|
Τώρα με τον νέο νόμο, ποιος μας πιάνει ! Για ρίξτε ιδέες και μοιραστείτε μαζί μας τους μοναχικούς σας υποβρύχιους παραδείσους... |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
Bιβλίο: «Ανεξερεύνητη Υποβρύχια Αττική»
Πρόσφατα έπεσε στα χέρια μου ένα βιβλίο με τίτλο «Ανεξερεύνητη Υποβρύχια Αττική» των Βαγγέλη & Βασίλη Αθανασόπουλου από τις εκδόσεις Road.
Περιγράφει διάφορους γνωστούς και άγνωστους τόπους κατάδυσης στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής. Μου άρεσε ότι έχει για κάθε καταδυτικό τόπο εκτός από την περιγραφή του και μερικές φωτογραφίες δίνονται πληροφορίες για το πως φτάνεις ως εκεί, βαθμό δυσκολίας στην προσέγγιση στο νερό, τι μπορεί να δεις εκεί, βαθμολογία απόλαυσης της βουτιάς. Για τους τόπους με ναυάγια έχει και μερικά στοιχεία για το ναυάγια.
|
|||
|
|||
Απάντηση: Bιβλίο: «Ανεξερεύνητη Υποβρύχια Αττική»
πάρα πολύ μέτριο και πρόχειρο.
θεώρώ οτι μετά βίας αξίζει τα 17 ευρώ που έδωσα. |
|
||||
|
||||
για να το λές σημαίνει ότι έχουν πέσει στα χέρια σου άλλοι οδηγοί-και μάλιστα ξένοι-για να κάνεις σύγκριση...
|
|
||||
|
||||
Ερώτηση: το Τηθυς διαθέτη δανειστική βιβλιοθήκη?
|
||||
|
||||
Ναι υπάρχει Δανειστική Βιβλιοθήκη
|
|||
|
|||
Παράθεση:
όχι δεν έχω διαβάσει άλλους οδηγούς, αλλά γνωρίζοντας τις παραλίες που περιγράφει μπορώ να καταλάβω... δεν έχει χάρτες , δεν έχω αεροφωτογραφίες για να σε βοηθήσει (υπήρχε τότε το google earth) και έχει αρκετές παραλίες σκέτη αμμουδιά μέχρι 10 μέτρα που δεν αποτελούν μέρος για αυτόνομη , επίσης δεν αξιοποιεί τη πυξίδα για να βρείς κάποιες ξέρες που σου λέει στο περίπου που είναι ... |
|
|||
|
|||
Το συγκεκριμένο βιβλίο αποτελεί μια πολύ καλή προσπάθεια, μια και είναι το πρώτο και το μοναδικό για την Ελλάδα.
Πιστεύω ότι σε μια επόμενη έκδοση θα πρέπει να βάλει περισσότερες λεπτομέρειες όσο αφορά την πρόσβαση πχ γεωγραφικό μήκος και πλάτος, κατεύθυνση με πυξίδα κτλ. Εύχομαι να γραφτούν και για άλλες περιοχές υποβρύχιοι οδηγοί. |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Ααα! και τις φωτογραφίες που είναι κουνημένες με άπειρα σωματίδια κλπ, καλό είναι να τις βγάλει γιατί δεν ξεχωρίζει το πρόσωπο του ξαδέρφου
|
||||
|
||||
Πολύ καλή προσπάθεια του Βασίλη.
Παρόλο που το διαδίκτυο μας επιτρέπει να αντλούμε γρήγορα πολλές πληροφορίες για τα καταδυτικά σημεία, το βιβλίο έχει πάντα άλλη αξία. Μακάρι να εκδοθούν πολλοί διαφορετικοί οδηγοί για τα καταδυτικά σημεία της Ελλάδας, που είναι πραγματικά πάρα πολλά! |
|
|