Θέμα: Stroke test
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 17-06-08, 11:40
Το avatar του χρήστη Andreas Triantopoulos
Andreas Triantopoulos Andreas Triantopoulos is offline

Περιοχή: Αθήνα
Απάντηση: Stroke test

Επειδή εγώ το άρχισα και "φταίω..."

Μερικές σκέψεις...

1. Δεν αρνούμαι (και επειδή εμπιστεύομαι όλους τους φίλους που έκαναν σχολεία GUE) ότι είναι όντως απαιτητικά... αλλά από το απαιτητικό σχολείο έως "άμα δεν το έχεις κάνει" είσαι άχρηστος ως δύτης δεν με βρίσκει σύμφωνο.

2. Εδώ και πάρα πολλά χρόνια έχω αποκτίσει μία ιδιαίτερη αλλεργία στα πράγματα απόλυτα... ίσως η επιρρόη του Σέξτου του Εμπειρικού και οι σπουδές μου δίπλα σε δάσκαλους που μας δίδαξαν να σκεπτόμαστε και να εξετάζουμε τα πάντα, θεωρώντας τα όλα σχετικά, με έκαναν σκεπτικιστή... και άρα δεν δέχομαι ότι υπάρχει μόνο μία αλήθεια.

3. Η ανταλλαγή απόψεων στο internetικό περιβάλλον είναι ίσως το μεγαλύτερο βήμα πολιτισμού τα τελευταία χρόνια. Μέσω αυτών των ανταλλαγών μαθαίνουμε όλοι. Μία συμβουλή μόνο...όταν φωνάζουμε, όταν επιτηθόμεθα, όταν προσβάλουμε, ο άλλος κλείνει τα αυτιά του και διαλογος δεν γίνεται...απλά φωνασκούμε μόνοι μας και γεμίζουμε ψηφικά σκουπίδια, υποβιβάζοντας το μέσο.

4. Το ωραιότερο που έμαθα στην κατάδυση είναι το "what works, works". Kαι άρα η ανάγκη τυποποίησης διαδικασιών, εξοπλισμού κλπ. της ομάδας του Νίκο και του Γιώργου και επιθυμιτή είναι και απαραίτητη. Αλλά δεν θεωρώ ότι υπάρχει ή μία και μόνη σωστή τυποποίηση και είμαι σίγουρος ότι θα συμφωνήσει μαζί μου ο Νίκος. What works for you, might not work for me. Τίποτα δεν είναι απόλυτα λάθος και τίποτα απόλυτα σωστό, είναι όλα person (team), conditions και mission specific.

5. Το πράγμα που εξ'αρχής ενοχλούσε και ενοχλεί με την DIR/GUE είναι ο ελιτισμός της και το απόλυτο που πάντα τον συνοδεύει. Και δυστυχώς αυτό είναι που (ως οργανισμό) τον και θα τον κρατά στην "αφάνεια". Τα πράγματα στη ζωή που προσθέτουν αξία, αποκτούν αξία και σιγα, σιγά γίνονται mainstream ή common wisdom. Όπως το Nitrox, το χταπόδι, το long hose και το isolator manifold. Αυτό είναι και τo test (και όχι μόνο litmus) της DIR/GUE εκπαιδευτικής φιλοσοφίας... εάν επιζήσει, θα επιζήσει γιατί είναι καλύτερη (η θεωρία της εξέλιξης του Darwin έχει εφαρμογή και σε άλλα πράγματα...). Εάν όχι, οι strokes απλά θα γελάνε (κακώς βέβαια..). Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι τουλάχιστον κάποια από τα καλά της θα επιζήσουν και θα γίνουν common wisdom.

Μέχρι τότε, εγώ τα φοράω διπλό σάκο και κλιπς στο harness μου αλλά δεν θα κοιτάω με στραβό μάτι το one-piece harness (θα έχω απλά, καλά ακονισμένο το μαχαίρι μου να το κόψω με τη μία εάν χρειαστεί.)!

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Andreas Triantopoulos : 17-06-08 στις 13:05.
Απάντηση με παράθεση