Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 03-06-10, 09:58
RNA

Απάντηση: Ντοκιμαντέρ: «Πατρίς» απολεσθέν το 1868 - 30.01.2008, Μουσείο Μπενάκη

Έχεις απόλυτο δίκιο σε όλα όσα αναφέρεις.

Πριν από κάποια χρόνια είχα πάει σε ένα σεμινάριο του ΙΕΝΑΕ και θυμάμαι ακόμα τα λόγια της αρχαιολόγου που έλεγε ότι πριν αποφασίσουν να κάνουν οτιδήποτε εκπονείται σχέδιο το οποίο περιλαμβάνει όχι μόνο την ανέλκυση αλλά και την συντήρηση των ανελκυσθέντων αντικειμένων ως βασικό παράγοντα για την λήψη απόφασης ανέλκυσης των δειγμάτων και τηρείται κατά γράμμα.

Σε αυτή την περίπτωση ακόμα και σήμερα δεν έχω καταλάβει τι πήγε στραβά και η ρόδα έμεινε όπως έμεινε

Μείνανε από χρηματοδότηση?
Δεν το είχαν σχεδιάσει σωστά και ξέμεινε?
Δεν υπήρχαν άτομα να κάνουν την συντήρηση?

Το τελευταίο δεν παίζει γιατί αν θυμάμαι καλά στο ντοκιμαντέρ δείχνει συντηρητές να συντηρούν τα άλλα κομμάτια που ανελκύστηκαν.

Όπως και να έχει πάντως είναι κρίμα και άδικο να ξεμένει κάτι τόσο μεγάλης αξίας στο καρνάγιο και να σβήνει μέρα με την μέρα.

Τώρα αναφορικά με το ντοκιμαντέρ, θεωρώ πως αφού βραβεύτηκε μία προσπάθεια από τις ελάχιστες Ελλήνων που έχει να κάνει με την προβολή του Ελληνικού στοιχείου και της Ελληνικής ιστορίας είναι καλό. (Και μένω μόνο σε αυτό. Ετσι και αλλιώς το ντοκιμαντέρ στα δικά μου τα μάτια είναι ξεκάθαρο πως δεν απευθύνεται σε αμιγώς καταδυτικό κοινό αλλά στο ευρύ κοινό)

Σίγουρα πάντως ένα ντοκιμαντέρ με την συνέχεια και το τι έγινε μετά νομίζω πως και πάλι θα ήταν αξιόλογο. (και ας μην πήγαινε για διαγωνισμό)
Απάντηση με παράθεση