|
||||
|
||||
Top-off με ΕΑΝx
Για να δούμε πως είναι τα μαθηματικά σας....
Έχω μια φιάλη 11lit με ΕΑΝx73 στα 90bar και θα ήθελα να την γεμίσω στα 200bar με ΕΑΝx80. Έχω 100%O2 και ΕΑΝx40. Πόσο 100% Ο2 και πόσο ΕΑΝx40 χρειάζομαι? Α.
|
|||
|
|||
Απάντηση: Top-off με ΕΑΝx
Να υποθέσω ότι μόλις έγινες certified gaz blender και θέλεις να παίξεις με τα καινούργια σου παιγνίδια (βλ. skills)
|
||||
|
||||
33,8 bar EANx40
76,2 bar O2 κάνεις τις αντίστοιχες μετατροπές σε λίτρα... και??? |
|
||||
|
||||
Υπάρχουν και προγραματάκια.....
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Στοχεύουμε σε 80άρι. 200 bar 80άρι έχουν 160 bar οξυγόνο και 40 bar άζωτο. Στην φιάλη έχει ο Αντρέας ήδη 0,27 Χ 90 Άζωτο = 24,3. Θέλει ακόμα 15,7. Για να πάρει άλλα 15,7 bar άζωτο πρέπει να χρησιμοποιήσει 15,7 / 0,6 = 26,2 bar ΕΑΝ40. Το υπόλοιπο 83,8 είναι καθαρό οξυγόνο. To πραγματικό πρόβλημα με αυτά τα παιγνίδια είναι αλλού! Για να ανέβεις από τα 90 στα 174 bar με οξυγόνο σε 11λιτρη φιάλη θέλεις 19 bar από μια 50 λιτρη οξυγόνου. Αρα η ελάχιστη πίεση για να αρχίσεις να κάνεις το μίγμα σου είναι 193+ bar στην 50λιτρη οξυγόνου. Δύσκολα τα βλέπω χωρίς booster pump! |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Τα υπόλοιπα είναι όντως μόνο για θεωρία. |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Συνεπως: Tα μαθηματικα μας ειναι χαλια...! (Γεια σου Ανδρεα.....)
|
||||
|
||||
Μάγος είσαι?
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Όταν έκανα το trimix μου έδειξαν τη διαδικασία γεμίσματος και τις βασικές αρχές και τέλος χωρίς έξτρα πιστοποιήσεις και χρήματα. |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Σαν ύλη μελέτης πάντως έχει να προσφέρει αρκετά περισσότερα από αρκετά άλλα σχολεία ειδικοτήτων. |
|
|