|
Μηχανάκια του διαβόλου? Δε νομίζω... |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
Απάντηση: Ασφαλεια σε Trimix καταδυσεις με rb.
Χωρίς να έχω ασχοληθεί με τα Rb, αλλά διαβάζοντας ξένα περιοδικά, συζητώντας με διάφορους που πιστέυω ότι γνωρίζουν 5 πράγματα για την κατάδυση και παρακολουθώντας συζητήσεις σε διάφορα σοβαρά ξένα forum, πιστεύω ότι οι καταδύσεις με Rebreathers είναι πια μονόδρομος, είδικά όταν μιλάμε για βαθιές (άνω των 70μ) καταδύσεις.
Ακόμα και εάν συγκρίνεις το κόστος για πλήρες σετ για trimix μαζί με το κόστος για το ήλιο, διαπυστώνεις ότι σύντομα έχεις κάνει απόσβεση.
|
||||
|
||||
Ο Θωμάς ρωτάει για την ασφάλεια, δλδ backup συστήματα (ψάχνοντας την αντιστοιχία με τις καταδύσεις ανοιχτού κυκλώματος - DIR style) και όχι για το κόστος απόκτησης και συντήρησης...
...εκτός αν κατάλαβα εγώ λάθος |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Παράθεση:
Θάνος Αγγελόπουλος Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Thanos : 12-06-07 στις 01:18. |
|
||||
|
||||
Νομιζω οτι εχουμε παει λιγο αποτομα σε αυτο το νεο forum σε καταδυσεις με rb και μιγματα.
Δεν ειναι απλο θεμα συζητησης και δεν υπαρχει και πολυ μεγαλη εμπειρια πιστευω για να πουμε κατι ουσιαστικο σε μια τετοια συζητηση και να εκφερουμε (η πλειοψηφια των μελων) γνωμες τεκμηριωμενες. Αν καποιος εχει πραγματικη εμπειρια απο αυτο το ειδος ας μας παραθεσει την γνωμη του, θα ηθελα να πραγματικα να την ακουσω αλλα ας μην κανουμε υποθεσεις. Γιατι δεν αρχιζουμε απο κατι πιο απλο? |
|
||||
|
||||
Πιστεύω πως μέσα στο forum υπάρχουν τα άτομα που έχουν μια εμπειρία τέτοια, που να τους επιτρέπει αν μας κάνουν την τιμή να μοιραστούν μαζί μας το μεδούλι της πληροφορίας που έχουν μαζέψει μέσα σε τόσο χρόνο μελέτης και εμπειρίας. Με αρκετούς από αυτούς σίγουρα θα συζητούσα μια ενδεχώμενη αγορά μου ή κάποιο θέμα ασφάλειας, ζητώντας την γνώμη τους.
Πέρα από αυτό θεωρώ πως μέσα σε ένα forum η ταχύτητα εύρεσης μιας πληροφορίας με τη διαδικασία της απλής ερώτησης και απάντησης (έστω με παραπομπή σε άλλο link για περισσότερες πληροφορίες) εξοικονομεί πολύτιμο χρόνο που μπορεί να χαθεί στο ψάξιμο και δίνει το πλεονέκτημα της διύλησης της σωστής πληροφορίας μέσα από τόμους δεδομένων που υπάρχουν στο διαδίχτυο. Επίσης βρίσκω άκρως ενδιαφέρουσες τις τοποθετήσεις των έμπειρων αλλά και τους προβληματισμούς των άπειρων / λιγότερο έμπειρων! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Σώτος Χριστοδούλου : 12-06-07 στις 13:32. |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Υ.Γ. Α!!! και κάτι άλλο που ξέχασα. Θωμά, υπάρχουν δύτες και δύτες, εδώ που ζω πολλά από τα γερμανόπαιδα πηγαίνουν για κατάδυση με OC ή CCR μόνο και μόνο για να βρίσκονται στο νερό κάνοντας το κέφι τους. Εγώ από την άλλη είμαι δύτης που χρειάζεται αντικείμενο. Και στο νερό θα μπω για να κάνω μια εκπαίδευση ή για να μείνω σε φόρμα. Και την βαθιά κατάδυση θα την κάνω για λόγους πρακτικής και λόγους εμπειρίας, αλλά για να καταδυθώ και να νοιώσω ολόκληρη την μαγεία, όπως την καταλαβαίνω εγώ, χρειάζομαι αντικείμενο. Είτε αυτό είναι ένα ναυάγιο, είτε το ζευγάρωμα των σφυροκέφαλων, είτε οι φωτογράφηση κάποιων παράξενων γυμνοβράγχιων. Το ενδιαφέρον μου και ο στόχος μου είναι ο βυθός, η κατάδυση, ο εξοπλισμός και οι τεχνικές είναι το μέσων για να φτάσω στον στόχο. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Dimitris Galon : 12-06-07 στις 15:35. |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Βασική αρχή όμως είναι ότι καταδύεσαι με αυτά γνωρίζοντας ότι μπορεί να σε προδώσουν ανα πάσα στιγμή. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κουβαλάς μαζί σου αέριο το οποίο μπορείς να αναπνεύσεις από ανεξάρτητη πηγή – το γνωστό bailout. Υπο κανονικές συνθήκες μπορείς να ολοκληρώσεις μια κατάδυση στα 80, 90 ή 100mμε την συσκευή και μόνο. Πρέπει όμως να έχεις μία φιάλη με trimixbailoutγια το μέγιστο βάθος που θα καταδυθείς συν άλλα 1-2 μπουκάλια για να καλύψεις την αποσυμπίεση με ανοιχτό κύκλωμα σε περίπτωση που προκύψει πρόβλημα. Αν δηλαδή καταδύεσαι soloθα χρειαστείς 2 ή 3 μπουκάλια. Μία άλλη λύση είναι το „team bailout“ όπου 2 ή περισσότεροι δύτες μοιράζονται πάνω τους τα αέρια αποσυμπίεσης. Γενικά δηλαδή, τα πράγματα δεν είναι πολύ απλά για βαθιές καταδύσεις με rebreather. Το καλό βέβαια είναι ότι υπο ΚΣ, δεν αγγίζεις αυτά τα μπουκαλάκια με το bail-out, απλά τα κουβαλάς απάνω σου από βουτιά σε βουτιά. Συνεπώς, το θέμα όγκου, βάρους, πλήθους φιαλών κλπ πάει από το παράθυρο. Σκέψου ότι είναι περίπου σα να βουτάς με ανοιχτό κύκλωμα, αλλά έχεις ένα rebreatherστην πλάτη αντί τις διπλές και δεν χρησιμοποιείς τα stage παρά μόνο αν «κάτσει στραβή». /GKAM |
|
|