Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ'  

Επιστροφή   Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ' > Καταδυτικός Εξοπλισμός > Ρυθμιστές Αναπνοής και Φιάλες
Εγγραφή Forum Συχνές Ερωτήσεις Λίστα Μελών Ημερολόγιο

Συζητήσεις για ρυθμιστές, φιάλες και συνδυασμούς τους (διπλές, stage, κλπ) - Υπομονή, στις 100.000 βουτιές εμφανίζονται βράγχια! :-)

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 31-03-09, 19:45
Το avatar του χρήστη rampidis
rampidis rampidis is offline

Περιοχή: Αθήνα
Απάντηση: Πρώτο στάδιο ρυθμιστή Self made

Εφόσον σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε το πρώτο κομμάτι ήταν μια επιτυχία. Από εδώ και πέρα πρέπει να γίνουν πάρα πολλές δοκιμές του ρυθμιστή σε διάφορες συνθήκες και για πάρα πολλές ώρες. Και η αστοχία θα έρθει κάποια στιγμή, και οι νέες ιδέες θα έρθουν, και οι βελτιώσεις με τη σειρά τους. Έτσι αποκτάται τεχνογνωσία, σιγά σιγά και με βήματα... Με υπομονή...

Τώρα για τον έλεγχο του ρυθμιστή. Μια ιδέα είναι να προσομοιαστούν οι συνθήκες λειτουργίας του ρυθμιστή κατά σε ελεγχόμενο περιβάλλον. Για παράδειγμα να τοποθετηθεί ο ρυθμιστής και μια φιάλη σε μια μικρή δεξαμενή και με κάποιο τρόπο να εφαρμόζονται περιοδικές υποπιέσεις στο 2ο στάδιο (ώστε να προσομοιαστεί ανθρώπινη αναπνοή). Αυτό θα μπορούσε να γίνει πχ με χρήση ενός σχετικά απλού μηχανισμού εμβόλου (και με κατάλληλη σχεδίαση). Είμαι σίγουρος πως ο σχεδιαστής της ομάδας κάτι θα έχει στο μυαλό του! Έτσι θα μπορούσε να ελεγχθεί ο ρυθμιστής για πάρα πολλές ώρες χωρίς κανένα σοβαρό κόπο ή κίνδυνο, και μάλιστα για διάφορες παραμέτρους (θερμοκρασία νερού, παροχή αέρα, τύπο εισπνεόμενου αερίου κτλ). Σχετικά τώρα με την επίδραση της εξωτερικής πίεσης (επίδραση βάθους)... Και γι'αυτό είμαι σίγουρος πως ο σχεδιαστής κάτι θα σκεφτεί, με τον καιρό...

Αλλά δε γίνονται όλα μαζί. Ένα ένα βήμα τη φορά. Και όσο το επίπεδο θα ανεβαίνει τόσο φαντάζομαι και η ομάδα (αν έχει σκοπό να συνεχίσει την προσπάθειά της) θα αρχίσει να ψάχνει και για πιο σύνθετες λύσεις, πιο βαριά επιστημονικά-ερευνητικά άρθρα, πατέντες κτλ. Είναι πιθανό να δούμε ακόμα και κάποια καινοτόμα ιδέα! Και μάλιστα κατά τη γνώμη μου είναι πιο πιθανό να προκύψει καινοτομία από άτομα που δεν έχουν την απόλυτη εξειδίκευση πάνω σε ένα αντικείμενο, καθώς με την εξειδίκευση καλουπώνεται και η σκέψη και δε μπορεί να ξεφύγει από τα τετριμμένα...

Σε κάθε περίπτωση το πρώτο βήμα που έγινε είναι πάρα πολύ σημαντικό (ίσως το πιο σημαντικό!) και μόνο επιβράβευση του αξίζει κατά τη γνώμη μου. Εγώ προσωπικά θα κρατήσω τις (πάρα πολλές!) επιφυλάξεις μου για να τις παραθέσω ως προτάσεις για διερεύνηση, εξέλιξη και βελτίωση για το μέλλον!

Φιλικά,

ΗΡ
Απάντηση με παράθεση

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Forum Jump

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 13:33.