|
||||
|
||||
Απάντηση: Stroke test
Παράθεση:
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Το θέμα της απόστασης στη βαθειά τεχνική κατάδυση αξίζει να το αναλύσουμε. Η αντίδραση του GKAM είναι IMHO απόλυτα δικαιολογημένη... εάν ήμουν στην θέση του θα με άκουγαν μέχρι εδώ... Θεωρώ ότι η μη τήρηση απόστασης ασφαλείας (ένα μήκος σώματος ΜΑΧ για μένα) αποτελεί σημαντικό λόγο για τον οποίο δεν θα βούταγα ξανά με κάποιο (AT's stroke test). Ο eye love scuba έζησε πρίν από λίγες μέρες την πρακτική αυτή. Το ζευγάρι είναι συνέχεια μαζι, σε απόσταση επαφής. Εάν κάτι γίνει ο χρονος αντίδρασης είναι μονοψήφια δευτερόλεπτα. Τι να το κάνω ότι κάθε 30 δεύτερα με κοίταει από μακριά, όταν θα χρειαστεί κανένα δίπλεπτο να αντιδράσει και να έρθει να με βοηθήσει.. και Νίκο μου ξέρεις ότι και με τα scooters μπορείς (εάν θέλεις δίπλα να είσαι. όσο για την σφυρίχτρα, πολλοί την εμίσησαν, αλλά έχει ένα τεράστιο πλεονέκτημα... όταν έχεις πρόβλημα αρκεί το πάτημα ενός κουμπιού για να στείλει το μήνυμα... με το φακό αργείς... και να το στείλεις και να το λάβει ο αλλος. Για να κλείσω, πιστεύω πως η πρακτική απομάκρυνσης από την ομάδα είναι άκρως επικίνδυνη για τις τεχνικές καταδύσεις (40+). Εάν θα έπρεπε να διαλέξω μεταξύ σφυρίχτρας και φακού θα διάλεγα σφυρίχτρα. Σε μεγάλα βάθη 75+ θα επέλεγα να έχω και τα δύο (φώς και ήχο...) άντε να κάνουμε και καμιά δουλεια σήμερα... Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς, Cheerio A.
|
||||
|
||||
BTW κοίταζα το Fundamentals textbook της GUE χθές το βραδυ (του κυριoύ JJ) και στην εισαγωγή χρησιμοποιούσε τον όρο DIR....
Το τρίχωμα κι αν αλλαξε, ο λύκος δεν αλλάζει....
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Εδώ νομίζω ότι κάνεις λάθος. Σε όλους τους οργανισμούς εκπαίδευσης δίνεται βάρος στο να αποκτήσει ο μαθητής ορισμένα skills, muscle memory κτλ κτλ. Δεν είναι θέμα πλασαρίσματος. Για να γίνω πιο σαφής υπάρχουν πράγματα στα οποία πρέπει να χρησιμοποιείς το μυαλό σου και πράγματα τα οποία πρέπει να είναι αντανακλαστικά στιγμιαία, muscle memory. Η πλευστότητα (εφόσον σε αυτή αναφερθήκαμε αρχικά πριν γενικολογήσουμε για χέρια, πόδια κτλ), ανήκει στο muscle memory. Η τέλεια - ή μάλλον η όσο το δυνατόν καλύτερη - πλευστότητα ειδικά στην τεχνική κατάδυση είναι ατού. Δηλαδή ενώ θα συμφωνήσω εν μέρει (εν μέρει λέω) με τον Γιώργο (Δελβερούδη) ότι για το ειδος του diving που κάνει ίσως είναι overkill, στην τεχνική κατάδυση όποιος πει ότι η πλευστότητα είναι ''φαντεζί'' μάλλον πάει να χαρακτηριστεί (από εμένα τουλάχιστον) ... ξέρεις να μην πω την απαγορευμένη λέξη και με συγκρίνουν με κάποιον σφίχτη... σημειωτέον δε ότι η GUE δεν λέει κάτι διαφορετικό από άλλους οργανισμούς σε αυτό. Απλά το πως και σε ποιό βαθμό το μαθαίνεις κάνει τη διαφορά... είναι σαν να συγκρίνεις εκπαίδευση σε σχολή οδηγών με εκπαίδευση στον Ιαβέρη... έχω πάει και στα δύο και μπορώ να συγκρίνω και να βγάζω τα συμεράσματά μου. Εσύ; |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Πάλι θα με βάλεις σε έξοδα... αλλά άμα το κάνω και περάσω βέβαια και δεν μου αρέσει και παραμείνω stroke όμως... θα σας φαέι η μαρμάγκα!!!
|
||||
|
||||
Παράθεση:
ατςςςςςςς... Νικολάκης o large |
|
||||
|
||||
it's a deal!
|
||||
|
||||
Για το θέμα της απόστασης, αυτά που είπε ο Νίκος ισχύουν υπό τη βασική προϋπόθεση πως όλοι οι δύτες έχουν την ίδια εκπαίδευση. Υπάρχουν τεχνικές και διαδικασίες που είναι αδύνατο να εξηγηθούν μέσα από posts εκτός αν κάτσουμε να γράψουμε ολόκληρο manual και ανεβάσουμε μαζί και video clips .
Οι λεπτομέρειες λοιπόν, με τις μπύρες που θα κεράσει ο NickVas μιας που τον βαραίνει το πορτοφόλι του αυτές τις μέρες (σου πληρώνει και ένα DIR-F αν κατάλαβα καλά...) /GKAM
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||