|
Δελτία τύπου για ...'στεγνές' επαφές που μας φέρνουν πιο κοντά και μεγαλώνουν την καταδυτική κοινότητα |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
The "Aphrodite" Underwater Photography Competition
έλαβα το παρακάτω e-mail:
Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
Απάντηση: The "Aphrodite" Underwater Photography Competition
Σωστή κίνηση από την άποψη τη διαφήμισης της Κύπρου και του Ζηνοβία αν και τέτοια events (π.χ. με μηδενική συμμετοχή φωτογραφιών portfolio και χωρίς καθόλου επεξεργασία) δεν μου θυμίζουν φωτογραφικό διαγωνισμό αλλά σαφάρι
Ειδικά κάποιοι όροι όπως οι παρακάτω: Παράθεση:
Παράθεση:
ΥΓ: Επίσης δεν έχει καμμία αναφορά στο ποιοί θα
Φοίβος Βιλανάκης :: μερικές φωτογραφίες μου :: Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη fivos : 26-02-09 στις 12:51. |
|
||||
|
||||
έλαβα την παρακάτω ανακοίνωση:
Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
Χωρις να ειμαι φωτογραφος , θεωρω οτι στο θεμα της επεξεργασιας εχουν δικιο (προσωπικη αποψη) . Καιρος ειναι να ξαναδουμε ποιοι ειναι στ'αληθεια οι καλοι φωτογραφοι . Ας μην παιζει ρολο το ποσο καλα εμαθαν ενα προγραμμα στον υπολογιστη τους . Η φωτογραφια γνησια , οπως τραβηχθηκε , ολοκληρη και οχι τμημα της , τα συκα συκα και η σκαφη σκαφη (τα μακρο , μακρο και τα ζουμ , ζουμ και παει λεγοντας) και , απειραχτη τελειως . Η τεχνη να φαινεται στο κλικ . Δεν ειμαι κατα της επεξεργασιας , αλλα ας θυμηθουμε λιγο τις μερες που ο φωτογραφος μετρουσε και οχι ο κομπιουτερας . Η φωτογραφια , οπως και ναχει (επεξεργασια ή μη ) ειναι τεχνη , ας μην το ξεχναμε .
Λεγοντας αυτο , δεν παυω να απολαμβανω και τις επεξεργασμενες φωτο και να συγχαιρω τους δημιουργους τους . Το αποτελεσμα σιγουρα μετραει !
|
||||
|
||||
Μιχάλη στους περισσότερους διαγωνισμούς είτε γίνονται λάιβ υπό μορφή αγώνα είτε γίνεται αξιολόγηση αρχείων που στέλνονται από τους δημιουργούς ηλεκτρονικά, οι φωτογραφίες δε μπορούν να έχουν επεξεργασία.
Προφανώς αρκεί και το έμπειρο μάτι για να καταλάβει κάποιος ποια φωτογραφία είναι αυθεντική και ποια πειραγμένη - ειδικά για τα μέλη επιτροπών - αν και εν κατακλείδι ζητείται και το αυθεντικό αρχείο λήψης Αυτός φυσικά είναι και ο λόγος που υπάρχει και ειδική κατηγορία και επεξεργασμένες φωτογραφίες σε ορισμένους διαγωνισμούς ή ιστοσελίδες διαγωνισμών, οπότε οι διοργανωτές του The "Aphrodite" Underwater Photography Competition δε κάνουν κάτι το πρωτότυπο αλλά ακολουθούν τον γενικό κανόνα. (Σημ. : δεν είναι τυχαίο ότι τη διοργάνωση την έχουν "αναθέσει" στους πολύ έμπειρους Ισραηλινούς και ο κανονισμός είναι αυτός που ισχύει στους εκεί αγώνες χωρίς καμία αλλαγή )
|
||||
|
||||
Εγώ θαυμάζω την κίνηση του διαγωνισμού Υ/Β φωτογραφίας "Αφροδίτη" στη Κύπρο και μακάρι να διοργανώνονταν κάτι αντίστοιχο στα δικά μας τα υπέροχα νερά.
Ρίχνω συνεπώς την ιδέα για μια ενδεχομένως "Διασυλλογική Δράση" μεταξύ 1-2-3 ερασιτεχνικών καταδυτικών Σωματείων για κάτι αντίστοιχο. Το να μιμηθούμε μια καλή ιδέα δεν είναι μεμπτό όπως λέει και το Εγγλέζικο "Imitation is the best form of flattery!". Νομίζω ότι κάτι τέτοιο θα συμβάλλει στη διάδοση της αυτόνομης κατάδυσης και της υ/β φωτογραφίας, θα προβάλλει τα Σωματεία και τη χώρα μας σαν καταδυτικός προορισμό ενώ με προσεκτική επιλογή ενοτήτων και βραβείων, θα αναδειχθούν θέματα όπως οικολογικά, ναυαγιοκαταδυτικά, βιοποικιλότητας και ένα σωρό άλλα μαγικά που κρύβουν οι βυθοί μας. Συμφωνείτε? Αν ΝΑΙ, εγώ προσφέρομαι να βοηθήσω την προσπάθεια αυτή διοργανωτικά.
Beracuda #28 Μέλος ΤΗΘΥΣ “O ΑΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΝΑΙ ΑΓΑΘΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤIΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ“: Jacques-Yves Cousteau, το 1988 έγινε μέλος της Γαλλικής Aκαδημίας με την αναγγελία αυτή! |
|
||||
|
||||
Μεσιέ Βύρων με βρίσκετε απόλυτα σύμφωνη και στην ιδέα αλλά και στο θέμα της εθελοντικής συμμετοχής στη διοργάνωση
|
||||
|
||||
Βύρων, μάλλον ξέχασες τα της τελευταίας ΓΣ... είναι ήδη στο πρόγραμμα
|
||||
|
||||
Μάλλον έχεις δίκιο (θυμάσαι είχα φύγει λόγο περασμένης ώρας πριν το τέλος της Γ.Σ.), όμως ακόμα καλλίτερα, ας το "τρέξουμε" το θέμα, μη μείνει στις καλένδες!
Beracuda #28 Μέλος ΤΗΘΥΣ “O ΑΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΝΑΙ ΑΓΑΘΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤIΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ“: Jacques-Yves Cousteau, το 1988 έγινε μέλος της Γαλλικής Aκαδημίας με την αναγγελία αυτή! |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Λίγη υπομονή, κάποια πράγματα θέλουν το χρόνο τους.