Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 02-09-08, 21:07
Το avatar του χρήστη Panagiotis
Panagiotis Panagiotis is offline

Απάντηση: 12.08.2008 - Διασυλλογικό ΟΧΙ στους Αγώνες Ψαροτούφεκου

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Physalia Εμφάνιση μηνυμάτων
επίσης και των δικών μας Big-Blue, Panagiotis και όποιου άλλου έχει άποψη περί ψαρέματος και θηραμάτων.
Μαρία, νομίζω τα σχόλια του ίδιου μέλους που δημοσίευσε τα αποτελέσματα στο φόρουμ greekdivers είναι ιδιαίτερα ενδιαφέροντα και δείχνει πως αντίστοιχες οικολογικές ανησυχίες υπάρχουν σε όλους μας..

Και φυσικά πιστεύω πως εκεί θα έπρεπε να επικεντρωθεί με νηφαλιότητα η όλη συζήτηση, και όχι σε ανταλλαγή πυρών, έστω και αν κάποια εκατέρωθεν σχόλια ήταν εν βρασμώ.

Σχετικά με τα αποτελέσματα (γιατι δεν μιλάμε για απλά νούμερα, αλλα για θύματα - θηράματα), για να ήμουν σίγουρος πως θα μπορούσα να έχω μια σχετικά αντικειμενική άποψη, θα έπρεπε να είχα τις εποχές που ασχολήθηκα με το Υ/Ψ, την δυνατότητα ή την ικανότητα, να τύχω και εγώ σε μια ψαρευτική ημέρα που να μπορούσε να μου δώσει τον αριθμό των θηραμάτων που διάβασα στα αποτελέσματα, και εγώ να κατάφερνα να αντισταθώ και με να "έπαιρνα" αυτά που πιθανόν θα μου όριζε ο νόμος, ή η οικολογική συνείδηση που ίσως θα είχα.
Επειδή λοιπόν οι δικές μου επιδόσεις απείχαν πολύ (μα πάρα πολύ) απο αυτές που θα "επρεπε" ώστε να διαμορφώσω άποψη, δεν μπορώ να ξέρω το πως θα ενεργούσα, άρα δεν το θεωρώ και τίμιο να κατακρίνω αυτους που κατάφερνουν αυτο που κατάφερνουν.

Ξέρω πως η παραπάνω αναφορά μου θα ακούγεται να ακροβατεί εντός-εκτος θέματος, αλλά επειδή ουκ ολίγες φορές έγινε (κατα την γνώμη μου λανθασμένα) σύνδεση των αγώνων υποβρυχίου ψαρέματος, με την ίδια την δραστηριότητα του υ/Ψαρεματος, θεώρησα σκόπιμο να την αναφέρω, βασιζόμενος στην ίδια λογική, την οποία θα ονόμαζα "σύγχιση".

Σχετικά με τους αγώνες τωρα..

Μπορεί να μην είχα ποτέ την δυνατότητα να συμμετέχω με αξιώσεις σε αγώνες, αλλά και να την είχα δεν θα την αξιοποιούσα κατ΄αυτόν τον τρόπο γιατι απλά δεν πολυσυμπαθώ οποιοδήποτε αγώνα, εμπεριέχει και θύματα εκτός απο αντιπάλους.
Παρ΄ολα αυτά, ο καθένας δικαιούται να έχει την άποψη του, είτε μας αρέσει είτε όχι, οπότε δεν εχω λόγο να κατακρίνω κανέναν εκ των υποστηρικτών των αγώνων.
Το σημείο που χρήζει προσοχής, είναι αυτό του νόμου.
Διαβάζοντας το σχόλιο του κ. Δετοράκη, θεώρησα πως πραγματικά ο νόμος υπερισχύει πάντων οπότε απο αυτήν την πλευρά, ενδεχομένως πέραν του "ηθικού" μέρους, (που είναι και υποκειμενικό θέμα) να υπάρχει και νομικό, που είναι ξεκάθαρο.

Τελικά, κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, είναι νόμιμος αυτός ο αγώνας?
Και δεν είναι ρητορική η ερώτηση, απλά εξακολουθώ να μην έχω καταλάβει (ενδεχομένως κάτι μου διέφυγε απο την ροή της συζήτησης) με ποιόν τρόπο παρακάπτονται τα θεσπισμένα απο τον νόμο όρια, και παρακαλώ να μου πείτε, (η να μου επαναλάβετε) τον φορέα που δίνει άδεια ή καλύτερα καταλύει τις σχετικές διατάξεις.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα άποψη που άκουσα πολύ πρόσφατα, έλεγε:
"Aγώνες υποβρύχιας αλιείας? Μάλιστα! Ας προσαρμοστούν απολύτως με τα θεσπισμένα όρια αλιευμάτων, και ας γίνονται όποτε θέλουν!"

Και η παραπάνω θέση, απαντά κατα την γνώμη μου και στο ερώτημα που άκουσα απο κάποιον φίλο, σχετικά με την διαφορά μιας μεγάλης ψαροτουφεκάδικης παρέας, απο τους συμμετέχοντες σε εναν αγώνα.

Η μεν παρέα, θα μπορεί ανα πάσα στιγμή να ελεγθεί για τα αλιεύματα της, (και να τιμωρηθεί αν ενδεχομένως παραβίασε τον νόμο), ενώ οι αγωνιζόμενοι, μπορούν να χτυπήσουν 8 ροφοειδή εκαστος και ημερησίως, χωρίς περεταίρω προβλήματα. (αν πράγματι παρακάμπτεται ο νόμος όπως προανέφερα)

Δεν είναι σημαντική αυτή η διαφορά? Τι λέτε?

Δηλώνοντας εξ αρχής, άγνοια,(μην βιαστείτε να με πυροβολήσετε) θα ήθελα να ρωτήσω τους γνώστες αν πιστεύουν πως πέραν της ευγενής άμιλλας και της ικανοποίησης της πιθανής νίκης, υπάρχουν και περισσότερα δέλεαρ για την διάκριση σε εναν τέτοιου είδους αγώνα, σε τόσο μεγάλα βάθη κλπ κλπ.
Και ο λόγος που ρωτάω?

Η οικογένεια των υποβρυχίων κυνηγών είναι πραγματικά τεράστια. Με μια μικρή ματιά στον αριθμό των μελών ας πούμε που συμμετέχουν σε ένα φόρουμ, σίγουρα θα εντυπωσιαστούμε. Και μεγάλη οικογένεια, σημαίνει και μεγάλη αγορά!
Πιθανον (δηλωσα ειλικρινή άγνοια), κάποιοι απο τους συμμετέχοντες να εκπροσωπούν καταδυτικές σχολές ελέυθερης κατάδυσης, ή καταστήματα πώλησης εξοπλισμού ή οτιδήποτε σχετικό, οπότε η πιθανή διάκριση να τους αποφέρει και σχετική επαγγελματική καταξίωση.

Μήπως τελικά και κατα βάθος, αυτοί οι άνθρωποι είναι αυτοι που εχουν και το μεγαλύτερο συμφέρον απο τους αγώνες, οπότε πολύ λογικά τους στηρίζουν, (και καλά κάνουν, επαγγελματίες είναι) γιατι είναι σαν μια "μονομαχία" σχολών-καταστημάτων-εξοπλισμού-αντιπροσώπων?
Γιατι σε αυτή τη δραστηριότητα υπάρχει και η δυνατότητα άμεσης σύγκρισης (αυτος έβγαλε πιο μεγάλο ψάρι, άρα σε αυτον θα πάω και σαν το δικό του όπλο, στολή πέδιλα θα αγοράσω)

Φυσικά και δεν κατηγορώ, απλά προσπαθώ να καταλάβω.

Πάλι καλά που στην αυτόνομη, δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα γιατι θα είχε ουρά το ΝΝΑ, μιας που η παραπάνω τακτική (του καλυτερότερου) είναι και μέσα στον Ελληνικό κώδικα dna..

Κλείνοντας, θα επαναλάβω την ιδέα σχετικά με αγώνες, αυστηρά εντός των ορίων.
Απο "αθλητικής" άποψης, θα είχαν και περισσότερο σασπένς, μιας που θα ήταν "στα μέτρα όλων" και θα μπορούσε να αναδειχθεί νικητής ο καθένας.
(και απο οικολογικής, με εναν πρόχειρο υπολογισμό σήμερα θα ζούσαν 18 ροφοειδή περισσότερα, απο έναν αγώνα και μόνο)
Απάντηση με παράθεση