![]() |
|
Ό,τι ξέρουμε ή θέλουμε να μάθουμε για τους θαλάσσιους οργανισμούς |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
Απάντηση: Nudibranchs ή Γυμνοβράγχια
Χαρά μου να βλέπω γυμνοβραγχιακια (μιάς και εχω καιρό να βραχώ για να δω...
![]() Την επόμενη φορά, macro lense και βούρ για τα αυγουλάκια!!!
|
||||
|
||||
σου έχω φλαμπελινούλα να γεννάει αυγουλάκια (πήγα και έσκασα για να τις βρώ)
και για το φίλο μου τον big blue sex sex sex
|
||||
|
||||
Παράθεση:
![]() ![]()
|
||||
|
||||
ευχαριστώ για την ενημέρωση, ένα κακό που έχουμε οι φίλοι/φίλες κι εγώ είναι που τα ονομάζουμε όλα flabellina για συντομία (κακώς) και λέμε συχνά πυκνά -πάμε στις φλαμπελίνες??-
|
||||
|
||||
Ο φίλος Κώστας Μηλιώνης φωτογράφισε αυτό το εντυπωσιακό γυμνοβράγχιο και συννενοηθήκαμε να ανεβάσω εγώ τις φωτογραφίες του.
Είχα δει και εγώ ένα παρόμοιο στην άκολη Αιγίου μόνο που το δικό μου ήταν αρκετά μικρότερο αφού το εικονιζόμενο ήταν πάνω από 25 cm. Το μέρος είναι κοντά στους "σωλήνες" του Δρεπάνου, ένα εντυπωσιακό μέρος σε βάθος 16-18 μέτρα . Εκεί έχουν ριχτεί πολλοί μεγάλοι σωληνες μήκους έως και 5 μέτρα και έχουν δημιουργήσει ένα σωρό που με τη σειρά του έγινε τεχνητός ύφαλος. Φιλοξενούνται πολλά είδη αλλά και στην άμμο κοντά σε αυτόν τον τόπο θα συναντήσουμε άλλα εξίσου εντυπωσιακά πλάσματα... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
Πρόκειται για ένα τεράστιο Tethys fimbria.....
Που λόγω ονόματος θα μπορούσε να είναι και η μασκώτ του Συλλόγου.... http://www.seaslugforum.net/factsheet.cfm?base=tethfimb....
|
||||
|
||||
πίστευα πως είδα αρκετά αλλά κάτι τέτοιο ποτέ, εντυπωσιακό!!!!! μάλλον τρέφεται με ζωντανούς μικροοργανισμούς ή από οργανισμούς σε σήψη που βρίσκονται στο ίζιμα κάτω από την άμμο. Ε ??
|
||||
|
||||
Είναι βενθικό οπισθοβράγχιο (δηλαδή ζεί στον πυθμένα)...
τρέφεται με ότι πέσει μπροστά και μέσα στην κουκούλα του (το υποτυπώδες κεφάλι που έχει μπροστά)... μικρά καρκινοειδή, πολύχαιτα είναι τμήματα της καθημερινής του διατροφής. Ζεί σε λασπώδεις βυθούς όπου και κρύβεται μέσα.... Αλλά αν νιώσει πως κινδυνέυει απλά σηκώνεται και φεύγει... http://www.scubadive.gr/forum/attach...7&d=1200588240 http://www.scubadive.gr/forum/attach...9&d=1200588273
|
||||
|
||||
Καλημέρα σας
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ευχομαι να μήν σας κούρασα με την περιγραφή μου απλά θέλησα οσο πιό παραστατικά μπορούσα να την μοιραστώ μαζί σας . Καλημέρα σέ ολους καί ολες ![]() ![]() ![]() Ευχαριστώ Γιώργο.Ευχαριστώ Κ Πουρσανίδη γιά την αμμεση παρέμβαση. ![]() |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
α ρε έψιλε μόνο εσύ με καταλαβαίνεις ![]() άντε συνέχισε έτσι, τέλειες φωτό... |
![]() |
|
|