα διότι ήταν κάπως καυστικό.

Η δική μου λοιπόν άποψη πάνω στις θέσεις του συλλόγου της Φώκιας είναι:

Παράθεση:

α. Σχετικά με την έκφραση "Θαλασσοκτόνου νόμου"

Ο κύριος Τσακίρης, μας είπε πως χρησιμοποιήθηκε αυτή η έκφραση, ακόμα και αν ακούγεται ώς υπερβολή, διότι είναι απαραίτητη -αυτή η υπερβολή- ώστε να καταργηθεί κάποιος νόμος.
Δεν νομίζω πως υπάρχει κανένας δύτης που θεωρεί τον υπάρχοντα νόμο ως επιζήμιο για τη θάλασσα και ως εκ τούτου επιμένω πως ο χαρακτηρισμός αλλά και η ερμηνεία που δίνει ο κύριος Τσακίρης φέρουν άφθονο το στοιχείο της υπερβολής και σε καμία περίπτωση είμαστε σύμφωνοι με αυτή την προσέγγιση.

Παράθεση:

β. Η θέση του συλλόγου οικολόγων προκύπτει απο παρατηρήσεις ετών, που θέλουν αλλοδαπούς δύτες (το τόνισε) να μην σέβονται τα αρχαία ναυάγια μας, και να "σηκώνουν" διάφορα αντικείμενα εν είδη σουβενίρ καθώς και απο οργανωμένα κυκλώματα αρχαιοκαπήλων που εμπορεύονται αντικείμενα.
Ο μόνος τρόπος για να ελέγξει κανείς μια τέτοια κατάσταση είναι να επιτρέψει την οργανωμένη και επομένως απόλυτα νόμιμη και επιτηρούμενη διεξαγωγή καταδύσεων από επαγγελματίες παροχείς υπηρεσιών καταδύσεων αναψυχής. Το έχουμε δει να συμβαίνει και στην Κύπρο όπου λίγα χρόνια πριν οι θάλασσες μας είχαν ρημαχθεί από αρχαιοκάπηλους ενώ σήμερα αυτό τείνει να εκλείψει καθώς οι θάλασσές μας έχουν γίνει πλέον πολυσύχναστες και οι ίδιοι οι δύτες λειτουργούν ως αστυνομικοί.

Παράθεση:

γ. Ο σύλλογος δεν είναι αντίθετος με την δραστηριότητα της αυτονομης καταδυσης, και θεωρεί πως μια ιδανική κατάσταση είναι "το να απαγορεύεται η κατάδυση σε όλη την επικράτεια, εκτός απο πολλά (εκατοντάδες) σημεία, τα οποία να είναι διαπιστωμένα πως δεν μπορούν να εκμεταλλευτούν οποιοιδήποτε δύτες δεν δείχνουν τον απαραίτητο σεβασμό στην πολιτιστική κληρονομιά μας", εν ολίγης μια αντιστροφή του ισχυοντα νόμου, που επιτρέπει την καταδυση παντού, εκτός απο συγκεκριμένα σημεία.
Δεν αποτελεί πειστικό επιχείρημα το γεγονός ότι κάποιοι κάποτε ασέλγησαν στους Ελληνικούς βυθούς επιβάλλει την γενική απαγόρευση με εξαιρέσεις. Μάλλον το άντίθετο θα ήταν και πιο λογικό αλλά και πιο ωφέλιμο. Δηλαδή η τοπική απαγόρευση που θα επιτρέψει και την καλύτερη κρατική αστυνόμευση με παράλληλη απελευθεροποίση του συνόλου. Αυτό συνάδει και με τα τεκτενόμενα σε άλλες πολιτισμένες χώρες.

Παράθεση:

δ. Στην θέση του συλλόγου συνηγορούν τα χιλιάδες ναυάγια τα οποία δεν έχουν εντοπιστεί ακόμα, και τα οποία μπορεί να αποτελέσουν στόχο αρχαιοκαπήλων, ή ατόμων με έλλειψη σεβασμού.
Δεν μπορώ να καταλάβω τη λογική αυτού του επιχειρήματος. Επειδή δηλαδή υπάρχουν μη εντοπισθέντα ναυάγια πρέπει να απαγορεύεται η κατάδυση? Πολλές ανακαλύψεις έγιναν από αυτοδύτες εντελώς τυχαία και η απελευθεροποίηση των θαλασσών για αυτόνομη κατάδυση στα πλαίσια του νόμου μάλλον θα επιταχύνει την διαδικασία του εντοπισμού. Και κάτι ακόμα. Αν ο κύριος Τσακίρης πιστεύει ότι ο μόνος τρόπος για να ανακαλύψει κανείς ένα ναυάγιο είναι με αυτοψία τότε έχει μέινει πίσω στην τεχνολόγία. Μπορώ να χαρτογραφώ τον βυθό ενώ κάνω άνετος την κρουαζιέρα μου με την οικογένειά μου στο ιδιωτικό μου κότερο με ηχοβολιστές πλάγιας σάρωσης και μαγνητόμετρα. Δεν χρειάζεται να βραχώ. Για επιβεβαίωση υπάρχουν και οι τηλεκατευθυνόμενες κάμερες. Επομένως η απαγόρευση της αυτόνομης κατάδυσης για σκοπούς αναψυχής είναι μέγεθος ανεξάρτητο από το πόσο παρακολουθούνται ή δέχονται επεμβάσεις οι βυθοί.

Παράθεση:
ε. Οι χώρες που δεν έχουν καποιου είδους καταδυτική απαγόρευση, δεν έχουν στους βυθούς τους πολιτιστικά ευρήματα ιδίας σπουδαιότητας με τα Ελληνικά, και αυτό καθιστά τους Ελληνικούς βυθούς πολύ πλουσιότερους.
Μήπως η Κύπρος η Ιταλία, η Τουρκία, Ο Λίβανος, η Μάλτα κλπ κλπ για να μην πάω πολύ μακρυά έχουν πολιτιστικά ευρήματα στους βυθούς τους υποδιέστερης αξίας από εκείνα της Ελλάδος. Δεν πείθομαι ούτε με αυτό το επιχείρημα.

Αυτά τα ολίγα. Γενικά επιμένω πως η θέσεις του σωματίου είναι αναχρονιστικές και έχουν εντελώς λανθασμένες βάσεις. Πώς να πίνω λοιπόν καφέ φιλίας και να συζητάω για να εξευρεθούν κοινοί τόποι αντίληψης από τη στιγμή που είμαστε αλλού, μα εντελώς αλλού!

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Σώτος Χριστοδούλου : 07-04-08 στις 13:51.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-04-08, 15:00
Το avatar του χρήστη neokles
neokles neokles is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Περιοχή: Ν. Ψυχικό

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Σώτος Χριστοδούλου Εμφάνιση μηνυμάτων

Μήπως η Κύπρος η Ιταλία, η Τουρκία, Ο Λίβανος, η Μάλτα κλπ κλπ για να μην πάω πολύ μακρυά έχουν πολιτιστικά ευρήματα στους βυθούς τους υποδιέστερης αξίας από εκείνα της Ελλάδος. Δεν πείθομαι ούτε με αυτό το επιχείρημα.
Όχι δεν ξέρεις εσύ.

Εμείς είμαστε οι πολιτισμένοι και αδέκαστοι. Οι άλλοι είναι βάρβαροι. Για αυτό στις δικές μας παραλίες δεν βλέπεις ούτε ένα σκουπίδι, γι'αυτό στα δάση μας δεν βλέπεις κανένα να ψήνει γαρδουμπάκια και λοιπά εδέσματα (μεζεδάκια). Είμαστε οι κοιτίδα του πολιτισμού και σαν Ελληνες που είμαστε σηκώνουμε την Ελληνική σημαία κάθε 25η και 28η, προστατεύουμε τα αρχαία μας από να τα βλέπει ο κάθε απολίτιστος ξένος. Τι μας νοιάζει αν διέσχισε μια Ευρώπη ή έναν Ατλαντικό να τα δει; ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕ. Έχουν γεμίσει τα βράχια της Ακρόπολης συνθήματα για τον ΠΑΟ τον ΟΣΦΠ το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ... ξένοι τα κάνανε κι αυτά ναι ναι ναι!!!

Και η θάλασσά μας είναι δικιά μας κι αυτή. Κάθε άλλος να πάει στην δική του θάλασσα. Μόνο εμείς μπορούμε να περνάμε τις αποχετεύσεις της ταβέρνας μας στην θάλασσα, διότι τα δικά μας κακά έχουν μέσα την γονιδιακή πληροφορία του Περικλή και του Λεωνίδα η οποία τα καθιστά φιλικά προς το περιβάλλον. This is Sparta και όποιος τολμήσει να κάνει κάτι πρωτοποριακό (και άρα επικίνδυνο) θα του κάνουμε μήνυση και προσφυγή.

Υ.Γ. Πλάκα πλάκα, με αυτά τα μυαλά
ούτε ο Παρθενώνας θα είχε γίνει ούτε τίποτα, οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την εξώριξη μαρμάρου είχαν μελετηθεί; Προτείνω να κριθεί κατεδαφιστέος και οι υπεύθυνοι να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη neokles : 07-04-08 στις 23:04.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-04-08, 18:33
Το avatar του χρήστη emmy
emmy emmy is offline

Περιοχή: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο MICHALIS Εμφάνιση μηνυμάτων
Μαα , Εμμυ , τι θα μας πουν ? Ποσο συμπαθηθηκαν με τον Παναγιωτη ? Τι καλο παιδι που ειναι ? Τι νοημα εχει ? Πεταξαν μια βομβα , μας προσεβαλλαν , προσπαθουν να κοψουν την χαρα μας και καποιων το ψωμι , δεν το αποσυρουν με την θλιβερη και ανανδρη δικαιολογια οτι κατετεθη τωρα και ειναι πια αργα , σας πηδηξαμε δυτες , καθηστε τωρα στο αλευρι ? Τι αλλο χρειαζεται να επιτρεψουμε για να ειμαστε αρεστοι ? Δεν καταλαβαινω . Ας δειξουν καποια ειλικρινη προθεση αλλαγης . Γιατι ασχολουμαστε ?
Μιχάλη,

Κατά βάση δεν θεωρώ ότι πραγματικά οι φίλοι μπορούν να κάνουν κάτι που να μας βλάψει, γιατί οι θέσεις που εκφράζουν έχουν σημαντικά κενά... Ίσως γι'αυτό να είμαι και κάπως πιο χαλαρή...

Τώρα, αυτό που λες για την προσβολή...από την στιγμή που δεν είναι προσωπικό, δεν με προσβάλει (τουλάχιστον στο βαθμό που να μου απαγορεύσει να μιλήσω μαζί τους).
Είναι σαν να μου πει κάποιος που δεν με ξέρει, ότι οι γυναίκες οδηγοί είναι σαν τις πατάτες (...και τις δύο τις μαζεύεις από τα χωράφια...), ή ότι οι ξανθιές είναι χαζές...(... )
Και εγώ να του κόψω την καλημέρα επειδή και την ανταύγεια την ανοιχτόχρωμη την έχω και οδηγός λέω πως είμαι...

Όλα αυτά δεν τα λέω γιατί θέλω να είμαι αρεστή σε κάποιους που δεν γνωρίζω...Τα λέω γιατί 2 μέρες πριν πάω να γραφτώ σε σχολή κατάδυσης, δεν γνώριζα καν ότι η κατάδυση υπάρχει σαν χόμπι, δεν ήξερα ότι δεν πάει παρέα με το ψαροντούφεκο και αγνοούσα ότι υπήρχαν άνθρωποι τόσο ευαισθητοποιημένοι...

Πράγματι περιμένω δείγματα αλλαγής της σκέψης τους. Πιστεύω όμως ότι όταν επιτίθεσαι σε κάποιον και τον στριμώχνεις τόσο πολύ στην γωνία, όπως έχει συμβεί κατά κόρον σ’αυτή την συζήτηση, τον δυσκολεύεις πολύ στο να γυρίσει πίσω και να πει: ''Έκανα λάθος-λυπάμαι''...
Γενικά οι υψηλοί τόνοι δεν είναι (πια) του γούστου μου...

Εσύ πραγματικά πιστεύεις ότι κινδυνεύει τόσο άμεσα η καταδυτική κοινότητα στην Ελλάδα από την συγκεκριμένη ενέργεια του συλλόγου;
Αν ναι, τι μπορούμε να κάνουμε για να το αποτρέψουμε; (εκτός από το να βριζόμαστε, να ειρωνευόμαστε και στο τέλος να απαξιούμε ο ένας τον άλλον).
Αντιπρόσωποι της ομάδας μας υπάρχουν, ας δούμε τις θέσεις μας και τον τρόπο προσέγγισης μας και ας κάνουμε κάτι οργανωμένο και αποδοτικό!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-04-08, 23:51
Το avatar του χρήστη Panagiotis
Panagiotis Panagiotis is offline

Δεν πίστευα πως χρειαζόταν να κάνω αναφορά σε προσωπικό επίπεδο, αλλα νομίζω πως πλέον χρειάζεται για να ξεκαθαρίσει κάπως η θέση μου, γιατι γίναν αρκετές αναφορές σχετικά με τον "καφέ φιλίας" και ελπίζω να μην χρειαστεί πάλι να επανέλθουμε σε ένα θέμα που θεωρώ λήξαν.

Όπως ξέρετε, δημιουργήθηκε ενα θέμα που στάθηκε αφορμή να κατηγορηθώ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ για κάποια πράγματα, που θα χαρακτήριζα τουλάχιστον τερατώδη.
Όπως επίσης είδατε, οι "κατηγορίες" στηρίχθηκαν κυρίως στο γεγονός της φαινομενικής "ανωνυμίας" μου.

Δεν ξέρω αν ακούγεται περίεργο αυτό, αλλά τουλάχιστον εμένα με έθιξε αρκετά, τόσο που να θέλω να λύσω "δια ζώσης" το όλο θέμα, διότι δεν μου αρέσει να αιωρούνται τέτοιου είδους κατηγορίες εις βάρος μου και δεν με ενδιαφέρει καθόλου το ποιός είναι αυτός που τις εξαπολύει.
Οπότε, δεν θα εχανα με τίποτα την ευκαιρία να δώ απο κοντά και να ανταλλάξω εξηγήσεις για κάτι που με ενόχλησε ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ.

Αυτή ήταν και η αφορμή λοιπόν της συνάντησης, και το μοναδικό ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ μου ζητούμενο ήταν να πάψουν να υπάρχουν αυτές οι κατηγορίες εις βάρος μου, πράγμα που δεν νομίζω πως μπορεί να με φέρει σε θέση να κατηγορηθώ για αυτοανάδειξη μου σε οποιουδήποτε είδους πρεσβευτή, πέραν της εκπροσώπησης του εαυτού μου.

Δεν σημαίνει όμως αυτό, πως έπρεπε να έλεγα : "Kύριοι, εφ όσον αποκαταστάθηκε το όνομα μου, και εξακριβώθηκε η ταυτότητα και το ποινικό μητρώο μου, δεν έχω τίποτα άλλο να συζητήσω μαζί σας, οπότε αποχωρούμε.."

Ίσα ίσα, μιας που είχαν κατα κάποιο τρόπο ξεκαθαρίσει τα πράγματα, μας δόθηκε η ευκαιρία να δούμε ποιοι είναι αυτοί που μας λένε ότι μας λένε, με ποιο τρόπο το κάνουν, και πως αντιδρούν στα σχόλια που κάναμε.

Κανείς λοιπόν, δεν προσπάθησε να αλλάξει την γνώμη σε κανέναν, διότι και οι θέσεις μας (όπως και οι δικές τους) ήταν δεδομένες και κυρίως αμετακίνητες. Ίσως το μόνο που έγινε ήταν απλά να ακουστούν τα επιχειρήματα κάθε πλευράς, στα πλαίσια μιας φιλολογικής συζήτησης, τα οποία όπως είδαμε, τα παρέθεσα εντελώς ασχολίαστα.
Το οτι το κλίμα ήταν φιλικό, δε σημαίνει πως υπήρξε η οποιαδήποτε συμφωνία (η η οποιαδήποτε προσπάθεια για συμφωνία), ούτε πως βρήκε κανένας την χρυσή τομή που θα μας ενώσει..
Φιλικό κλίμα, μπορεί να υπάρξει και στην τραβηγμένη διαφωνία, εφ όσον τηρούνται κάποια βασικά πράγματα, τα οποία θέλω να πιστέυω πως τηρήθηκαν, και εδώ εντοπίσω αυτο που λέμε "καλό κλίμα".

Κλείνωντας με τα του "Παναγιώτη", να αναφέρω πως ενώ οι κατηγορίες που είχα δεχτεί πράγματι με εξόργισαν όταν τις διάβασα, το αν θα γινόμουν αρεστός ή δυσάρεστος ήταν ένα θέμα που κάθε άλλο παρα με απασχόλησε.

Πάλι προσωπικά λοιπόν, το αποτέλεσμα της συνάντησης ήταν θετικό ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ - αν θέλετε, και γιατί είδαν οι κ.κ. του συλλόγου οικολόγων ύδρας πως δεν καλύπτομαι απο καμια ανωνυμία (οπότε και δεν μπορούν να μου καταλογήσουν κάτι παρόμοιο με τα προηγούμενα), και γιατί επιβεβαίωσα τα όποια - για ιδία χρήση - συμπεράσματα είχα βγάλει ήδη.

Τώρα, σχετικά με την "γενική εντύπωση", (και αυτο είναι το μόνο που θα ήθελα να προσθέσω στην συζήτηση γιατί τα παραπάνω δεν έχουν το παραμικρό νόημα να αναφέρονται τελικά) αυτό που έχω να πώ, είναι πως η κίνηση που έκαναν σχετικά με την προσφυγή, μπορεί να ακούγεται (και να είναι) εξωφρενική και -το λιγότερο που μπορώ να πω- απαράδεκτη για εμάς, αλλά λόγω του ότι έγινε οργανωμένα απο τον σύλλογο οικολόγων, μεθοδικά (έστω και αν τα επιχειρήματα που την στηρίζουν μπορεί να είναι αυθαίρετα και εξωπραγματικά για εμάς), δεν νομίζω πως η απλή απαξίωση είναι η ιδανική λύση, με κριτήριο έχει πάρει τον δρόμο του το θέμα. Νομίζει κανείς πως ακόμα και αν δεν είχαν καταθέσει την προσφυγή, θα μπορούσαμε να βρούμε τρόπο να τους μεταπείσουμε??? Δεν νομίζω!

(Εδώ να αναφέρω πως επειδή είχα την δυνατότητα να συνομιλήσω με διευθυντικό στέλεχος καταδυτικού οργανισμού, οπότε και του ανέφερα το όλο θέμα, πρέπει να ομολογήσω πως κάθε άλλο παρα ως αστείο δεν το έλαβε και μου ζήτησε όσα περισσότερα στοιχεία μπορούσα να του παρέχω για να κάνουν όσο καλύτερη αξιολόγηση μπορούσαν. Προφανώς, έχουν δεί πολλά τα μάτια τους - που λένε, στην λατρεμένη μας Ελλάδα και αμα καείς με το χυλό, φυσάς και το γιαούρτι..)

Ξέρουμε εκ των προτέρων πως ΦΥΣΙΚΑ και δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα,-προφανώς και οι ίδιοι οι οικολόγοι το γνωρίζουν αυτό, γι αυτό άλλωστε και η υπερβολή δια του "θαλασσοκτόνου νόμου" -, αλλά εξακολουθώ να πιστεύω πως οποιαδήποτε υποψία "απειλής", ίσως -λέω, ίσως-θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη ώς υπαρκτή (Και συμμετρική, όπως θα έλεγε κάποιος γνωστός πολιτικός) απειλή, απο όποια πλευρά και να το δούμε το θέμα, ακόμα και ώς πρακτική εξάσκηση αντίδρασης σε ότι ο καθένας μας- ή καλύτερα στο σύνολο μας- θα θεωρούσαμε πραγματικά ΙΣΧΥΡΗ απειλή εις βάρος του αντικειμένου που αγαπάμε, είτε αυτο θα ήταν μια λανθάνουσα πορεία του νόμου περι καταδυτικών πάρκων, είτε με κάποια διάταξη που μπορεί να λειτουργήσει εις βάρος του περιβάλλοντος, είτε με κάποια παραφωνία-υπερβολή απο την υπηρεσία εναλίων αρχαιοτήτων, είτε κάποιες εγκληματικές και καταστροφικές ενέργειες, είτε οτιδήποτε. (δεν είναι και λίγα τα όσα βλέπουμε καθημερινά τριγύρω μας)

Αυτά τα "ολίγα" και απο εμένα!

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Panagiotis : 07-04-08 στις 23:59.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 08-04-08, 07:50
Το avatar του χρήστη Σώτος Χριστοδούλου
Σώτος Χριστοδούλου Σώτος Χριστοδούλου is offline

Περιοχή: Κύπρος

Παναγιώτη δεν είναι καθόλου μεμπτή η ενέργειά της δια ζώσης συνάντησης. Δεν κατηγορείσαι, αλίμονο για οτιδήποτε. Αντίθετα η επιλογή σου, εκείνη δηλαδή της απόδοσης των απαραίτητων εξηγήσεων προς επίλυση των παρεξηγήσεων κατά την άποψή μου χαρακτηρίζεται ως δέουσα και αντρίκεια! Πέρα όμως από την επίλυση της παρεξήγησης θεωρώ πως η απόπειρα εξέυρευσης κοινής αντίληψης και σημείων που ενώνουν είναι ουτοπία και ο καφές σας κάθε άλλο παρά καφές φιλίας ήταν (δεν μιλάω για το προσωπικό επίπεδο Παναγιώτης - Τσακίρης αλλά για το συνολικό επίπεδο οικολόγοι Υδρας - Αυτοδύτες). Θυμήθηκα ένα φιλαράκι πωλητή που μου έλεγε κάποτε ότι με τους μόνους που έχω πρόβλημα να συζητήσω και να πείσω είναι οι φανατικοί. Μου προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση που μέσα στον ίδιο τον σύλλογο των οικολόγων δεν βρέθηκε μια φωνή αντιπολίτευσης κατά κάποιο τρόπο ώστε να κάνουν οι ίδιοι μετά από τα όσα έχουν ανταλλαγεί αυτό το διάστημα, μεταξύ των οποίων και επιχειρήματα, κάποια αυτοκριτική και ίσως αναθεώρηση θέσεων. Μιλάμε για φανατικούς? Δεν ξέρω, δεν τους έχω γνωρίσει. Δεν ξέρω αν είναι ευσεβοποθησμός το να ανεμένουμε κάτι καλό να βγει από την δια ζώσης γνωριμία αλλά ναι ίσως αν οι "απέναντι" ξέρουν πλέον ότι οι επιδιώξεις τους στρέφονται ενάντια σε οικεία (όχι κατ' ανάγκη φιλικά) πρόσωπα να τους κάνει να σκεφτούν ξανά διότι ίσως προηγουμένως να είχαν στην σφαίρα της αντίληψής τους κάτι διαφορετικό για τους αυτοδύτες. Κάτι σε στυλ Ραμπο με 4 ψαροντούφεκα ανα χείρας και 25 κιλά αναβολικά στους μυς.

Η συζήτηση κατά την άποψή μου πρέπει να γίνει, εφόσον έχουν πλέον καταθέσει τον τρόπο θέωρησής τους, με αντιεπιχειρήματα, οργανωμένα πλέον και όχι ατομικά. Μια πρόχειρη προσπάθεια σχολιασμού των επιχειρημάτων τους έκανα και στο προηγούμενο μου ποστ. Το γεγονός ότι παραθέτω αντιεπιχειρήματα πρόχειρα ή έστω και αδύνατα δείχνει ότι θεωρώ την όλη κατάσταση σαν κρίση και ασχολούμαι. Δεν απαξιώνω. Το γεγονός δε ότι όλοι αυτοί οι συνάδελφοι δύτες κάθονται και ασχολούνται επίσης γράφωντας τις απόψεις τους άλλοι με σατηρικό τρόπο άλλοι με το δικό τους προσωπικό στυλ δεν δείχνει απαξίωση αλλά έντονη ανησυχία επίσης. Χρειάζεται ίσως μια πιο οργανωμένη αντιμετώπιση της κατάστασης με καθορισμό θέσεων και αντιεπιχειρημάτων από κάποιο οργανωμένο σύνολο, ακριβώς γιατί η κατάσταση δεν είναι ούτε αστεία, ούτε χρίζει απαξίωσης. Οι οικολόγοι της Ύδρας είναι οργανωμένο σύνολο και αυτή τη στιγμή με απασχολεί που ο αντίλογός τους σε οργανωμένο επίπεδο δεν υπάρχει!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 12-04-08, 20:23
Το avatar του χρήστη apeiranthos
apeiranthos apeiranthos is offline

Τα λατρεύω αυτά τα πλάσματα, αλλά ειλικρινά αυτή η φώκια της Ύδρας,...
Παναγιά θαλασσινή να σε φυλάει.
Έχει πολύ θράσος να διεκδικεί να μας κατασπαράξει όλους,
από υπουργούς, έως λιμενάρχες, φαντάσου τώρα τους δύτες,...
μια χαψιά σου λέω. Τι καρχαρίες και γρύλοι...;

Μάλλον είναι νέο, πολύ αιμοβόρο είδος
μονάχα που το σκέφτομαι σκιρτάω από ρίγος

Σου λέω είναι μεταλλαγμένο, μέσα στα λάδια
και τα χημικά της ανακύκλωσης, μεγαλωμένο…..

Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Forum Jump

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 04:54.