Κατ’αρχήν ευχαριστώ όλους για τον χρόνο σας αλλά και για το χιούμορ σας
Βάζω τα σχόλιά μου από κάτω με κόκκινο
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Andreas Triantopoulos
Δεν αντέχω... θα το πώ.
Σιγά μην κρατιόσουνα!
Κώστα & Νεοκλή κάνετε λάθος. Το standardization του εξοπλισμού έχει λόγο υπάρξης, δεν έτυχε απλώς. Αντίθετα το customization σε κομμάτι εξοπλισμού στο οποίο βασίζεται η επιβίωση σου, είναι απλά επικίνδυνο. Και μη πάρεις τη δική μου θέση, πάρε όλων των οργανισμών (χωρίς εξαίρεση).
Μάλλον δεν έχεις καταλάβει για τι είδος κατάδυσης μιλάμε..
Σε καταδύσεις ψυχαγωγίας ΔΕΝ χρειάζεται long hose γιατί ούτε διείσδυση σε ναυάγιο κάνεις ούτε θεωρητικό ταβάνι έχεις, ώστε να αναγκαστείς να κάνεις sharing για πολύ ώρα: εάν παρουσιαστεί πρόβλημα, δείνεις το χταπόδι σου και βγαίνετε και οι δύο έξω. End of story.
Τώρα κατάλαβες. Υπάρχουν και άλλα θεωρητικά ταβάνια. Μερικές φορές οι ανάδυση είναι επικίνδυνη λόγο σκαφών. Επίσης μπορεί ο καιρός, το ρεύμα και και και να κάνουν προτιμότερη την λύση της υποβρύχιας πορείας με το χταπόδι Αντί να το κάνεις (γιατί αν πρέπει θα το κάνεις) με το 0.75 σωλήνα δεν θα βόλευε να μπορείς να κάνεις το κάνεις σαν άνθρωπος;
Καταλαβαίνω την ανάγκη μακρύτερου σωλήνα στο χταπόδι (για μη έμπειρους το μοίρασμα αέρα με χταπόδι παρουσιάσει θέματα), αλλά τα 2μ είναι overkill. Εγώ έχω μακρύ χταπόδι 1,1μ για να κάνω την ζωή μου (και του άλλου) εύκολη χωρίς να έχω 2μ σωλήνα να τακτοποιήσω μέσα σε τσέπη bcd.
Αυτό το κρατάω. Θα μπορώ όμως να συνεχίσω την κατάδυση μέχρι να βρω ένα ασφαλές σημείο ανάδυσης;
.
|
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο akef
Πέρα απο την πλάκα ...
αφού δεν θες να χρησιμοποιήσεις το 2μ σωλήνα σε hogarthian στυλ (που είναι και ο σωστός τρόπος) εγώ θα σου πρότεινα να κρατήσεις τον σωλήνα που έχεις και απλά να αλλάξεις το δεύτερο στάδιο από δεξιά στα αριστερά (αν γίνεται). Έτσι όταν δίνεις το χταπόδι σου, αυτό δεν θα κάνει S, οπότε θα κερδίσεις μερικούς πόντους και επίσης θα κρατήσεις την κοντινή επαφή με τον out-of-air δύτη. Όπως γνωρίζεις πολύ καλά η άμεση σωματική και οπτική επαφή σε μια τέτοια κατάσταση είναι απαραίτητη για μια σωστή και ασφαλής ανάδυση.
|
Αυτό το σωστό και λάθος, το hogarthian, το neoklathian κοκ μου θυμίζει την εφηβεία μου που για να είσαι σωστό «μέταλο» έπρεπε να έχεις κολλητό παντελόνι χρώματος μαύρου, μαλλί κάπως, πουκάμισο ανοιχτό, παπούτσια αρβύλες ή allstar. Αλλιώς ήσουν «φλώρος». Το ίδιο γίνεται σήμερα με τους trendy και τους emo, αλλά και με τους δύτες Ασφαλώς σε ορισμένες μορφές κατάδυσης έχουν τον λόγο που γίνονται κάπως, αλλά είπε κανείς ότι θα κάνω τεχνική κατάδυση; Για απλές open water καταδύσεις έως 30μ (40 στο τσακίρ κέφι) και το πιο extreme είναι να μπούμε και σε κάνα εύκολο ναυάγιο ή μια ευρύχωρη σπηλιά.. Δεν αλλάζω τίποτα απολύτως από το standard setup και τις standard κινήσεις που μαθαίνουν όλοι στο open water όλων των οργανισμών μόνο που στην περίπτωση που χρειαστεί έχω πιο μακρύ σωλήνα ο οποίος θα ξεδιπλωθεί με το απλό τράβηγμα.