|
Ό,τι ξέρουμε ή θέλουμε να μάθουμε για τους θαλάσσιους οργανισμούς |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
Crinoid shrimp και αλλες ομορφιες σε νυχτερινη στον Ποθητό!
Στην χθεσινη μου νυχτερινη στον Ποθητο (ο καλύτερος καταδυτικός τόπος στο Σαρωνικό) καταφερα επιτελους να εντοπισω και να φωτογραφησω την πρωτη μου συμβιωτικη γαριδα σε κρινοειδες (crinoid shrimp , Periclimenes pothitoensis) στην Ελλαδα...
επισης φωτογραφησα ενα squat lobster (Galatea strigosa) μια Gnathophylum elegans κ μια stenopus spinosus γαριδα φανταζεστε τον ενθουσιασμο μου μετά τη βουτιά και την τεράστια προσμονή του να ξαναβουτηξω εκεί χωρίς να συνοδεύω μαθητές!!!! σαν το χρυσο τριγωνο της ΝΑ ασίας (Lembeh, Mabul, Ambon, North Bali) πουθενά.... ο Σαρωνικός όμως είναι πιο κοντά (κ πιο φτηνά!!!!) |
|
||||
|
||||
Απάντηση: Crinoid shrimp και αλλες ομορφιες σε νυχτερινη στον Ποθητό!
Παράθεση:
|
||||
|
||||
|
|
|||
|
|||
Πολύ εντυπωσιακά ευρήματα για να τα δεις όλα σε μία βουτιά
|
||||
|
||||
συμβιωτική γαρίδα σε κρινοειδές???? απίστευτη τύχη!!!!!
gnanophylum elegans μάλλον δεν έχουμε εδώ πάνω συγχαρητήρια Γιώργο και από παρατηρητικότητα !!!!!!!!!!! βλέπω το μέρος που φωτογράφησες είναι πολύ πλούσιο από ζωή
|
||||
|
||||
Μαρία, και το δικό μου κρινοειδές γιατί δεν έχει γαρίδα
είναι ελατωματικά τα δικά μας δηλαδή κι εγώ θέλω γαρίδα και θα πάω να βρώ αύριο
|
||||
|
||||
εδω εχω μερικες ακομα απο τη δευτερη επισκεψη μου χθες...
ο γνωστος "καθιστος αστακος" , πως αλλιως να πω μαρια-γιαννη ή οποιος αλλος squat lobster? Ακομα μια γαριδα κρινοειδους, η οποια βεβαια δεν ξερω αν ειναι συμβιωτικη ή απλα ξεκουραζεται εκει...πρεπει να ηταν περι τα 3χιλ μηκος μια Κυπραια σε πληρη αναπτυξη για κυνηγι τροφης... και η λεπτομερεια στην προβοσκιδα της και σε ολα αυτα τα κερατομορφα σχηματα που αγνοω πληρως ποια η σημασια τους (αν μπορει να βοηθησει καποιος), ελπιζω να παρατηρησετε και το ροζ σκουληκακι προς τα αριστερα κ πανω που μου μοιαζει με μωρο-σκολοπετρα Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ : 16-07-09 στις 13:13. Αιτία: ορθογραφια |
|
|