Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Σώτος Χριστοδούλου
Πετάω το CD για να παγώσουμε, είμαι φανατικός, έχω κάνει founda, έχω κατεβάσει το επίπεδο σε λιμανίσιο, πιπιλάω τα ίδια και τα ίδια, κάνω πολιτισκό μανιφέστο, δεν ακούω μία από ότι μου λένε, είμαι είρωνας, κοροιδεύω τους άλλους λέγοντάς τους superman, δεν διαβάζω τα άλλα post, και θεωρώ ότι δεν υπάρχει τίποτε άλλο να μάθω.
Α και είμαι ο μόνος που πετάει χαρακτηρισμούς και ζητάει τα ρέστα.
Μήπως έχουμε μπερδευτεί λίγο?
Καλές βουτιές σε όλους!
|
Όχι, δεν έχουμε. Μάλιστα νομίζω ότι είναι το πρώτο σου post που αγγίζεις την αλήθεια.
Με όλη τη καλή μου θέληση θα προσπαθήσω να διασκεδάσω κάποιες από τις εντυπώσεις που σου έχουν δημιουργηθεί με άλλο ένα παράδείγμα.
Όσον αφορά τo ''stroke''. Παλιότερα, γύρω στο 2001 και ενώ είχα κάνει τα tech σχολεία της IANTD παρακαλούσα τον τρίτο της παρέας να κάνει ένα rescue της PADI. Θεωρούσα απαράδεκτο να βαράμε 50αρες και κάτω χωρίς να έχει την παραμικρή εκπαίδευση rescue. Η απάντησή του ήτανε ''...άμα πάθεις κάτι σιγά μη σε βγάλω εγώ από εκεί κάτω με όλα αυτά που κουβαλάς...'' Σώτο μου μετά από σύντομο χρονικό διάστημα (ομολογουμένως και για άλλους, αλλά παρόμοιους λόγους) ξέκοψα. Λοιπόν ναι, τον θεωρώ stroke (stroke=βλαμμένος) και μαζί του πλέον δεν θα πλησίαζα ούτε 100 μέτρα από την παραλία. Εάν θέλεις να με πεις ψωνισμένο για αυτή μου την επιλογή, τότε πες με και θα σου απαντήσω ευχαριστώ. Αυτή φίλε μου είναι η έννοια του stroke. Τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο. Στην PADI ίσως τους λένε unsafe divers, στην Ελλάδα ινδιάνους ή απλά μαλ...ες. Η έννοια είναι ακριβώς η ίδια.
Εάν πλέον θέλεις να σου αποδείξω ότι δεν φυλάμε καμμία μυστική γνώση και ψήνεσαι τόοοοοσο πολύ να δεις τι είναι το RD στείλε μου με pm το e-mail σου και θα σου στείλω το pdf του Τ1. Εσύ μετά ως εκπαιδευτής και πιο αρμόδιος από εμένα να κρίνεις τι και πως θα το μεταδώσεις στο κοινό του forum, μπορείς να ανεβάσεις ένα post κανοντάς το. Ταπεινά μέχρι τα 51 μέτρα... Όταν, ή καλύτερα, εφόσον περάσω το T2, ευχαρίστως να επανέλθω βαθύτερος. Προς το παρόν, κάτω από τα 51 (που είναι και η πλειονότητα των καταδύσεων που κάνω) βουτάω με πίνακες από το VPM-B. Εσύ, επειδή είδα το post σου στο thread του RD όπου αναφέρεις πως έχεις πειστεί ότι ο γράφων κατέχει το θέμα, βούτα εκεί με αυτά που σου λέει.