Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ'  

Επιστροφή   Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ' > Καταδυτικός Εξοπλισμός > Ρυθμιστές Αναπνοής και Φιάλες
Εγγραφή Forum Συχνές Ερωτήσεις Λίστα Μελών Ημερολόγιο

Συζητήσεις για ρυθμιστές, φιάλες και συνδυασμούς τους (διπλές, stage, κλπ) - Υπομονή, στις 100.000 βουτιές εμφανίζονται βράγχια! :-)

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 31-03-09, 20:07
Το avatar του χρήστη ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ is offline

Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Απάντηση: Πρώτο στάδιο ρυθμιστή Self made

δεν υπαρχει ουτε μια διαφωνια με αυτα που γραφει ο rampidis...

μαλλον εχουν παρεξηγηθει εντελως οι προθεσεις μου....

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 31-03-09, 21:22
Το avatar του χρήστη rampidis
rampidis rampidis is offline

Περιοχή: Αθήνα

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ Εμφάνιση μηνυμάτων
δεν υπαρχει ουτε μια διαφωνια με αυτα που γραφει ο rampidis...

μαλλον εχουν παρεξηγηθει εντελως οι προθεσεις μου....
Καμία διάθεση αρνητικής διάθεσης ή κριτικής σε αυτά που είπες Γιώργο (εξάλλου δίκιο έχεις!). Απλά και γω σαν μηχανικός και κατά μια έννοια και "δημιουργός" (αφού ανήκω στο χώρο της Ε&Τ) έχω την τάση να είμαι υπερ-προστατευτικός με τις νέες δημιουργίες-ιδέες-κατασκευές και τους εμπνευστές τους... Και επειδή ξέρω πόσο εύκολο είναι να αποθαρρύνεις κάποιον... παίρνω κατευθείαν αμυντική (και πιθανόν υπερβολική) στάση υπέρ του!

Σε καμία καμία περίπτωση πάντως αρνητική διάθεση σε όσα λέω!

Υ.Γ. Θα ήταν ενδιαφέρον πάντως να μάθουμε ποια είναι τα πλάνα της ομάδας για ποιοτικούς ελέγχους, μελλοντικές βελτιώσεις κτλ
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 31-03-09, 21:52
Το avatar του χρήστη seafarer
seafarer seafarer is offline

Περιοχή: ΡΕΘΥΜΝΟ

Βρε παιδια ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ!!!!!
Παλι θα ξεφυγει το θεμα και θα πλατιααααααασει
Μην αναλωνεστε σε posts που ξεφευγουν απο το θεμα....

1ον Εχει δικιο ο Γιωργος για τις ανησυχιες του (υψηλες πιεσεις ειναι αυτες)
Το εγραψε και ο Φοιβος (μην τρελλαθουμε) και δεν ειναι μασκα ή πεδιλα ετσι?
Εδω συμφωνουμε ολοι νομιζω.

2ον Νομιζω (ολοι μας ανεξαιρετως) επικροτουμε την προσπαθεια και μενουμε προς το παρον σε αυτο καθ'αυτο το γεγονος της δημιουργιας.

Τωρα, ενα μεγαλο θεμα ειναι (και σωστα επισημαινει ο Γιωργος) το γεγονος της εξισου καλης λειτουργιας και παροχης κατω απο ολες τις συνθηκες.
Προς το παρον δουλευει και δεν εχουμε παρα να περιμενουμε να περασει απο διαφορα τεστ υποβρυχιως.

Ειναι γεγονος οτι στην αγορα κυκλοφορουν αρκετοι ΝΟ-ΝΑΜΕ ρυθμιστες πιεσης (Ιταλικοι / Αμερικανικοι κ.α.)
Προσωπικα εχω 2 τετοια κομματια και σας πληροφορω δεν εχουν κανενα προβλημα σε πολλες καταδυσεις που εχουν με τα σχολεια.
Το θεμα που μπαινει ειναι γιατι ολοι μας δεν αγοραζουμε εναν τετοιο φθηνο ρυθμιστη και ζηταμε παντα για προσωπικη μας χρηση τον καλυτερο και ακριβοτερο?
Αλλα αυτο καλυτερα να μην το συζητησουμε ΕΔΩ!
Ας γινει ενα σχετικο post - Θερμη παρακληση.
https://kostasandreadis.wordpress.com/
https://www.facebook.com/kandreadis
https://www.facebook.com/guidedivingmanual/
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 31-03-09, 23:14
Το avatar του χρήστη Μυλωνάκης Κων/νος
Μυλωνάκης Κων/νος Μυλωνάκης Κων/νος is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Περιοχή: Χανιά

Καταρχήν σας ευχαριστούμε όλους για τα καλά σας λόγια !!!
Ελπίζω να σας εκπλήξουμε και με τις επόμενες κατασκευές μας!!!

Παράθεση:
ΥΓ ουσιαστικα το ποστ μου εχει ως σκοπο να βγει ο χρηστος και ο κωστα και να μου εξηγησουν που κανω λαθος στο συλλογισμο μου...

να καταλαβω αν το να φτιαξεις ενα ρυθμιστη αναπνοης ειναι κατι το οποιο θελει μονο ακριβεια στον τορνο και τιποτα αλλο....
Γιώργο το να δουλέψεις ένα τόρνο (και κάποια αλλά εργαλεία) με τέτοια ακρίβεια ώστε να πετυχεις τις ανοχές ενός πρώτου σταδίου είναι από απίστευτα δύσκολο (ακατόρθωτο) μέχρι πολύ εύκολο έως και γελοίο!!!
Όλα έχουν να κάνουν με την υπομονή σου , το μεράκι σου και την εμπειρία σου....

Ο ρυθμιστής κατασκευάστηκε και μαζί εκπλήρωσε ένα όνειρο ζωής για το Χρήστο και μένα και ο σκοπός δεν είναι εμπορικός.
Δεν έχουμε σε καμία περίπτωση τη διάθεση να τον δανείζουμε δεξιά και αριστερά για βουτιές , παρά μόνο για δοκιμές στις δικες μας βουτιές που με τον καιρό θα δούμε και τα αδύνατα σημεία του…(που μάλλον με σχεδιαστή το Χρήστο δεν παίζει κάτι τέτοιο) αλλά λέμε τώρα!!

Ναι έχουν να κάνουν μόνο με υλικά-κατεργασία-ανοχές και ακρίβειες….όλα τα άλλα είναι design και καινοτομίες που κατά καιρούς κάνουν τη διαφορά στη οψη αλλά όχι στη βασική ιδέα της κατασκευής.
Ρυθμιστές πίεσης έφτιαχναν πολλά χρόνια πίσω οι εταιρίες κατάδυσης και όχι μόνο…
Οι ρυθμιστές του Χρήστου είναι 25ατιας….φαντάζεσαι την τεχνολογία τότε?
Τίποτα…ένα απλό τίποτα (σε σχέση με σήμερα)…και όμως έφτιαχναν ρυθμιστές…δεν είναι δα και τόσο σπουδαίο…
Βάζω στοίχημα ότι εάν έβλεπαν τα μηχανήματα που χρησιμοποίησα εγώ για αυτή τη κατασκευή θα πίστευαν ότι κατέβηκα από τον Άρη…(δεν λέω το φεγγάρι γιατί τότε είχαν πάει)…αν και γω είμαι αυτός που αναρωτιέμαι πως τα έφτιαχναν τότε…
Πιστεύω να καταλαβαίνεις τι θέλω να πω…δεν παρακάμπτω σε καμία περίπτωση ούτε την ασφάλεια και την ποιότητα αν και αυτό αφορά εμένα και το Χρήστο διότι δεν έχουμε όπως είπα εμπορικό σκοπό!!!

Ακόμα έχουμε πολλά τεστ να κάνουμε πάνω σε αυτό το κομμάτι και σύμφωνα με τα (ισως) νέα δεδομένα να προχωρήσουμε σε ένα ακόμα πιο εργονομικό πρώτο στάδιο…

Για μένα είναι απόλυτα δεκτοί και κατανοητοί όλοι οι προβληματισμοί και τα ερωτήματα σας για αυτό και με το Χρήστο θα προχωρήσουμε σε όσους παραπάνω ελέγχους μπορούμε για να βεβαιωθούμε στο μέγιστο ότι πρώτα από όλα αυτά που κάνουμε είναι ασφαλή για τους εαυτούς μας .
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Forum Jump

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 22:16.