Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ'  

Επιστροφή   Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ' > Σχετικά με την Αυτόνομη Κατάδυση > Εκπαίδευση, Προβληματισμοί και Εμπειρίες
Εγγραφή Forum Συχνές Ερωτήσεις Λίστα Μελών Ημερολόγιο

Ας μοιραστούμε τις εμπειρίες μας, για ακόμη πιο απολαυστικές βουτιές...

Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
  #1  
Παλιά 31-07-08, 14:54
Το avatar του χρήστη neokles
neokles neokles is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ
 
Εγγραφή: 04-06-2007
Περιοχή: Ν. Ψυχικό
Μηνύματα: 1.172
Απάντηση: Σύγκριση πινάκων αποσυμπίεσης

Οι διαφορές στις επαναληπτικές έχουν να κάνουν με τα assumptions που έχει κάνει ο κάθε πίνακας. Ο RDP για παράδειγμα θεωρεί ότι ποτέ μα ποτέ δεν θα μπεις σε αποσυμπίεση. Με αυτό το σκεπτικό δίνει μεγαλύτερο credit για τον χρόνο επιφανείας πράγμα που δεν είναι ασφαλές αν κάνεις καταδύσεις που απαιτούν αποσυμπίεση (ήδη ο πίνακας για 2 λεπτά παραβίαση σε "βγάζει έξω" υποχρεωτικά για πολλέεεες ώρες). Ο USN έχει δεδομένο ότι θα μπεις σε αποσυμπίεση.

Η διαφορές στην πρώτη βουτιά πρέπει να ωφείλονται κυρίως στον αριθμό διαμερισμάτων που χρησιμοποιήθηκαν. Λιγότερα διαμερίσματα περισσότερη στρογγυλοποίηση λιγότερη ώρα 0.

Το απόγεμα που θα έχω και τον πίνακα μπροστά μου θέλω να βάλω και μερικά νούμερα.

Εdit Μια παράμετρος που δεν ήξερα είναι αυτό που λέει ο Σώτος

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη neokles : 31-07-08 στις 15:29.
Απάντηση με παράθεση
  #2  
Παλιά 31-07-08, 15:14
sharkius sharkius is offline
 
Εγγραφή: 28-09-2007
Μηνύματα: 125
Απάντηση: Σύγκριση πινάκων αποσυμπίεσης

Ενδιαφερον θεμα
Σε οτι αφορα τους χρονους για τον πινακα της ΝΑUI ειναι προφανες οτι εχει χρησιμοποιηθει ο παλιος (βασισμενος σε αυτον του USN) πινακας και οχι ο νεος NAUI RGBM no calculation air table. Συμφωνα με τον νεοτερο λοιπόν η δευτερη καταδυση δεν επιτρεπεται να γινει.
Ο δε χρόνος 0 για την πρωτη περιπτωση ειναι 18μ/55λεπτα - 40μ/10λεπτα. Οπως ηδη ειπε ομως ο Σωτος πρεπει να συμπεριληφθει και ο χρονος αναδυσης που είναι 3 λεπτα στην πρωτη περιπτωση και 5,30 λεπτα περιπου στην δευτερη ( 9μ/λεπτο ταχυτητα αναδυσης + 1 λεπτο σταση ασφαλειας στο μισο του μεγιστου βαθους ,τα υπολοιπα 2 λεπτα της στασης ασφαλειας στα 5 μετρα δεν προσμετρουνται). Τελικα καθαρο bottom time είναι 52 λεπτα για τα 18μ και 4,30 λεπτα στα 40μετρα.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα



Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Forum Jump


Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 06:08.


Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.