![]() |
|
Ενημερωθείτε για τις δραστηριότητες του Συλλόγου. Οι προτάσεις σας είναι πάντα ευπρόσδεκτες... |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
Απάντηση: 09.08.2009: Έκθεση υ/β φωτογραφίας για την προστασία του Κορινθιακού
Οι 30 φωτογραφίες της έκθεσης έχουν ήδη τυπωθεί και είναι πανέμορφες
![]() Η έκθεση θα στηθεί αύριο Σάββατο και θα είναι ανοιχτή για το κοινό και την Κυριακή (ίσως και τη Δευτέρα 10/8). Την Κυριακή το απόγευμα στις 8:30 θα μιλήσει και η -δική μας- Μαρία Σαλωμίδη (Physalia) με θέμα: "Τα θαλάσια λιβάδια της ποσειδωνίας" Αύριο Σάββατο θα έχει και πανηγύρι στην Πάνορμο - όσοι πιστοί προσέλθετε - προσωπικά θα είμαι εκεί με τουλάχιστον άλλα δύο μέλη του Τηθύς αύριο το πρωί. Όποιος ενδιαφέρεται ας μου στείλει PM για να ανταλλάξουμε τηλέφωνα και να βρεθούμε. Απ' όσο ξέρω παίζει και οργανωμένο κάμπινγκ στην Ιτέα (μισή ώρα απ' την Πάνορμο) αλλά δεν έχω άλλες πληροφορίες για τιμές, ποιότητα εγκαταστάσεων κλπ. ![]()
|
|||
|
|||
Η πρώτη παρουσίαση της έκθεσης έγινε στις 8 και 9 Αυγούστου σε υπαίθριο χώρο στην Πάνορμο σε συνδυασμό με την ομιλία της Μαρίας Σαλωμίδη για τα θαλάσσια λιβάδια της Ποσειδωνίας.
Ο κόσμος έδειξε αρκετό ενδιαφέρον, αρκετοί δεν πίστευαν και μας ρωτούσαν αν αυτές οι φωτογραφίες είναι από Ελληνική θάλασσα και όταν τους διαβεβαιώναμε ότι είναι όλες από τον Κορινθιακό εντυπωσιαζόντουσαν. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε βέβαια η πιτσιρικαρία, που τη δεύτερη μέρα τους βάλαμε να ψηφίσουν ποια φωτογραφία τους αρέσει περισσότερο, όπως επίσης δεχτήκαμε και προτάσεις από δασκάλους και καθηγητές για παρουσίαση της έκθεσης αλλά και της κατάδυσης γενικότερα σε τοπικά σχολεία της περιοχής. Η έκθεση συνεχίζει να ταξιδεύει σε οικισμούς της Φωκίδας. Στα περισσότερα μέρη είναι υπαίθρια και κάποιες τοπικές βροχές αλλάζουν το πρόγραμμα διαρκώς. Το σίγουρο είναι πως στις αρχές του Σεπτέμβρη οι φωτογραφίες θα εκτεθούν σε χώρο του Δήμου Ιτέας και θα προσπαθήσουμε να σας ενημερωσουμε έγκαιρα για τις ημ/νίες ώστε όσοι θέλετε να μπορέσετε να την απολαύσετε από κοντά. Για όσους από εσάς δε θα μπορέσουν να είναι εκεί, παραθέτουμε εδώ τις φωτογραφίες αν και το τυπωμένο - είναι αλήθεια - έχει άλλη χάρη. Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε μαζί τις φωτογραφίες κάθε φωτογράφου, ενώ η συνολική σειρά δεν είναι αλφαβητική αλλά θεματική και αισθητική. ![]()
|
|||
|
|||
... και για να μη μείνετε με την απορία, σύμφωνα με τις επιλογές των πιτσιρικάδων στην πρώτη θέση ισοψήφισαν Βασίλης Κουντούρης και Απόλλωνας Θρασυβουλίδης με τις παρακάτω φωτογραφίες:
![]() ![]() στη δεύτερη θέση έχουμε τον Μπάμπη Σφουγγάρη: ![]() και στην τρίτη θέση ισοψήφισαν Γιάννης Ίσσαρης, Φοίβος Βιλανάκης: ![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|||
Κύριε κύριε!!!
να ψηφίσουμε και εμείς? λοιπόν εγώ δίνω το δεκάρι ![]() τον ιππόκαμπο του Κουντούρη, τον σπειρογράφο του Τζανάκη, τα κρινοειδή του Φοίβου και την τελευταία με τις γοργονίες και τα σφουγγάρια του Ίσσαρη, έτσι επειδή είναι το Τσόλις! ![]() Πάντως ήταν όλες υπέροχες! Μπράβο! Υ.Γ. μες στον πανικό του Ιουλίου, μέχρι να συνειδητοποιήσω πως το τσόλις είναι Κορινθιακός, το πουλάκι είχε πετάξει! Δεν πειράζει στην επόμενη ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Big-Blue : 15-08-09 στις 13:42. |
|
||||
|
||||
Άριστα σε όλους!!!
Μου άρεσαν πολύ τα ψάρια καρδινάλιοι του Ίσαρη (πουασόν καρντιναλί ντούζε πουάν), τα κρινοειδή του Φοίβου και ο τρομερός ιππόκαμπος που σε λίγη ώρα προφανώς θα έχανε το κίτρινο χρώμα του και θα είχαμε άλλο αποτέλεσμα... ![]() και ένας καταπληκτικός επίσης κίτρινος στο Τσόλις φωτογραφημένος από τον Βαγγέλη Δερματά |
|
||||
|
||||
Θερμά συγχαρητήρια σε ΟΛΟΥΣ!
Φωτογράφους, οργανωτές, ομιλητές ![]() Εξαιρετική ιδέα & εκτέλεση ![]() Να τη δούμε και στη Τζιά το Σεπτέμβριο? Υπάρχουν 2 Γκαλερί στο Βουρκάρι + το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου στη Κορησσία :idea:
Beracuda #28 Μέλος ΤΗΘΥΣ “O ΑΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΝΑΙ ΑΓΑΘΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤIΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ“: Jacques-Yves Cousteau, το 1988 έγινε μέλος της Γαλλικής Aκαδημίας με την αναγγελία αυτή! |
|
||||
|
||||
Παιδιά συγχαρητήρια σε όλους τους φωτογράφους!! Αρκεί να σας πω ότι υπήρξε κόσμος που θέλησε να ....αγοράσει ΟΛΗ την έκθεση, όπως ακριβώς ήταν (large...)
(Πόσο τη βρίσκω να λέω ότι κάτι κάποια πράγματα απλά δεν πουλιούνται!! ![]() Συγχαρητήρια και στον Φοίβο για την εξαιρετική δουλειά στις εκτυπώσεις και τη γενικότερη επιμέλεια της έκθεσης και ευχαριστούμε πολύ πολύ τον Βασίλη και τη Ζίνα που βοήθησαν στο στήσιμο και τα λοιπά διαδικαστικά! Κατά τ' άλλα, σκεφτόμουν ότι την επόμενη φορά δεν χρειάζεται να ζητήσουμε από τα παιδάκια να αποφασίσουν ποια φωτό τους αρέσει περισσότερο.... μπορούμε απλά να μετράμε το ποσοστό κάλυψης δαχτυλιών ανά κάδρο!!! ![]()
|