![]() |
|
|
||||
|
||||
Απάντηση: Stroke test
Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Τώρα για τα skills που αναφέρθηκαν ο NickVas και ο Thanos. Και χάρηκα που ο NickVas ανέφερε τα στοιχεία της DAN. Από τη δουλειά μου έχω μάθει ότι η προσωπική εμπειρία και πειρα είναι πολύ σημαντική, αλλά δε μου φτάνει για να υιοθετήσω κάτι χωρίς επεξεργασία, όποιος και αν είναι αυτός. Σίγουρα είναι κάποιοα skills που μπορούν να σε βγάλουν από πολύ δύσκολες καταστάσεις, τα οποία όσο πιο καλά τα κατέχεις, τόσο πιο καλά για σένα. Αλλά προσωπικά δεν εντυπωσιάζομαι με τα skills, όχι γιατί ο ίδιος τα κατέχω, καμία σχέση, αλλά θα παραθέσω το ακόλουθο παράδειγμα: Aς υποθέσουμε ότι κάποιος ασχολείται με κατι που απαιτεί μεγάλη δεξιότητα και πολύ λεπτές κινήσεις στα χέρια, με αντανακλαστικά που μπορεί να κάνουν τη διαφορά σε απειροελάχιστο κλάσμα του δευτερολέπτου. Ακούγεται λογικό, αν το βλέπεις απ΄έξω, αυτός ο άνθρωπος να εξασκηθεί ώστε ό,τι κίνηση κάνει με το δεξί του χέρι (ας υποθέσουμε ότι είναι δεξιόχειρας) να μπορεί με την ίδια ευκολία να την κάνει και με το αριστερό. Μπορώ να διαβεβαιώσω ότι το 95% των ανθρώπων, δηλαδή πρακτικά όλοι, μπορούν με αρκετή εξάσκηση να τα καταφέρουν, άλλοι με λιγοτερη και άλλοι με περισσότερη προσπάθεια. Επίσης μπορώ να διαβεβαιώσω ότι το να μπορεί κανείς να κάνει με το αριστερό ότι και με το δεξί (δε λέω το αριστερό να είναι άχρηστο) στο συγκεκριμένο παράδειγμα, δεν τον κάνει πιο αποτελεσματικό, αλλά μόνο πιο φαντεζί... Αποτελεσματικός είσαι όταν μπορείς να χρησιμοποιήσεις το μυαλό σου και η γνώση σου για να οδηγήσεις αυτά που έμαθες στην πρακτική σου εκπαίδευση, χωρίς να είσαι υπεράνθρωπος. Επίσης έχω μαθει ότι η ευελιξία είναι κλείδί στην αποτελεσματικότητα. Το πλάνο επίσης. Έχω δει πολλούς φαντεζί τύπους να είναι πολύ λιγότερο αποτελεσματικοί από άλλους λιγότερο "skilled"...'Οποιος κατέχει αυτά τα "skills", είναι λογικό να τα πλασσάρει σαν ατού, αφού τα απέκτησε με κόπο. Αυτό από την άλλη δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να προσπαθούμε διαρκώς να γινόμαστε καλύτεροι. Και κάτι άλλο. Από όλους έχουμε να μάθουμε κάτι, σε όποια σχολη, οργανισμό ή oμάδα κιαν ανήκουν. |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Εδώ νομίζω ότι κάνεις λάθος. Σε όλους τους οργανισμούς εκπαίδευσης δίνεται βάρος στο να αποκτήσει ο μαθητής ορισμένα skills, muscle memory κτλ κτλ. Δεν είναι θέμα πλασαρίσματος. Για να γίνω πιο σαφής υπάρχουν πράγματα στα οποία πρέπει να χρησιμοποιείς το μυαλό σου και πράγματα τα οποία πρέπει να είναι αντανακλαστικά στιγμιαία, muscle memory. Η πλευστότητα (εφόσον σε αυτή αναφερθήκαμε αρχικά πριν γενικολογήσουμε για χέρια, πόδια κτλ), ανήκει στο muscle memory. Η τέλεια - ή μάλλον η όσο το δυνατόν καλύτερη - πλευστότητα ειδικά στην τεχνική κατάδυση είναι ατού. Δηλαδή ενώ θα συμφωνήσω εν μέρει (εν μέρει λέω) με τον Γιώργο (Δελβερούδη) ότι για το ειδος του diving που κάνει ίσως είναι overkill, στην τεχνική κατάδυση όποιος πει ότι η πλευστότητα είναι ''φαντεζί'' μάλλον πάει να χαρακτηριστεί (από εμένα τουλάχιστον) ... ξέρεις να μην πω την απαγορευμένη λέξη και με συγκρίνουν με κάποιον σφίχτη... σημειωτέον δε ότι η GUE δεν λέει κάτι διαφορετικό από άλλους οργανισμούς σε αυτό. Απλά το πως και σε ποιό βαθμό το μαθαίνεις κάνει τη διαφορά... είναι σαν να συγκρίνεις εκπαίδευση σε σχολή οδηγών με εκπαίδευση στον Ιαβέρη... έχω πάει και στα δύο και μπορώ να συγκρίνω και να βγάζω τα συμεράσματά μου. Εσύ; |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Πάλι θα με βάλεις σε έξοδα... αλλά άμα το κάνω και περάσω βέβαια και δεν μου αρέσει και παραμείνω stroke όμως... θα σας φαέι η μαρμάγκα!!!
|
||||
|
||||
Παράθεση:
ατςςςςςςς... Νικολάκης o large |
|
||||
|
||||
it's a deal!
|
||||
|
||||
Για το θέμα της απόστασης, αυτά που είπε ο Νίκος ισχύουν υπό τη βασική προϋπόθεση πως όλοι οι δύτες έχουν την ίδια εκπαίδευση. Υπάρχουν τεχνικές και διαδικασίες που είναι αδύνατο να εξηγηθούν μέσα από posts εκτός αν κάτσουμε να γράψουμε ολόκληρο manual και ανεβάσουμε μαζί και video clips .
Οι λεπτομέρειες λοιπόν, με τις μπύρες που θα κεράσει ο NickVas μιας που τον βαραίνει το πορτοφόλι του αυτές τις μέρες ![]() (σου πληρώνει και ένα DIR-F αν κατάλαβα καλά...) /GKAM ![]()
|
||||
|
||||
καλά κατάλαβες... υπό την προύποθεση ότι δεν θα αποχωριστώ το stroke status μου μετά....
|
||||
|
||||
Aντρέα, τα links έχουμε δει μαζί παλαιότερα. Κοίτα την κατηγορία F60-F69.
Ο Σώτος Χριστοδούλου έχει κάνει διδακτορικό σχετικά με την ερώτησή σου, οπότε θα σου απαντήσει. NickVas, νομίζω ότι δε διαφωνούμε επί της αρχής, αν διαβάσεις προσεκτικά τα post μου θα το δεις. Απλά εκφραζόμαστε διαφορετικά. |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||