|
Νέα, ειδήσεις, πληροφορίες που αφορούν το θαλάσσιο περιβάλλον |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
"Σίγησαν" τα μελτέμια
Η αλήθεια είναι ότι την απουσία των μελτεμιών σε σχέση με περασμένες χρονιές την αντιληφθήκαμε και μας δημιούργησε ερωτηματικά τον Αύγουστο που μας πέρασε. Μία πιθανή επιστημονική εξήγηση λοιπόν…
Από http://www.real.gr/DefaultArthro.asp...=39393&catID=5 Παράθεση:
Ειδικά τις πιθανές περιβαλλοντικές επιπτώσεις στο οικοσύστημα της Μεσογείου δεν θέλω ούτε να τις σκέφτομαι !!! |
|
|||
|
|||
Απάντηση: "Σίγησαν" τα μελτέμια
Εγώ την παρουσία τους την ένιωσα για τα καλά φέτος στο πετσί μου... για 7-8 μέρες φέτος τον Ιούλιο στον Ιστιοπλοϊκό αγώνα ''Κυκλάδες 2010'' μας ξεχαρβάλωσαν (τουλάχιστον τις μισές μέρες)!
Απ' ότι έλεγαν οι πιο έμπειροι του αγώνα ήταν οι πιο έντονες συνθήκες που αντιμετώπισαν τα τελευταία 14 χρόνια σε ότι αφορά την ένταση αλλά και τη διάρκεια του καιρού... Συνεχίζω αισιόδοξος σε αυτό το θέμα Βασίλη αλλά και απαισιόδοξος έχοντας ακόμα την υπόνοια πως η επιστήμη έχει καταντήσει μαριονέτα κάποιων πλανητάρχηδων...
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
Τα καλοκαιρια του '06 και του '10, οντως ειχε στατιστικά , ελαχιστα μελτεμια. Του 07', 08', 09 ειχε πολύ. Ας θυμηθουμε αλλωστε τις τρομερες πυρκαγιες του 07 (ηλεια, παρνηθα) και του 09 (αττικη).
Το καλοκαιρι του 07 το μελτεμι φυσουσε στις Κυκλαδες επι 50 μερες περιπου πανω απο 20 μιλια ενταση, στη διαρκεια της μερας !! Για να ακριβολογησουμε, ως μελτεμι ή ετησία ειναι οι αερηδες που φυσουν στο αιγαιο απο τα μεσα Ιουλιου και μετα, και μεχρι το τελος Αυγουστουμε διευθυνση απο 320 μεχρι 40 μοιρες περιπου. Περα απ αυτο το χρονικο πλαισιο, ειναι απλα βοριαδες. Παντως, πραγματι σε δειγμα 5 τελευταιων περιόδων μελτεμιου, τα 2 ειχαν λειψαριά, κατι ιδιαιτερα σημαντικο απο στατιστικης αποψης. Σιγουρα κατι εχει αλλαξει, κατι δεν παει καλα....
|
|||
|
|||
Φίλε gre είχες καιρό να ομορφύνεις το φόρουμ με το αβατάρ σου
Παράθεση:
|
||||
|
||||