|
||||
|
||||
BCD service
Κάθε πότε χρειάζεται service το bcd;Έχω ένα zeagle stileto(αγορασμένο από extreme divers) δύο χρόνια χωρίς πρόβλημα μέχρι τώρα με 60 καταδύσεις περίπου.Τον Αύγουστο σε ένα liveaboard στην Ερυθρά οι περισότεροι δεν είχαν κάνει ποτέ service στο bcd τους κάποια απ'αυτά πολύ παλαιώτερα απ'το δικό μου.
|
|
||||
|
||||
Απάντηση: BCD service
Αν το BCD δεν έχει κάποια διαρροή το μόνο που χρειάζεται είναι οπτικός ελενχος στις βαλβίδες, ξέπλυμα το εσωτερικό του ασκού με γλυκό νερό και ένας καθαρισμός στο inflator αν και όταν κολλάνε τα κουμπιά του ή αν έχει και αυτό καμιά διαρροή
|
||||
|
||||
Όταν πας για service τον ρυθμιστή σου πήγαινε και το BCD. Δεν έχει ανταλλακτικά που αλλάζουν (εκτός και αν έχει χαλάσει κάτι που δεν φαίνεται) οπότε και το κόστος είναι μικρό.
Εκεί θα σου ανοίξουν το inflator και τις βαλβίδες και θα βάλουν όλα τα μεταλλικά του τμήματα στον υπέρηχο. Έτσι αλάτι και οξείδωση θα καθαριστούν αυξάνοντας το προσδόκιμο ζωής τους και επομένως μειώνοντας τις πιθανότητες να σου χαλάσουν υποβρυχίως. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποια συντήρηση για τον σάκο πέραν από το πλύσιμο. Σίγουρα χωρίς τις βαλβίδες θα είναι ευκαιρία για ένα καλό πλύσιμο εσωτερικά. |
|
||||
|
||||
Mάλον μέσα στο χειμώνα θα το πάω κάποια στιγμή που θα ανέβω Αθήνα.Απ'τη μία θέλω να μου κρατήσει γιατί είναι πολύ καλό κ απ'την άλλη είδα ένα Γερμανό στα 40μ να παλεύει με χαλασμένο bcd κ με προβλημάτισε.
|
|
||||
|
||||
Περα απο το καλό πλύσιμο με γλυκό νερό στο εσωτερικό χρειάζεται και ένα πλύσιμο με σαμπουάν σε ετήσια βάση ειδικό για την εξάλειψη μικρομύκητων.Αυτό μπορεί να το βρει κάποιος σε καταστήματα καταδυτικού εξοπλισμού.
|
|
||||
|
||||
Εγώ έχω ένα OZOR περίπου 8-9 χρόνια, από την εποχή που η Waterproof κατασκεύαζε BCDια.
Δεν του έχω κάνει ποτέ κάποια ειδική συντήρηση, εκτός από το πλύσιμο του με γλυκό νερό. Δουλεύει άψογα (φτου φτου φτου)
|
||||
|
||||
Παράθεση:
τα κανανε καλά τα πραματα... (φτου φτου) τωρα... τσκ τσκ τσκ και αυτή η νεολαία... τσκ τσκ τσκ τσκ τσκ |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
ΟΧΙ ΡΕ ΓΜΤ ... ... πάει το jacket μου ... ... τωρα πρέπει να πάρω καινούργιο ...
|
||||
|
||||
Όχι αν το πας για συντήρηση
|
|
||||
|
||||