|
Ό,τι ξέρουμε ή θέλουμε να μάθουμε για τους θαλάσσιους οργανισμούς |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
Απάντηση: Τι γνωρίζετε για αυτό;
Ωραίο όνομα για γένος σφουγγαριού!!! Aplysina!!!
Αυτοί οι επιστήμονες... τσκ τσκ τσκ |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Thx Phys |
|
|||
|
|||
τι ειναι;
Καλησπερα σε ολους.Η φωτογραφια που ανεβασα ειναι καθαρα καταγραφικη. Ξερει κανεις να μου πει τι ακριβως ειναι; Εμειαζε με σφουγγαρι αλλα πρωτη φορα το βλεπω κ ειχε πολλα κοχυλια κολλημενα πανω του που φαινοταν να το τρωνε.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη fivos : 18-06-11 στις 23:35. Αιτία: προσθήκη attachment |
|
||||
|
||||
Απάντηση: τι ειναι;
?????????????????????
|
|||
|
|||
Απάντηση: τι ειναι;
|
|
||||
|
||||
Η φωτογραφία αυτή δείχνει κάτι άσπρα αυγά πιθανότατα του είδους Hexaplex trunculus το οποίο γαστερόποδο έχω το ένστικτο ότι αν την έκανες τη φώτο λίγο ευρεία (πως στο κόρακα το λένε το ξεζουμ στα ελλήνικα?) θα το βλέπαμε κάτω δεξιά. Πάνω βλέπουμε ένα μαύρο σφουγγάρι. Αν τα λέω καλά και είναι το γαστερόποδο αυτό δεν νομίζω να τρώει σφουγγάρια μιας και είναι αρκετά πιο περίεργος στο φαγητό του. Προτιμάει πτώματα και δίθυρα. Περισσότερα μπορείς να δεις εδώ.
www.tortugadive.gr Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Έκτωρ : 19-06-11 στις 15:05. |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
όχι δεν είναι σπάνιο να συναντήσεις αυτά τα αυγά. Τα βρίσκουμε και στην παραλία αν τα έχει ξεβράσει η θάλασσα. Εμπειρικά πιστεύω ότι στον βυθό τα συναντάς σε βάθος 2-3 μέτρα ή και πιο ρηχά όποτε αυτός είναι ίσως ο λόγος που δεν τα έχεις προσέξει.
|
|||
|
|||
Ξερει κανεις ποιο ειναι αυτο; Μοιαζει με Chromodoris britoi αλλα δεν ειναι ακριβως..
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Εαν μπορείς βάλε μεγαλύτερη εικόνα... Δεν φαίνεται τπτ...