|
...γιατί μια φωτογραφία = χίλιες ...μπουρμπουλήθρες |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Los Salouvardos...
Απλη καταγραφη ανευ επεξεργασιας , ανευ μουσικης
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Physalia : 16-06-11 στις 14:34. |
|
||||
|
||||
Απάντηση: Los Salouvardos...
ωραίος!!
|
|||
|
|||
Τσοκ μερσι Μαρια ! Μου εκανε εντυπωση το κοινο ονομα του στα Αγγλικα , forkbeard (πηρουνογενης) (οσο για το phycis phycis , το αφηνω ασχολιαστο διοτι πρεπει να δειξουμε μια ωριμοτητα και εναν σεβασμο στις επιστημονικες ονομασιες ) . Εκει που ξεκινουν τα δυο "μουστακια" - πηρουνακια , μου μοιαζουν περισσοτερο σαν μια εκδοση χεριων , παρα μουστακιων . Υπαρχει τροπος να μαθουμε καποιες λεπτομερειες για αυτο ?
|
||||
|
||||
Αντιγράφω από την ψαροβάση Ετυμολογία :Greek, phykis, -idos = female of a fish named "phyke", a fish that lives among seaweed, related to goby
|
|||
|
|||
Οσο και να ψαχνω , δεν μπορω να βρω απαντηση στο ερωτημα μου . Υποθεσεις μπορουμε να κανουμε μυριαδες , αλλα στα σιγουρα ....
|
||||
|
||||
φισι φισι ελεγε η ανιψια του οδοντογιατρου στο Νεμο...και προκαλουσε τρομο στα ψαρια του ενυδρειου...
φικι φικι ποιος να ελεγε αραγε...? σοβαρα τωρα...τοσα χρονια εβλεπα αυτο το ψαρι σε τρυπες και σπηλιες και δεν ηξερα οτι λεγεται σαλουβαρδος... thx μιχ... |
|
||||
|
||||
Ίσως να τύχει να ακούσεις ψαράδες να αναφέρονται στο ίδιο ψάρι με τα ονόματα, Μαθιός, Παθιός και Ποντικός.
|
|
|