|
Συζητήσεις για ρυθμιστές, φιάλες και συνδυασμούς τους (διπλές, stage, κλπ) - Υπομονή, στις 100.000 βουτιές εμφανίζονται βράγχια! :-) |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
BROKEN High Pressure Hose <<Miflex>>
Σήμερα ετοιμάζοντας στην αποθήκη το αυριανό set για diving έκανα τα πρώτα συνηθισμένα check…
Ανοίγω κλείστρο και πιάνω να δω το μανόμετρο….σε προσπάθεια να γυρίσω το πρόσωπο του μανόμετρου προς τα εμπρός έσκασε η σωλήνα υψηλής εκεί που ενώνετε με το ρακορ στην κάτω πλευρά….εκεί που έδωσα ακριβώς την πίεση δηλαδή.. Δεν μπορώ να πω πως η κίνηση που έκανα ήταν και η πιο γλυκιά…θα την χαρακτήριζα ίσως λίγο βίαια αλλά πολύ συνηθισμένη…. Πόρισμα.. Οι Miflex υψηλής είναι πολύ ελαστικές με αποτέλεσμα όταν θέλουμε να γυρίσουμε το μανόμετρο να γυρνάμε ολόκληρη τη σωλήνα μαζί , και αυτό έχει ως αποτέλεσμα την άσκηση μεγάλης πίεσης στις ενώσεις με τα ρακόρ…. Δεν ξέρω αν είναι η πρώτη που σκάει διότι έχει βγει στην αγορά το Μάιο του 09’ αλλά θα κάνω μια αναφορά στην εταιρία με φωτογραφίες κτλ… Υποτίθεται πως είναι τεσταρισμενη στα 2000 bar …. Αποτέλεσμα… Εγώ ξαναγυρίζω στις παλιές καλές χοντροκομμένες σωλήνες… Το θέμα “αστοχία υλικού” δεν νομίζω να παίζει εδώ.. Φωτογραφίες αύριο…
www.wetklik.gr Underwater photographer Milonakis Kostas. Wrecks,reefs,Macro life and caves at my facebook page And some video Little Creatures Of Korinthiakos Gulf Lost In The Sea The Coral Garden Down to the Deep CaveDiving At Kefalovruso-Greece |
|
|||
|
|||
Απάντηση: BROKEN High Pressure Hose <<Miflex>>
Εχω Poseidon ρυθμιστες και για να βαλω Miflex θελουν adaptor
οπωτε και δεν εβαλα αλλα δεν στεναχωριεμαι τοσο πολυ καθως εκτος απο εσενα πετυχα και μερικους http://www.yorkshire-divers.com/foru...ba-items-sale/ αλλους που μετα απο παρομοιες εμπειριες τις πουλανε (τις Miflex) και γυρνανε στα παλια |
|
||||
|
||||
Τα είχα διαβάσει πριν λίγο καιρό στο συγκεκριμένο forum και είχα σκοπό να το βάλω στο παρών θέμα ....ευτυχώς δεν είμαι μόνος , υπάρχουν και άλλοι , γιατί στην αρχη (αφου δεν ειχε απαντησεις το θεμα) νόμιζα πως ήταν σπάνιο και κάποιο είδος αστοχίας υλικού , άλλα τελικά....17 σελίδες έχουν γραφτεί εδώ : http://www.yorkshire-divers.com/foru...s-warning.html
www.wetklik.gr Underwater photographer Milonakis Kostas. Wrecks,reefs,Macro life and caves at my facebook page And some video Little Creatures Of Korinthiakos Gulf Lost In The Sea The Coral Garden Down to the Deep CaveDiving At Kefalovruso-Greece |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Εγώ χρησιμοποιώ έναν miflex LP για το δεύτερο στάδιο. Εάν κάποιος έχει ακούσει ή διαβάσει οτι υπήρξαν προβλήματα και με miflex χαμηλής, παρακαλώ θερμά να το πει ! Σας ευχαριστώ! |
|
||||
|
||||
Για τους Miflex LP, δεν έχω ακούσει ποτέ να έχει παρουσιαστεί πρόβλημα...
Αντίθετα για τους HP (ιδιαίτερα των 15cm) έχουν γραφτεί πολλά κατεβατά στα διάφορα forum... εδώ και 2-3 χρόνια έχω αλλάξει όλους τους LP σε Miflex και απ'οτι φαίνεται θα με συντροφεύουν για πολλά χρόνια ακόμα.... |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
|
|
|