Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ'  

Επιστροφή   Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ' > Σχετικά με την Αυτόνομη Κατάδυση > Εκπαίδευση, Προβληματισμοί και Εμπειρίες
Εγγραφή Forum Συχνές Ερωτήσεις Λίστα Μελών Ημερολόγιο

Ας μοιραστούμε τις εμπειρίες μας, για ακόμη πιο απολαυστικές βουτιές...

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 18-06-08, 17:15
fivos fivos is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Περιοχή: Αθήνα, Αγ.Ανάργυροι
Απάντηση: Πως φουσκώνουμε/απελευθερώνουμε ένα DSMB?

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Manta Εμφάνιση μηνυμάτων
Δες αυτό απο μιά γρήγορη αναζήτηση

http://www.divemagazine.co.uk/news/a...AN=2618&v=4&sp=
Ωραίο το link
Δίνει διάφορες χρήσιμες συμβουλές αλλά κάτω-κάτω στα TOP TIPS λέει το εξής (χωρίς να το δικαιολογεί):

Παράθεση:
* Never use your primary regulator or exhaled air to inflate a buoy.
Παλιά 18-06-08, 17:40
Το avatar του χρήστη Andreas Triantopoulos
Andreas Triantopoulos Andreas Triantopoulos is offline

Περιοχή: Αθήνα

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο fivos Εμφάνιση μηνυμάτων
Ωραίο το link
Δίνει διάφορες χρήσιμες συμβουλές αλλά κάτω-κάτω στα TOP TIPS λέει το εξής (χωρίς να το δικαιολογεί):

Δεν κάνουμε επίτηδες free flow στο ρυθμιστή γιατί κινδυνεύει να κολλήσει και να χάσουμε όλο το αέριο...
Παλιά 18-06-08, 17:51
Το avatar του χρήστη akef
akef akef is offline

Περιοχή: ΑΘΗΝΑ

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο fivos Εμφάνιση μηνυμάτων
Ωραίο το link

Αν σου φύγει το DSMB την ώρα που το γεμίζεις (έτσι όπως κάνει ο Αντρέας στο video) υπάρχει πιθανότητα να μπλεχτεί στον ρυθμιστή και να σου τον παρει από το στόμα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-06-08, 18:36
Το avatar του χρήστη neokles
neokles neokles is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Περιοχή: Ν. Ψυχικό

Γενικά αν μπλεχτεί πάνω μας την έχουμε κάτσει μια που μια άνοδος έστω για μερικά μέτρα είναι εγγυημένη

Πάντως και μένα έτσι μου το έχουν δείξει, γέρνω το κεφάλι και εκπνέω με τον ρυθμιστή στο στόμα, αλλά το reel το αφήνω να ξετιλίγεται ουσιαστικά στην παλάμη μου. Αυτό δουλεύει σίγουρα όταν είσαι στον πάτο. Όταν δεν είσαι δεν ξέρω. Πάντως όσο ανεβαίνει το SMB το reel (χρησιμοποιώ ανοιχτό όπως στο πρώτο video) έχει την τάση να μένει "ουδέτερο" και σου δίνει τον χρόνο να το πιάσεις. Επειδή μια φορά που προσπάθησα να βάλω δάκτυλο στην τρυπούλα και... "δεν δούλεψε το γλυκό" δεν το κρατάω ποτέ.

Στα μεσόνερα δεν το χρησιμοποιώ μια που δεν του έχω "πάρει τον αέρα". Όπως λένε και οι Άγγλοι "one thing at a time". Ας μας πούνε οι εμπειρότεροι
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-06-08, 18:48
Το avatar του χρήστη hal
hal hal is offline

Φοιβο, ο τροπος που περιεγραψες για να φουσκωσεις το smb χρησιμοποιειται κατα κορον απο τους δυτες με rebreather για να μην μπλεκουν με 2α σταδια κλπ αλλα με μια μικρη αλλαγη.

Οταν σηκωνεις το επιστομιο του inflator μην αδειαζεις τον αερα του τζακετ, πατα και τα 2 κουμπια ταυτοχρονα. Ετσι ο ογκος του τζακετ παραμενει ιδιος και οσο αεριο βαζεις εκβαλεται και παει στο smb. Ειναι πολυ απλο (πιο απλο απο να το εξηγεις )και μακραν για μενα ο καλυτερος τροπος.
Παλιά 18-06-08, 21:30
Το avatar του χρήστη Σώτος Χριστοδούλου
Σώτος Χριστοδούλου Σώτος Χριστοδούλου is offline

Περιοχή: Κύπρος

Ο τρόπος που το κάνω ανκαι δεν είναι ο μοναδικός είναι αυτός που ανέφερε ο Αντρέας.

Αναλυτικά.

Ξεδίπλωμα του DSMB (το κρατάω με το αριστερό χέρι επειδή είμαι δεξιόχειρας - μπορεί όμως και το δεξί για αυτούς που τους βολεύει αλλιώς).

Ενώνω το reel με το DSMB.

Απασφαλίζω το reel. (Σαν option υπάρχει και το double reel deployment όπου δεύτερο reel αγκιστρώνεται πάνω στο πρώτο reel και απασφαλίζεται έτσι ώστε σε περίπτωση που έχεις μπλέξιμο με το πρώτο reel να αφήσεις το πρώτο να πάει πάνω και να χρησιμοποιήσεις το δεύτερο).

Εκπνέωντας από το δεύτερο στάδιο, κρατώντας το reel με το δεξί τεντωμένο μπροστά σε απόσταση ασφαλείας, το αριστερό να κρατάει ανοικτό το DSMB και γέρνωντας ελαφρώς προς τα δεξιά βάζω μισή εκπνοή στο DSMB.

Αφήνω το DSMB να τεντώσει προς τα πάνω.

Κρατώ το DSMB στην ίδια θέση και συνεχίζω να εκπνέω κάτω από το DSMB αφού τώρα βρίσκεται 30- 40 εκατοστά πάνω από το πρόσωπό μου.

Όταν η τάση με την οποία τραβάει το DSMB γίνει αρκετή αφήνω το DSMB και ταυτόχρονα κρατάω το δεξί χέρι τεντωμένο.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Forum Jump

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 14:03.